AVERTISMENT. Mesaj fără precedent al Americii: Nu ne subestimați forța militară! Ce state sunt deja în alertă

AVERTISMENT. Mesaj fără precedent al Americii: Nu ne subestimați forța militară! Ce state sunt deja în alertă
AVERTISMENT. Mesaj fără precedent al Americii: Nu ne subestimați forța militară! Ce state sunt deja în alertă / Sursa FOTO: navylive.dodlive.mil
Publicat: 10/04/2020, 09:58

Pandemia de coronavirus reprezintă și un altfel de test la care omenirea este supusă. Când cea mai mare putere militară a planetei are 150 de baze afectate de virusul SARS-CoV-2, tentația de a lovi este mare, arată analiștii din domeniul „intelligence”.

SUA au un portavion nuclear „carantinat” în Oceanul Pacific. Șeful Statului Major al Forțelor Armate, generalul Mark Milley, a avertizat dușmanii Americii să nu le vină vreo idee în aceste moment fiindcă răspunsul va fi cumplit de dur! US Army este pregătită să răspundă imediat și fără milă oricărui atac împotriva sa, a ținut să sublinieze generalul Milley joi, într-o teleconferinţă destinată forţelor SUA.

Specialistă pe situația din Rusia, Laura Cooper, ofițer în cadrul Ministerului Apărării american, a dezvăluit că „nu puține sunt forumurile din Rusia care se preocupă de nivelul de securitate și de pregătire al US Army și al altor țări”.

„Acest discurs există, într-adevăr”, a recunoscut generalul Milley, „dar nu aş vrea ca adversarii noştri să creadă că pot profita de oportunitate în această perioadă de criză”. „Suntem pregătiţi, oricare ar fi ameninţarea. Sper că nimeni în lume nu crede despre capacităţile americane că ar fi slăbite serios. Nu este cazul”.

Pe de altă parte, un total de 2.000 de cazuri într-o armată de 2,3 milioane de militari „nu este ceva enorm”, a ținut să precizeze generalul Milley, citat de military.com.

De la începutul pandemiei de Covid-19, Pentagonul a publicat în fiecare zi numărul cazurilor pozitive cu noul coronavirus, spitalizări şi decese, inclusiv printre angajaţii civili şi în familiile militarilor, însă a încetat foarte rapid să mai precizeze și în ce locuri au fost exact detectate cazurile respective, invocând securitatea personalului militar.

Publicația Newsweek a prezentat, joi, o hartă a bazelor americane afectate de virus. La momentul actual, sunt 150 de baze infectate!

Hans Kristensen, expert în armament nuclear la Federaţia Oamenilor de Știinţă americani (FAS), a remarcat că virusul SARS-CoV-2 a penetrat toate bazele nucleare, cu excepţia uneia. Potrivit Pentagonului, US Army înregistra joi seară 1.898 de cazuri de contaminare, dintre care 597 numai în US Navy. 64 de soldaţi au fost spitalizaţi, iar unul a decedat. Două treimi dintre cazurile înregistrate în US Navy (416) provin de pe portavionul USS Theodore Roosevelt, imobilizat la baza americană Guam, din Pacific.

Generalul John Hyten, al doilea la comandă în Statul Major, a dezvăluit că un infanterist marin de pe „Theodore Roosevelt” a fost spitalizat după ce camarazii săi l-au găsit leşinat.

Pe de altă parte, cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost detectate și în cadrul echipajelor altor trei portavioane, dar care acum sunt la chei şi nu au planificată vreo misiune în lunile următoare: „Ronald Reagan”, portavion aflat în curs de mentenanţă în Japonia, „Carl Vinson” şi „Nimitz”, ambele în mentenanţă în statul american Washington.

După cum bine se știe, armata americană îşi bazează strategia pe principiul „demonstrarea puterii este cea mai bună apărare”, căci nimeni nu ar avea curajul să o atace.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun