FURIE. Mitropolitul Moldovei ÎPS Teofan: Un curier poate livra cele necesare unei familii, de ce nu poate și un preot să dea lumină și paște?

FURIE. Mitropolitul Moldovei ÎPS Teofan: Un curier poate livra cele necesare unei familii, de ce nu poate și un preot să dea lumină și paște?
Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, reacție dură în scandalul acordului MAI-BOR
Publicat: 15/04/2020, 21:01

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei reacţionează dur după ce autorităţile au anunţat că Lumina Sfântă va fi împărţită de poliţişti şi cere ca, de Paşti, preoţii să aibă aceleaşi privilegii ca administratorii pieţelor şi magazinelor. „Când Hristos e pe Cruce, noi unde am putea fi?”, spune Mitropolitul.

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, spune că, dacă oamenii pot merge la piaţă, la magazine sau la farmacii, de mai multe ori pe săptămână, atunci de ce să nu poată merge şi la slujba de Înviere, măcar pentru un minut.

„Este bine că autorităţile au încredere în administratorii pieţelor şi în patronii de magazine alimentare sau de farmacii, dar credem că şi Biserica se poate organiza eficient, cu simţ de răspundere. (…) Cum un curier poate livra cele necesare unei familii, obiecte sau alimente, la fel credem că şi un preot sau un voluntar, respectând regulile de distanţare, pot oferi o pâine sfinţită ambalată şi pot aprinde lumânarea celui din faţa lor. Cum o persoană poate merge la lucru, la piaţă sau la farmacie de mai multe ori pe săptămână, aceeaşi persoană ar putea veni de Paşti, pentru un minut, în faţa Bisericii sale sau la cimitir, pentru a aprinde o lumânare. E greu de înţeles de ce acest lucru n-ar fi posibil“, spune ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

În Miercurea Mare, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei spune că Biserica a respectat întocmai regulile impuse până acum de autorităţi şi cere ca preoţii să fie lăsaţi să le dea ei credincioşilor Lumina Sfântă.

„Acum, când se apropie Sfintele Paşti, cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii, cerem să se permită a oferi creştinilor măcar o mică mângâiere: o pâine sfinţită şi o lumânare aprinsă, în condiţii de respectare cu stricteţe a măsurilor luate în aceste vremuri de epidemie.”, transmite ÎPS Teofan, Mitropolitul Modolvei şi Bucovinei.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, înainte de ședința de la Cotroceni, că le va cere premierului Orban și ministrului Vela să revină asupra acordului cu BOR. Șeful statului i-a rugat din nou pe români să stea acasă pentru a nu se ajunge la o explozie a numărului de infecții de COVID-19.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela a detaliat, marți, regulile pe care credincioșii le vor urma de Paște, în urma unui acord cu Biserica Ortodoxă Română.

Românii vor putea primi Paști vineri și sâmbătă, iar distribuirea Luminii Sfinte de la Ierusalim se va face de către voluntari și de către patrulele MAI, în intervalul orar 7.00 – 17.00, în toate parohiile din Patriarhia Română, în locuri special amenajate, în afara lăcașurilor de cult, de către personalul angajat al bisericii și de către voluntari, cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare socială.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Putin a împietrit. Vin soldații americani. Decizia SUA se aplică din 9 Mai
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern