INTERNAȚIONAL. Lovitură sub centura aplicată Chinei! Marea Britanie anexează Hong Kongul din pix! Planul incredibil anunțat de premierul Boris Johnson

INTERNAȚIONAL. Lovitură sub centura aplicată Chinei! Marea Britanie anexează Hong Kongul din pix! Planul incredibil anunțat de premierul Boris Johnson
INTERNAȚIONAL. Lovitură sub centura aplicată Chinei! Marea Britanie anexează Hong Kongul din pix! Planul incredibil anunțat de premierul Boris Johnson / Sursa FOTO: https://www.flickr.com
Publicat: 03/06/2020, 09:38
Actualizat: 03/06/2020, 09:42

Premierul britanic Boris Johnson face un anunț care lasă în ofsaid administrația de la Beijing. Regatul Unit este pregătit să ofere pașapoarte câtorva milioane de locuitori din Hong Kong, dacă autoritățile din China vor insista asupra impunerii noii legi privind securitatea națională!

Pentru mulți, lovitura sub centură aplicată Chinei se traduce printr-o anexare din pix a Hong Kongului de către Marea Britanie. Oferind pașapoarte și mai apoi cetățenie milioanelor de locuitori din Hong Kong, Londra atrage din nou în sfera sa de influență fosta colonie.

Amenințare pe față: „Dacă China continuă…”

Într-un editorial apărut în ediţia de miercuri, 3 iunie, a publicaţiilor The London Times şi South China Morning Post, primul-ministru Boris Johnson scrie că „multe persoane din Hong Kong se tem că modul lor de viaţă, pe care China s-a angajat să îl menţină, va fi ameninţat de această lege”.

Prin urmare, „dacă China continuă şi aceste temeri se dovedesc justificate, Marea Britanie nu poate să ia la cunoştinţă cu indiferenţă şi să meargă mai departe; dimpotrivă, ne vom onora obligaţiile şi vom oferi o alternativă”.

Boris Johnson merge mai departe de atât și-l amenință fățiș pe Xi Jinping: „Dacă China îşi impune legea de securitate naţională, guvernul britanic îşi va modifica legile privind imigraţia şi va permite oricărui deţinător al acestui paşaport, rezident în Hong Kong, să vină în Marea Britanie pentru o perioadă reînnoibilă de 12 luni şi să obţină alte drepturi, inclusiv dreptul la muncă, ceea ce îl aşează pe calea spre obţinerea cetăţeniei”!

3 milioane de locuitori din Hong Kong, eligibili pentru cetățenia britanică

În prezent, aproximativ 350.000 de persoane din Hong Kong deţin „paşaportul britanic pentru Teritoriile de peste Mări”, care oferă acces fără viză în Regatul Unit pentru şederi de până la şase luni. Dar până la 3 milioane de persoane ar putea fi eligibile pentru obţinerea documentului la care face referire Boris Johnson, care a fost eliberat locuitorilor fostei colonii britanice când insula a revenit Chinei, în 1997.

Adoptată de Parlamentul chinez, dar încă nefinalizată, legea privind securitatea naţională prevede pedepsirea activităţilor separatiste, subversive și teroriste, precum și ingerinţele străine în afacerile teritoriului autonom chinez. Această lege a fost gândită de Beijing după valul de proteste pentru libertate şi democraţie din Hong Kong (2019) şi a provocat reacţii pe plan internaţional, precum şi o reluare a protestelor în acest teritoriu autonom din sudul Chinei.

Regimul de la Beijing s-a angajat, în momentul retrocedării teritoriului de către britanici, să garanteze Hong Kongului o autonomie largă şi libertăţi conform principiului „o singură ţară, două sisteme”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”