REVOLTĂ. Patronii sunt nemulțumiți de regulile impuse pentru redeschiderea teraselor: Nu îmi aduc angajaţii la muncă pentru cinci mese

REVOLTĂ. Patronii sunt nemulțumiți de regulile impuse pentru redeschiderea teraselor: Nu îmi aduc angajaţii la muncă pentru cinci mese
Foto: Pixabay
Publicat: 01/06/2020, 11:50
Actualizat: 01/06/2020, 11:52

Un patron timişorean, Daniel Cheregi, consideră regulile impuse pentru redeschiderea teraselor aberante. Calculele patronului timişorean arată că încasările ar fi doar de 5% din ce făcea anul trecut.

Chef Daniel Cheregi conduce unul dintre cele mai apreciate restaurante din Timişoara, dar nu vrea să deschidă încă terasa, deşi are dreptul.

Daniel spune că distanţarea meselor pe terasă îi reduce numărul de locuri la jumătate şi cum restaurantul rămâne închis nu îşi poate acoperi cheltuielile.

Ei ar fi trebuit să ne lase şi în interior măcar acelaşi număr de mese. Noi trebuie să angajăm toţi oamenii, chiria rămâne la fel, materia primă, noi lucrăm cu materie primă de calitate şi foarte scumpă, este o loterie până la urmă. Din ce am înţeles, nu ştiu că şi legislaţia este foarte ambiguă, nu sunt nişte norme foarte clare, să-ţi spună, am înţeles că după fiecare masă servită trebuie să ai o pereche de mănuşi, asta înseamnă că dacă fiecare ospătar are măcar opt mese pe zi înseamnă opt perechi ori trei chelneri cât sunt pe tură e 24 plus la bucătărie, măşti, viziere, soluţii de dezinfectat, deci propietarul este destul de dezavantajat, cheltuielile se dublează iar încasările scad”, spune Chef Daniel Cheregi.

Pierdere mai mare decât câștig

Un alt patron de restaurante, Dragoş Petrescu, deschide luni terasele unor restaurante din lanţul pe care îl deţine, dar ştie că nu va face profit.

„Că nu se pune problema să facă profit având, eu ştiu, dintr-o terasă poţi să foloseşti maxim 50% din capacitate, oricât de bine te-ai organiza, iar terasele de obicei reprezintă 30 – 40% din totalul capacităţii de vânzare, adică de număr de locuri. Deci tu deschizi cu 20% din capacitate, foloseşti bucătăria, e un cost, nu este un profit. În prima zi de la redeschiderea teraselor, toate locurile la restaurantele antreprenorului sunt rezervate”, a spus Dragoş Petrescu, patronul lanţului de restaurante CityGrill, potrivit Mediafax.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”