Județul Galați, SUFOCAT de GUNOAIE. Oamenii SE REVOLTĂ și vor să aducă DEȘEURILE în fața primăriilor. Cum s-a ajuns la această situație HALUCINANTĂ

Județul Galați, SUFOCAT de GUNOAIE. Oamenii SE REVOLTĂ și vor să aducă DEȘEURILE în fața primăriilor. Cum s-a ajuns la această situație HALUCINANTĂ
Publicat: 06/09/2018, 20:58

„Mi-au fost refuzate mașinile la groapa de gunoi Galați timp de două luni, pe motiv că au mai găsit și alt tip de gunoi, cum ar fi gunoi de grajd. Luni ne-au trimis o adresă că s-a stricat acea mașinărie la groapa de gunoi. Au fost certuri mari cu oamenii pentru că le-am lăsat tomberoanele jos, le-am luat doar plasticul, restul gunoiului, frunzele și ce mai aveau ei acolo, le-am lăsat pe jos. Bineînțeles că s-au revoltat, vin în fața Primăriei. Într-un final am scos-o la capăt, și-au amenajat niște platforme în curte unde au depozitat gunoiul. Este o problemă foarte gravă la nivelul județului Galați. Nu e nimic bun, totul merge înspre rău. Noi suntem în 2018 și nu avem o groapă modernă la Galați. Nu știu ce au făcut politicienii noștri începând de la vârf în jos, cu președinții de consilii județene, aleșii județeni, consiliieri municipali. Au dormit, părerea mea”, a declarat primarul comunei Barcea, Constantin Zamfir pentru Mediafax.

Au vrut să aducă gunoiul neridicat în fața Primăriei.

Deși riscă amenzi de la Garda de Mediu, primăriile au încercat să colecteze doar gunoaiele care nu pot fi incendiate, acestea fiind temporar depozitate în spații improvizate. Unii primari spun că în comunele pe care le conduc oamenii s-au revoltat și au vrut să aducă gunoiul neridicat în fața Primăriei.

Groapa de la Tirighina, situată la periferia orașului Galați, este unica din județ și, în mod normal, acolo depun gunoiul orașul Galați și patru comune limitrofe, dar din luna iunie, la rampa Tirighina au sosit și deșeurile din restul județului. Din cauza problemelor cu groapa de gunoi, în ultimele săptămâni, angajații primăriilor nu au mai ridicat decât o parte din resturile localnicilor, numeroși gălățeni fiind nevoiți să-și incendieze resturile.

„Hârtiile, cartoanele, le strâng aici în butoi și le dau foc. După aia strâng cenușa de aici. Nu avem ce face, dacă nu le-aș da foc, aș umple trei tomberoane pe lună”, a explicat un localnic din comuna gălățeană Barcea.

În altă comună din Galați, primarul a făcut calcule și a realizat că prin creșterea cheltuielilor cu transportul gunoiului în alt județ se va ajunge la majorarea taxelor locale.

Până la Roșiești cu o mașină de gunoi faci două ore dus, poate și mai bine

„Este o măsură care nu ne avantajează deoarece distanța este foarte mare. Ni s-a spus de aici, de la Galați că li s-a defectat un utilaj. Păi sacrificăm un județ întreg pentru un utilaj? Nu ar fi mai ușor să reparăm un utilaj ? De exemplu, la Liești, trebuie să depozitez pe undeva gunoiul, trebuie să îmi mai dea Garda de Mediu vreo amendă pentru că nu sunt autorizat ca să am depozit. Și nu mă pot duce în fiecare zi cu câte o mașină. Asta înseamnă costuri mult mai mari. Plus că noi suntem în a doua parte a anului, avem o anumită taxă pentru salubrizare. Ce fac acum, mă apuc să măresc taxa? Că vă dați seamă că este iar o problemă financiară. Până la Roșiești cu o mașină de gunoi faci două ore dus, poate și mai bine, cu tot cu descărcat. O zi de muncă pierde un șofer numai pentru trasnportul și descărcatul gunoiului. Parcă suntem blestemați”, s-a plâns primarul comunei Liești, Iulian Boț.

Reprezentanții Consiliului Județean Galați spun că altă soluție nu există și că în următoarele zile vor semna contractul cu societatea care administrează rampa de gunoi din Vaslui.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Un bărbat a fost atacat de urs în Bistrița-Năsăud! Victima a fost transportată de urgență...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Cea mai periculoasă armă din istorie. Poate să facă prăpăd
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor