Județul Galați, SUFOCAT de GUNOAIE. Oamenii SE REVOLTĂ și vor să aducă DEȘEURILE în fața primăriilor. Cum s-a ajuns la această situație HALUCINANTĂ

Județul Galați, SUFOCAT de GUNOAIE. Oamenii SE REVOLTĂ și vor să aducă DEȘEURILE în fața primăriilor. Cum s-a ajuns la această situație HALUCINANTĂ
Județul Galați, sufocat de gunoaie. Primăriile trebuie să-și transporte gunoiul menajer în Vaslui. Vezi cum s-a ajuns în această situație halucinantă.

„Mi-au fost refuzate mașinile la groapa de gunoi Galați timp de două luni, pe motiv că au mai găsit și alt tip de gunoi, cum ar fi gunoi de grajd. Luni ne-au trimis o adresă că s-a stricat acea mașinărie la groapa de gunoi. Au fost certuri mari cu oamenii pentru că le-am lăsat tomberoanele jos, le-am luat doar plasticul, restul gunoiului, frunzele și ce mai aveau ei acolo, le-am lăsat pe jos. Bineînțeles că s-au revoltat, vin în fața Primăriei. Într-un final am scos-o la capăt, și-au amenajat niște platforme în curte unde au depozitat gunoiul. Este o problemă foarte gravă la nivelul județului Galați. Nu e nimic bun, totul merge înspre rău. Noi suntem în 2018 și nu avem o groapă modernă la Galați. Nu știu ce au făcut politicienii noștri începând de la vârf în jos, cu președinții de consilii județene, aleșii județeni, consiliieri municipali. Au dormit, părerea mea”, a declarat primarul comunei Barcea, Constantin Zamfir pentru Mediafax.

Au vrut să aducă gunoiul neridicat în fața Primăriei.

Deși riscă amenzi de la Garda de Mediu, primăriile au încercat să colecteze doar gunoaiele care nu pot fi incendiate, acestea fiind temporar depozitate în spații improvizate. Unii primari spun că în comunele pe care le conduc oamenii s-au revoltat și au vrut să aducă gunoiul neridicat în fața Primăriei.

Groapa de la Tirighina, situată la periferia orașului Galați, este unica din județ și, în mod normal, acolo depun gunoiul orașul Galați și patru comune limitrofe, dar din luna iunie, la rampa Tirighina au sosit și deșeurile din restul județului.  Din cauza problemelor cu groapa de gunoi, în ultimele săptămâni, angajații primăriilor nu au mai ridicat decât o parte din resturile localnicilor, numeroși gălățeni fiind nevoiți să-și incendieze resturile.

„Hârtiile, cartoanele, le strâng aici în butoi și le dau foc. După aia strâng cenușa de aici. Nu avem ce face, dacă nu le-aș da foc, aș umple trei tomberoane pe lună”, a explicat un localnic din comuna gălățeană Barcea.

În altă comună din Galați, primarul a făcut calcule și a realizat că prin creșterea cheltuielilor cu transportul gunoiului în alt județ se va ajunge la majorarea taxelor locale.

Până la Roșiești cu o mașină de gunoi faci două ore dus, poate și mai bine

„Este o măsură care nu ne avantajează deoarece distanța este foarte mare. Ni s-a spus de aici, de la Galați că li s-a defectat un utilaj. Păi sacrificăm un județ întreg pentru un utilaj? Nu ar fi mai ușor să reparăm un utilaj ? De exemplu, la Liești, trebuie să depozitez pe undeva gunoiul, trebuie să îmi mai dea Garda de Mediu vreo amendă pentru că nu sunt autorizat ca să am depozit. Și nu mă pot duce în fiecare zi cu câte o mașină. Asta înseamnă costuri mult mai mari. Plus că noi suntem în a doua parte a anului, avem o anumită taxă pentru salubrizare. Ce fac acum, mă apuc să măresc taxa? Că vă dați seamă că este iar o problemă financiară. Până la Roșiești cu o mașină de gunoi faci două ore dus, poate și mai bine, cu tot cu descărcat. O zi de muncă pierde un șofer numai pentru trasnportul și descărcatul gunoiului. Parcă suntem blestemați”, s-a plâns primarul comunei Liești, Iulian Boț.

Reprezentanții Consiliului Județean Galați spun că altă soluție nu există și că în următoarele zile vor semna contractul cu societatea care administrează rampa de gunoi din Vaslui.

 

ŞOCANT! O fostă campioană a ajuns la 64 de ani să doarmă într-un cimitir: ”Sistemul...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Noi detalii despre Mario Mutu! Dezvăluirile Alexandrei Dinu despre fiul pe care îl are cu...
Este ANUNŢUL MOMENTULUI despre ALOCAŢII ŞI PENSII! Ce se va întâmpla în curând
Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompeii
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Elon Musk vrea să implanteze microcipuri în creierele oamenilor. Tot ce trebuie să știi despre...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
De ce nu au voie femeile în Altar? Explicațiile preoțiilor pentru această interdicție
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide