Județul Galați, SUFOCAT de GUNOAIE. Oamenii SE REVOLTĂ și vor să aducă DEȘEURILE în fața primăriilor. Cum s-a ajuns la această situație HALUCINANTĂ

Județul Galați, SUFOCAT de GUNOAIE. Oamenii SE REVOLTĂ și vor să aducă DEȘEURILE în fața primăriilor. Cum s-a ajuns la această situație HALUCINANTĂ
Publicat: 06/09/2018, 20:58

„Mi-au fost refuzate mașinile la groapa de gunoi Galați timp de două luni, pe motiv că au mai găsit și alt tip de gunoi, cum ar fi gunoi de grajd. Luni ne-au trimis o adresă că s-a stricat acea mașinărie la groapa de gunoi. Au fost certuri mari cu oamenii pentru că le-am lăsat tomberoanele jos, le-am luat doar plasticul, restul gunoiului, frunzele și ce mai aveau ei acolo, le-am lăsat pe jos. Bineînțeles că s-au revoltat, vin în fața Primăriei. Într-un final am scos-o la capăt, și-au amenajat niște platforme în curte unde au depozitat gunoiul. Este o problemă foarte gravă la nivelul județului Galați. Nu e nimic bun, totul merge înspre rău. Noi suntem în 2018 și nu avem o groapă modernă la Galați. Nu știu ce au făcut politicienii noștri începând de la vârf în jos, cu președinții de consilii județene, aleșii județeni, consiliieri municipali. Au dormit, părerea mea”, a declarat primarul comunei Barcea, Constantin Zamfir pentru Mediafax.

Au vrut să aducă gunoiul neridicat în fața Primăriei.

Deși riscă amenzi de la Garda de Mediu, primăriile au încercat să colecteze doar gunoaiele care nu pot fi incendiate, acestea fiind temporar depozitate în spații improvizate. Unii primari spun că în comunele pe care le conduc oamenii s-au revoltat și au vrut să aducă gunoiul neridicat în fața Primăriei.

Groapa de la Tirighina, situată la periferia orașului Galați, este unica din județ și, în mod normal, acolo depun gunoiul orașul Galați și patru comune limitrofe, dar din luna iunie, la rampa Tirighina au sosit și deșeurile din restul județului. Din cauza problemelor cu groapa de gunoi, în ultimele săptămâni, angajații primăriilor nu au mai ridicat decât o parte din resturile localnicilor, numeroși gălățeni fiind nevoiți să-și incendieze resturile.

„Hârtiile, cartoanele, le strâng aici în butoi și le dau foc. După aia strâng cenușa de aici. Nu avem ce face, dacă nu le-aș da foc, aș umple trei tomberoane pe lună”, a explicat un localnic din comuna gălățeană Barcea.

În altă comună din Galați, primarul a făcut calcule și a realizat că prin creșterea cheltuielilor cu transportul gunoiului în alt județ se va ajunge la majorarea taxelor locale.

Până la Roșiești cu o mașină de gunoi faci două ore dus, poate și mai bine

„Este o măsură care nu ne avantajează deoarece distanța este foarte mare. Ni s-a spus de aici, de la Galați că li s-a defectat un utilaj. Păi sacrificăm un județ întreg pentru un utilaj? Nu ar fi mai ușor să reparăm un utilaj ? De exemplu, la Liești, trebuie să depozitez pe undeva gunoiul, trebuie să îmi mai dea Garda de Mediu vreo amendă pentru că nu sunt autorizat ca să am depozit. Și nu mă pot duce în fiecare zi cu câte o mașină. Asta înseamnă costuri mult mai mari. Plus că noi suntem în a doua parte a anului, avem o anumită taxă pentru salubrizare. Ce fac acum, mă apuc să măresc taxa? Că vă dați seamă că este iar o problemă financiară. Până la Roșiești cu o mașină de gunoi faci două ore dus, poate și mai bine, cu tot cu descărcat. O zi de muncă pierde un șofer numai pentru trasnportul și descărcatul gunoiului. Parcă suntem blestemați”, s-a plâns primarul comunei Liești, Iulian Boț.

Reprezentanții Consiliului Județean Galați spun că altă soluție nu există și că în următoarele zile vor semna contractul cu societatea care administrează rampa de gunoi din Vaslui.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?