UPDATE. Deznodământ în cazul femeii și a nepoatei sale, suspecte Covid-19, plimbate între spitale pentru că nu se făceau teste / Anunțul managerului Spitalului „Victor Babeș”

UPDATE. Deznodământ în cazul femeii și a nepoatei sale, suspecte Covid-19, plimbate  între spitale pentru că nu se făceau teste / Anunțul managerului Spitalului „Victor Babeș”
Publicat: 06/07/2020, 02:05
Actualizat: 06/07/2020, 02:12

Situație incredibilă în București: o femeie este internată cu COVID-19, iar mama și fiica, care au început să se simtă rău, au fost plimbate de la un spital la altul, apoi trimise acasă pe motiv că nu se mai fac teste.

Managerul Institutului „Victor Babeș”, Emilian Imbri: Familia „s-a reunit”, cele trei persoane sunt acum internate în același salon

Managerul Institutului „Victor Babeș”, Emilian Imbri, a declarat duminică, la Digi 24, că familia „s-a reunit” și cele trei persoane sunt acum internate în același salon. Cât despre situația inedită, medicul spune că „dacă căutăm vinovați o să-i găsim, dacă rămân practic lucrurile așa, s-a rezolvat”.

„S-au reunit acum. Colegii mei au reușit să facă un salon, să stea cu toții. Au fost niște probleme la început, pentru că se pare că cei de la DSP nu au răspuns ca să facă testele la solicitarea lor. De altfel, nu este o greșeală, pentru că testarea se face după câteva zile de la contact.

Însă, ei au acuzat ceva simptome și s-au speriat. Și atunci, sigur, au fost niște schimbări. Acasă, la spital, acasă și acum din nou internați, pentru care sigur că la un moment dat dacă căutăm vinovați o să-i găsim, dacă rămân practic lucrurile așa…. s-a rezolvat. Încercăm să facem tratamentul și vedem cât de repede se rezolvă.

Pe noi ne bucură că astfel de persoane nu cer să plece acasă conform legislației care le permite acest lucru, sau că nu au refuzat internarea. Este un lucru pozitiv care ne face să ne simțim mai siguri un pic” – a declarat Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș din București, pentru Digi 24.

Știrea inițială:

Pe la jumătatea acestei săptămâni, femeia, în vârstă de 44 de ani, a început să se simtă rău și a fost dusă cu ambulanța la Institutul Matei Balș să i se facă testul pentru COVID. O zi mai târziu s-a confirmat faptul că este infectată cu coronavirus, scrie Hotnews.ro.

Ea locuiește în același apartament cu soțul, fiica de 12 ani și mama ei de 70 de ani. Ieri, 4 iulie, fiica și mama ei au început să se simtă rău și au fost duse la Spitalul Clinic de Copii Doctor Victor Gomoiu unde li s-a spus că vor primi doar fetița, dar bunica nu a vrut să o lase singură, motiv pentru care au mers la „Victor Babeș”. Acolo au fost anunțate că nu se mai fac teste și că ambulanța le va duce acasă.

Managerul Spitalului Victor Babeș susține că se va face anchetă

Managerul Institutului, Emilian Imbri, a declarat pentru Hotnews că va face luni o anchetă internă în spital pentru a vedea de ce nu s-a făcut anchetă epidemiologică și de ce nu au fost testate rudele femeii.

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș, a declarat că DSP București ar fi trebuit să facă anchetă epidemiologică în acest caz, să meargă acasă la rudele femeii internate cu coronavirus și să le recolteze probe pentru a le face testul.

Întrebat ce ar putea face acești oameni în cazul în care se vor simți rău în continuare, managerul Spitalului Victor Babeș a declarat că pot veni la spital și vor fi tratați, dar nu pot fi internați într-un spital COVID până nu există certitudinea că sunt infectați cu virusul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cu ce vopsim ouăle de Paște? „Nu folosiți vopsea tipografică sau pentru textile”