Dragnea: După alegeri vom adopta ordonanța de urgență pe Codul administrativ

Dragnea: După alegeri vom adopta ordonanța de urgență pe Codul administrativ
Publicat: 12/05/2019, 14:38

„E finalizat și cred că imediat după alegeri vom adopta ordonanță de urgență pentru Codul administrativ. E important ca primarii să afle lucrul ăsta. Este o lege așteptată și care va limpezi foarte mult situația administrativă din România, va debloca sute de milioane de fonduri europene și va uțura munca primarilor și implicit publicul care interacționează cu sistemul administrativ va avea mai puține lucuri de făcut, asta e important”, a declarat Liviu Dragnea, duminică la Antena 3.

Liderul PSD a precizat că modificările vor fi prezentate înainte de adoptarea ordonanței.

De asemenean, premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, faptul că speră ca Guvernul să adopte Codul administrativ, amnistia fiscală și reducerea TVA de la 9 la 5% pentru produsele bio și cele tradiționale.

Judecătorii CCR au admis, la începutul lunii noiembrie 2018, sesizarea președintelui Klaus Iohannis și a Opoziției cu privire la Codul administrativ al României. Șeful statului a argumentat că introducerea pensiilor speciale și articolul privind folosirea limbii minorităților în administrația locală sunt neconstituționale.

Dragnea, despre mitingurile PSD: Sper ca simpatizanții noștri să se abțină să discute cu bătăușii

Liviu Dragnea a declarat, în legătură cu bătăușii despre care a spus că vin mereu la mitingurile PSD, iar în spatele cărora se ascund Klaus Iohannis și PNL, că speră ca simpatizanții PSD care participă la manifestații să se abțină să discute cu aceștia.

„Așa cum face și cu faptul că e de acord cu acel grup de bătăuși care umblă după noi peste tot la mitinguri. Oamenii care sunt cu pietre, cu bâte la ei nu poți să spui decât că sunt bătăuși. Așa vrea PNL, Iohannis să conducă această țară. Cu bâta. Adică cineva care îndrăznește să aibă o altă opinie trebuie să primească o bâtă în cap. Următorul pas este ca la alegeri, într-un regim Iohannis, Cioloș, USR, ș.a.m.d., să se semneze cu creta cei care nu votează cu ei. Deci oamenii sunt destul de răi și nu acceptă niciun fel de discuție sau dialog pentru binele acestei țări, din păcate”, a afirmat Liviu Dragnea, duminică, la Antena 3.

Liderul PSD a adăugat că a citit pe Facebook că oamenii care au fost la mitingurile social-democraților vorbeau despre „ochii injectați de ură” ai acelor bătăuși.

„Am citit foarte multe postări ale unor oameni care au fost ma mitinguri, oameni tineri, unii susținători ai PSD, alții nu. Toți spuneau, pe lângă alte lucruri, privirea pe care o aveau acei oameni, acei bătăuși, o privire plină de ură, cu ochii injectați. Nu știu, nu am stat lângă ei, dar am văzut când se vorbea în grupul #rezist de jointuri. Sigur că te duci cu gândul acolo. După aia întreabă de ce să nu lăsăm țara pe mâna lor? Poți să lași țara pe mâna unor astfel de oamenii? Adică ne gândim și la viitorul acestei țări”, a completat Dragnea.

Întrebat dacă PSD se gândește să ia măsuri în acest sens, Liviu Dragnea a răspuns: „Nu, doar am fost preocupați tot timpul să îi rugăm pe colegii noștri să se abțină. Gândiți-vă de exemplu la Galați, 25.000-30.000 de oameni, cred. Dacă cineva le-ar fi spus «mergeți și discutați cu cei 70-100». Ce ar fi ieșit acolo? Asta era 100 e oameni care înjură 30.000 de oameni. S-au abținut foarte greu și eu sunt bucuros că s-au abținut. Sper să se abțină în continuare până se termină această campanie electorală”.

La mitingul PSD de sâmbătă, de la Galați, liderul social-democraților spunea că asupra protestatarilor din Galați au fost găsite „pietre și bâte”. Dragnea a afirmat că oriunde merge PSD în țară este „un grup de bătăuși” care umblă după reprezentanții partidului. „Iohannis și ai lui vor să conducă România cu bâte”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?