APEL. O familie de români din SUA are nevoie de ajutor după ce afacerea i-a fost vandalizată în timpul protestelor: Violența nu este soluția problemei – FOTO

APEL. O familie de români din SUA are nevoie de ajutor după ce afacerea i-a fost vandalizată în timpul protestelor: Violența nu este soluția problemei - FOTO
O familie de români din SUA are nevoie de ajutor după ce afacerea i-a fost vandalizată în timpul protestelor / Sursă FOTO: gofundme.com
Publicat: 03/06/2020, 11:53
Actualizat: 03/06/2020, 11:56

O familie de români stabilită în Statele Unite ale Americii are nevoie de sprijin finaciar pentru a-și repune afacerea pe picioare după ce magazinul pe care îl dețin a fost vandalizat în timpul protestelor declanșate de incidentul rasial în care un polițist l-a ucis pe George Floyd.

Familia Pop-Rădulescu deține magazinul iCustom din Tampa, Florida, care a fost vandalizat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (30-31 mai 2020), în contextul în care, în mai multe regiuni din Statele Unite ale Americii, au avut loc mai multe proteste după incidentul rasial în care un polițist l-a ucis pe George Floyd.

Potrivit rapoartelor preliminare realizate de autorități, precum și înregistrărilor video, magazinul a suferit daune în proporție de 85%.

Românii au nevoie de sprijin după ce magazinul le-a post vandalizat în timpul protestelor din SUA

„S-au furat telefoane mobile, calculatoare și aparatură electronică din magazin și service. Au fost distruse pardoseala, pereții, casa de marcat, sertarele, vitrinele exterioare și interioare”, a scris o româcă pe grupul de Facebook „Români în/din Florida”.

De asemenea, aceasta a precizat că asigurarea magazinului nu acoperă „nici pe departe” daunele.

Se pare că familia Pop-Rădulescu deține această afacere de 12 ani, după ce a imigrat legal în Statele Unite ale Americii pentru obținerea unui trai mai bun.

„Violența nu este soluția problemei, solidaritatea este întotdeauna o soluție… Vă rog, să-i ajutați dacă puteți”, a mai transmis românca pe grupul menționat.

Pentru ajutorarea familiei Pop-Rădulescu a fost deschisă o strângere de fonduri pe platforma online gofundme.com, iar până în prezent s-a strâns suma de 6.125 de dolari.

„Toată lumea vrea să se simtă în siguranță și iubită”

„Încă de când am ajuns în America în 2008, familia mea s-a chinuit să aibă un trai bun și să profite la maximum de oportunitățile pe care am fost atât de norocoși să le avem. Am prins rădăcini aici devenind cetățeni, cumpărându-ne o casă și deschizând afacerea iCustom. Totuși, la ora 3:15 dimineața (n.r. ora locală), pe 31 mai, am primit un apel de la firma de securitatea care supraveghea magazinul și ne-a anunțat că a detectat mișcare în acesta.

Am ajuns rapid acolo, sperând la ce e mai bine, dar așteptându-ne la ce e mai rău. Asta am văzut atunci când am dat peste cioburi de sticlă pe locurile de parcare din față.

Afacerea noastră se bazează pe repararea și vinderea de telefoane, tablete și calculatoare. (…) Toate donațiile primite vor fi folosite pentru asigurarea pieselor de schimb, înlocuirea inventarului și a celorlalte lucruri care nu sunt acoperite de asigurare.

Vă rog, transmiteți mai departe când de importantă este comunitate. Toată lumea vrea să se simtă în siguranță și iubită și asta am încercat să facemp rin afacerea noastră”, a scris Gloria Pop-Rădulescu pe platforma gofundme.com.

Reacția autorităților americane la proteste

Zeci de camioane militare în care se aflau soldați americani înarmați au fost zărite, marți, gonind pe bulevardele capitalei Washington. Ceea ce părea doar o amenințare menită a-i speria pe protestatarii violenți se transformă, iată, într-un plan tot mai coordonat al Pentagonului: Statele Unite trimit trupele speciale peste manifestanții care au aruncat țara în haos!

Marți, 2 iunie, capitala SUA părea un oraș aflat în plin război civil. Printre protestatarii adunați în fața Casei Albe și-au făcut culoare zeci de camioane înțesate cu soldați înarmați până în dinți, informează CNN.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....