FURIE. Mitropolitul Moldovei ÎPS Teofan: Un curier poate livra cele necesare unei familii, de ce nu poate și un preot să dea lumină și paște?

FURIE. Mitropolitul Moldovei ÎPS Teofan: Un curier poate livra cele necesare unei familii, de ce nu poate și un preot să dea lumină și paște?
Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, reacție dură în scandalul acordului MAI-BOR
Publicat: 15/04/2020, 21:01

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei reacţionează dur după ce autorităţile au anunţat că Lumina Sfântă va fi împărţită de poliţişti şi cere ca, de Paşti, preoţii să aibă aceleaşi privilegii ca administratorii pieţelor şi magazinelor. „Când Hristos e pe Cruce, noi unde am putea fi?”, spune Mitropolitul.

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, spune că, dacă oamenii pot merge la piaţă, la magazine sau la farmacii, de mai multe ori pe săptămână, atunci de ce să nu poată merge şi la slujba de Înviere, măcar pentru un minut.

„Este bine că autorităţile au încredere în administratorii pieţelor şi în patronii de magazine alimentare sau de farmacii, dar credem că şi Biserica se poate organiza eficient, cu simţ de răspundere. (…) Cum un curier poate livra cele necesare unei familii, obiecte sau alimente, la fel credem că şi un preot sau un voluntar, respectând regulile de distanţare, pot oferi o pâine sfinţită ambalată şi pot aprinde lumânarea celui din faţa lor. Cum o persoană poate merge la lucru, la piaţă sau la farmacie de mai multe ori pe săptămână, aceeaşi persoană ar putea veni de Paşti, pentru un minut, în faţa Bisericii sale sau la cimitir, pentru a aprinde o lumânare. E greu de înţeles de ce acest lucru n-ar fi posibil“, spune ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

În Miercurea Mare, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei spune că Biserica a respectat întocmai regulile impuse până acum de autorităţi şi cere ca preoţii să fie lăsaţi să le dea ei credincioşilor Lumina Sfântă.

„Acum, când se apropie Sfintele Paşti, cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii, cerem să se permită a oferi creştinilor măcar o mică mângâiere: o pâine sfinţită şi o lumânare aprinsă, în condiţii de respectare cu stricteţe a măsurilor luate în aceste vremuri de epidemie.”, transmite ÎPS Teofan, Mitropolitul Modolvei şi Bucovinei.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, înainte de ședința de la Cotroceni, că le va cere premierului Orban și ministrului Vela să revină asupra acordului cu BOR. Șeful statului i-a rugat din nou pe români să stea acasă pentru a nu se ajunge la o explozie a numărului de infecții de COVID-19.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela a detaliat, marți, regulile pe care credincioșii le vor urma de Paște, în urma unui acord cu Biserica Ortodoxă Română.

Românii vor putea primi Paști vineri și sâmbătă, iar distribuirea Luminii Sfinte de la Ierusalim se va face de către voluntari și de către patrulele MAI, în intervalul orar 7.00 – 17.00, în toate parohiile din Patriarhia Română, în locuri special amenajate, în afara lăcașurilor de cult, de către personalul angajat al bisericii și de către voluntari, cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare socială.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Mihai Albu, noi detalii ÎNFIORĂTOARE despre lupta cu cancerul de prostată: „A fost o operație...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Cum se modifică alocațiile pentru copii! Schimbări importante în lege
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
A venit vestea cea mare pentru cei cu MAȘINI DIESEL. S-a întâmplat chiar astăzi, 17...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
De ce scrisul de mână este mai bun pentru memorie?
×