UPDATE. Deznodământ în cazul femeii și a nepoatei sale, suspecte Covid-19, plimbate între spitale pentru că nu se făceau teste / Anunțul managerului Spitalului „Victor Babeș”

UPDATE. Deznodământ în cazul femeii și a nepoatei sale, suspecte Covid-19, plimbate  între spitale pentru că nu se făceau teste / Anunțul managerului Spitalului „Victor Babeș”
Publicat: 06/07/2020, 02:05
Actualizat: 06/07/2020, 02:12

Situație incredibilă în București: o femeie este internată cu COVID-19, iar mama și fiica, care au început să se simtă rău, au fost plimbate de la un spital la altul, apoi trimise acasă pe motiv că nu se mai fac teste.

Managerul Institutului „Victor Babeș”, Emilian Imbri: Familia „s-a reunit”, cele trei persoane sunt acum internate în același salon

Managerul Institutului „Victor Babeș”, Emilian Imbri, a declarat duminică, la Digi 24, că familia „s-a reunit” și cele trei persoane sunt acum internate în același salon. Cât despre situația inedită, medicul spune că „dacă căutăm vinovați o să-i găsim, dacă rămân practic lucrurile așa, s-a rezolvat”.

„S-au reunit acum. Colegii mei au reușit să facă un salon, să stea cu toții. Au fost niște probleme la început, pentru că se pare că cei de la DSP nu au răspuns ca să facă testele la solicitarea lor. De altfel, nu este o greșeală, pentru că testarea se face după câteva zile de la contact.

Însă, ei au acuzat ceva simptome și s-au speriat. Și atunci, sigur, au fost niște schimbări. Acasă, la spital, acasă și acum din nou internați, pentru care sigur că la un moment dat dacă căutăm vinovați o să-i găsim, dacă rămân practic lucrurile așa…. s-a rezolvat. Încercăm să facem tratamentul și vedem cât de repede se rezolvă.

Pe noi ne bucură că astfel de persoane nu cer să plece acasă conform legislației care le permite acest lucru, sau că nu au refuzat internarea. Este un lucru pozitiv care ne face să ne simțim mai siguri un pic” – a declarat Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș din București, pentru Digi 24.

Știrea inițială:

Pe la jumătatea acestei săptămâni, femeia, în vârstă de 44 de ani, a început să se simtă rău și a fost dusă cu ambulanța la Institutul Matei Balș să i se facă testul pentru COVID. O zi mai târziu s-a confirmat faptul că este infectată cu coronavirus, scrie Hotnews.ro.

Ea locuiește în același apartament cu soțul, fiica de 12 ani și mama ei de 70 de ani. Ieri, 4 iulie, fiica și mama ei au început să se simtă rău și au fost duse la Spitalul Clinic de Copii Doctor Victor Gomoiu unde li s-a spus că vor primi doar fetița, dar bunica nu a vrut să o lase singură, motiv pentru care au mers la „Victor Babeș”. Acolo au fost anunțate că nu se mai fac teste și că ambulanța le va duce acasă.

Managerul Spitalului Victor Babeș susține că se va face anchetă

Managerul Institutului, Emilian Imbri, a declarat pentru Hotnews că va face luni o anchetă internă în spital pentru a vedea de ce nu s-a făcut anchetă epidemiologică și de ce nu au fost testate rudele femeii.

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș, a declarat că DSP București ar fi trebuit să facă anchetă epidemiologică în acest caz, să meargă acasă la rudele femeii internate cu coronavirus și să le recolteze probe pentru a le face testul.

Întrebat ce ar putea face acești oameni în cazul în care se vor simți rău în continuare, managerul Spitalului Victor Babeș a declarat că pot veni la spital și vor fi tratați, dar nu pot fi internați într-un spital COVID până nu există certitudinea că sunt infectați cu virusul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului