Dragnea: După alegeri vom adopta ordonanța de urgență pe Codul administrativ

Dragnea: După alegeri vom adopta ordonanța de urgență pe Codul administrativ
Publicat: 12/05/2019, 14:38

„E finalizat și cred că imediat după alegeri vom adopta ordonanță de urgență pentru Codul administrativ. E important ca primarii să afle lucrul ăsta. Este o lege așteptată și care va limpezi foarte mult situația administrativă din România, va debloca sute de milioane de fonduri europene și va uțura munca primarilor și implicit publicul care interacționează cu sistemul administrativ va avea mai puține lucuri de făcut, asta e important”, a declarat Liviu Dragnea, duminică la Antena 3.

Liderul PSD a precizat că modificările vor fi prezentate înainte de adoptarea ordonanței.

De asemenean, premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, faptul că speră ca Guvernul să adopte Codul administrativ, amnistia fiscală și reducerea TVA de la 9 la 5% pentru produsele bio și cele tradiționale.

Judecătorii CCR au admis, la începutul lunii noiembrie 2018, sesizarea președintelui Klaus Iohannis și a Opoziției cu privire la Codul administrativ al României. Șeful statului a argumentat că introducerea pensiilor speciale și articolul privind folosirea limbii minorităților în administrația locală sunt neconstituționale.

Dragnea, despre mitingurile PSD: Sper ca simpatizanții noștri să se abțină să discute cu bătăușii

Liviu Dragnea a declarat, în legătură cu bătăușii despre care a spus că vin mereu la mitingurile PSD, iar în spatele cărora se ascund Klaus Iohannis și PNL, că speră ca simpatizanții PSD care participă la manifestații să se abțină să discute cu aceștia.

„Așa cum face și cu faptul că e de acord cu acel grup de bătăuși care umblă după noi peste tot la mitinguri. Oamenii care sunt cu pietre, cu bâte la ei nu poți să spui decât că sunt bătăuși. Așa vrea PNL, Iohannis să conducă această țară. Cu bâta. Adică cineva care îndrăznește să aibă o altă opinie trebuie să primească o bâtă în cap. Următorul pas este ca la alegeri, într-un regim Iohannis, Cioloș, USR, ș.a.m.d., să se semneze cu creta cei care nu votează cu ei. Deci oamenii sunt destul de răi și nu acceptă niciun fel de discuție sau dialog pentru binele acestei țări, din păcate”, a afirmat Liviu Dragnea, duminică, la Antena 3.

Liderul PSD a adăugat că a citit pe Facebook că oamenii care au fost la mitingurile social-democraților vorbeau despre „ochii injectați de ură” ai acelor bătăuși.

„Am citit foarte multe postări ale unor oameni care au fost ma mitinguri, oameni tineri, unii susținători ai PSD, alții nu. Toți spuneau, pe lângă alte lucruri, privirea pe care o aveau acei oameni, acei bătăuși, o privire plină de ură, cu ochii injectați. Nu știu, nu am stat lângă ei, dar am văzut când se vorbea în grupul #rezist de jointuri. Sigur că te duci cu gândul acolo. După aia întreabă de ce să nu lăsăm țara pe mâna lor? Poți să lași țara pe mâna unor astfel de oamenii? Adică ne gândim și la viitorul acestei țări”, a completat Dragnea.

Întrebat dacă PSD se gândește să ia măsuri în acest sens, Liviu Dragnea a răspuns: „Nu, doar am fost preocupați tot timpul să îi rugăm pe colegii noștri să se abțină. Gândiți-vă de exemplu la Galați, 25.000-30.000 de oameni, cred. Dacă cineva le-ar fi spus «mergeți și discutați cu cei 70-100». Ce ar fi ieșit acolo? Asta era 100 e oameni care înjură 30.000 de oameni. S-au abținut foarte greu și eu sunt bucuros că s-au abținut. Sper să se abțină în continuare până se termină această campanie electorală”.

La mitingul PSD de sâmbătă, de la Galați, liderul social-democraților spunea că asupra protestatarilor din Galați au fost găsite „pietre și bâte”. Dragnea a afirmat că oriunde merge PSD în țară este „un grup de bătăuși” care umblă după reprezentanții partidului. „Iohannis și ai lui vor să conducă România cu bâte”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Hailey Bieber este însărcinată cu primul copil! Anunțul emoționat făcut de Justin Bieber | Foto
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Apare un NOU buletin de identitate. Decizie doar pentru cei cu telefon mobil
Veste proastă pentru mulți români. Nu mai pot merge în vacanță aici
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Țările care ar putea recunoaște statul palestinian în următoarele săptămâni