AVERTISMENT. Mesaj fără precedent al Americii: Nu ne subestimați forța militară! Ce state sunt deja în alertă

AVERTISMENT. Mesaj fără precedent al Americii: Nu ne subestimați forța militară! Ce state sunt deja în alertă
AVERTISMENT. Mesaj fără precedent al Americii: Nu ne subestimați forța militară! Ce state sunt deja în alertă / Sursa FOTO: navylive.dodlive.mil
Publicat: 10/04/2020, 09:58

Pandemia de coronavirus reprezintă și un altfel de test la care omenirea este supusă. Când cea mai mare putere militară a planetei are 150 de baze afectate de virusul SARS-CoV-2, tentația de a lovi este mare, arată analiștii din domeniul „intelligence”.

SUA au un portavion nuclear „carantinat” în Oceanul Pacific. Șeful Statului Major al Forțelor Armate, generalul Mark Milley, a avertizat dușmanii Americii să nu le vină vreo idee în aceste moment fiindcă răspunsul va fi cumplit de dur! US Army este pregătită să răspundă imediat și fără milă oricărui atac împotriva sa, a ținut să sublinieze generalul Milley joi, într-o teleconferinţă destinată forţelor SUA.

Specialistă pe situația din Rusia, Laura Cooper, ofițer în cadrul Ministerului Apărării american, a dezvăluit că „nu puține sunt forumurile din Rusia care se preocupă de nivelul de securitate și de pregătire al US Army și al altor țări”.

„Acest discurs există, într-adevăr”, a recunoscut generalul Milley, „dar nu aş vrea ca adversarii noştri să creadă că pot profita de oportunitate în această perioadă de criză”. „Suntem pregătiţi, oricare ar fi ameninţarea. Sper că nimeni în lume nu crede despre capacităţile americane că ar fi slăbite serios. Nu este cazul”.

Pe de altă parte, un total de 2.000 de cazuri într-o armată de 2,3 milioane de militari „nu este ceva enorm”, a ținut să precizeze generalul Milley, citat de military.com.

De la începutul pandemiei de Covid-19, Pentagonul a publicat în fiecare zi numărul cazurilor pozitive cu noul coronavirus, spitalizări şi decese, inclusiv printre angajaţii civili şi în familiile militarilor, însă a încetat foarte rapid să mai precizeze și în ce locuri au fost exact detectate cazurile respective, invocând securitatea personalului militar.

Publicația Newsweek a prezentat, joi, o hartă a bazelor americane afectate de virus. La momentul actual, sunt 150 de baze infectate!

Hans Kristensen, expert în armament nuclear la Federaţia Oamenilor de Știinţă americani (FAS), a remarcat că virusul SARS-CoV-2 a penetrat toate bazele nucleare, cu excepţia uneia. Potrivit Pentagonului, US Army înregistra joi seară 1.898 de cazuri de contaminare, dintre care 597 numai în US Navy. 64 de soldaţi au fost spitalizaţi, iar unul a decedat. Două treimi dintre cazurile înregistrate în US Navy (416) provin de pe portavionul USS Theodore Roosevelt, imobilizat la baza americană Guam, din Pacific.

Generalul John Hyten, al doilea la comandă în Statul Major, a dezvăluit că un infanterist marin de pe „Theodore Roosevelt” a fost spitalizat după ce camarazii săi l-au găsit leşinat.

Pe de altă parte, cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost detectate și în cadrul echipajelor altor trei portavioane, dar care acum sunt la chei şi nu au planificată vreo misiune în lunile următoare: „Ronald Reagan”, portavion aflat în curs de mentenanţă în Japonia, „Carl Vinson” şi „Nimitz”, ambele în mentenanţă în statul american Washington.

După cum bine se știe, armata americană îşi bazează strategia pe principiul „demonstrarea puterii este cea mai bună apărare”, căci nimeni nu ar avea curajul să o atace.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Interdicție completă în România. E ILEGAL pentru orice român sau străin. 3 ani închisoare
Au început lucrările la o autostradă vitală pentru România. S-a forat primul kilometru de tunel
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice