APEL. O familie de români din SUA are nevoie de ajutor după ce afacerea i-a fost vandalizată în timpul protestelor: Violența nu este soluția problemei – FOTO

APEL. O familie de români din SUA are nevoie de ajutor după ce afacerea i-a fost vandalizată în timpul protestelor: Violența nu este soluția problemei - FOTO
O familie de români din SUA are nevoie de ajutor după ce afacerea i-a fost vandalizată în timpul protestelor / Sursă FOTO: gofundme.com
Publicat: 03/06/2020, 11:53
Actualizat: 03/06/2020, 11:56

O familie de români stabilită în Statele Unite ale Americii are nevoie de sprijin finaciar pentru a-și repune afacerea pe picioare după ce magazinul pe care îl dețin a fost vandalizat în timpul protestelor declanșate de incidentul rasial în care un polițist l-a ucis pe George Floyd.

Familia Pop-Rădulescu deține magazinul iCustom din Tampa, Florida, care a fost vandalizat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (30-31 mai 2020), în contextul în care, în mai multe regiuni din Statele Unite ale Americii, au avut loc mai multe proteste după incidentul rasial în care un polițist l-a ucis pe George Floyd.

Potrivit rapoartelor preliminare realizate de autorități, precum și înregistrărilor video, magazinul a suferit daune în proporție de 85%.

Românii au nevoie de sprijin după ce magazinul le-a post vandalizat în timpul protestelor din SUA

„S-au furat telefoane mobile, calculatoare și aparatură electronică din magazin și service. Au fost distruse pardoseala, pereții, casa de marcat, sertarele, vitrinele exterioare și interioare”, a scris o româcă pe grupul de Facebook „Români în/din Florida”.

De asemenea, aceasta a precizat că asigurarea magazinului nu acoperă „nici pe departe” daunele.

Se pare că familia Pop-Rădulescu deține această afacere de 12 ani, după ce a imigrat legal în Statele Unite ale Americii pentru obținerea unui trai mai bun.

„Violența nu este soluția problemei, solidaritatea este întotdeauna o soluție… Vă rog, să-i ajutați dacă puteți”, a mai transmis românca pe grupul menționat.

Pentru ajutorarea familiei Pop-Rădulescu a fost deschisă o strângere de fonduri pe platforma online gofundme.com, iar până în prezent s-a strâns suma de 6.125 de dolari.

„Toată lumea vrea să se simtă în siguranță și iubită”

„Încă de când am ajuns în America în 2008, familia mea s-a chinuit să aibă un trai bun și să profite la maximum de oportunitățile pe care am fost atât de norocoși să le avem. Am prins rădăcini aici devenind cetățeni, cumpărându-ne o casă și deschizând afacerea iCustom. Totuși, la ora 3:15 dimineața (n.r. ora locală), pe 31 mai, am primit un apel de la firma de securitatea care supraveghea magazinul și ne-a anunțat că a detectat mișcare în acesta.

Am ajuns rapid acolo, sperând la ce e mai bine, dar așteptându-ne la ce e mai rău. Asta am văzut atunci când am dat peste cioburi de sticlă pe locurile de parcare din față.

Afacerea noastră se bazează pe repararea și vinderea de telefoane, tablete și calculatoare. (…) Toate donațiile primite vor fi folosite pentru asigurarea pieselor de schimb, înlocuirea inventarului și a celorlalte lucruri care nu sunt acoperite de asigurare.

Vă rog, transmiteți mai departe când de importantă este comunitate. Toată lumea vrea să se simtă în siguranță și iubită și asta am încercat să facemp rin afacerea noastră”, a scris Gloria Pop-Rădulescu pe platforma gofundme.com.

Reacția autorităților americane la proteste

Zeci de camioane militare în care se aflau soldați americani înarmați au fost zărite, marți, gonind pe bulevardele capitalei Washington. Ceea ce părea doar o amenințare menită a-i speria pe protestatarii violenți se transformă, iată, într-un plan tot mai coordonat al Pentagonului: Statele Unite trimit trupele speciale peste manifestanții care au aruncat țara în haos!

Marți, 2 iunie, capitala SUA părea un oraș aflat în plin război civil. Printre protestatarii adunați în fața Casei Albe și-au făcut culoare zeci de camioane înțesate cu soldați înarmați până în dinți, informează CNN.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Nicoleta Luciu și Zsolt Cergo, la un pas de divorț?! Miliardarul a rupt tăcerea, în...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
BREAKING | Primele imagini cu Florin Piersic transportat la Institutul Matei Balș din Capitală, cu...
Diagnosticat cu TUMORĂ pe creier! Actorul român, iubit de toată lumea, a fost operat de...
Soluţia disperată a patronului unui restaurant din Italia în criză de personal. "Ofer 300 de euro...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Un agent de securitate al lui Drake a fost împușcat la locuința rapperului. Ce se...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Satelitul care a orbitat Pământul NEDETECTAT timp de 25 de ani!
Se schimbă legea pentru cei cu card de sănătate. Decizie la Guvern: La fel ca...
Un celebru artist român s-a sinucis din dragoste. N-a putut trece peste despărțire
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Cristina Spătar a suferit într-un grav accident în timp ce mergea spre casă: ”Au venit...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Test de cultură generală. De ce sunt roșiile roșii?