28 de români lucrători la o fermă din Marea Britanie, confirmați cu COVID-19. Ce măsuri au luat angajatorii lor

28 de români lucrători la o fermă din Marea Britanie, confirmați cu COVID-19. Ce măsuri au luat angajatorii lor
Germania a inclus șapte județe din România în lista „zonelor de risc”, în contextul infectărilor cu Covid-19
Publicat: 14/07/2020, 17:48
Actualizat: 14/07/2020, 18:11

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, marți, că 28 de cetățeni români aflați la muncă în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au fost confirmați cu infecția cu noul coronavirus. Ei fac parte din cei aproximativ 100 de cetățeni români care erau angajați la o fermă din Herefordshire, unde a fost descoperit un focar de COVID-19.

„Ambasada României la Londra s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în presa locală cu privire la testarea pozitivă a 73 de lucrători care își desfășoară activitatea în cadrul unei ferme din Herefordshire și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, Departamentul pentru Sănătate Publică și pe lângă angajator pentru a obține mai multe informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor în cauză”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe, printr-un comunicat de presă.

În plus, Biroul Atașatului pe Probleme de Muncă si Sociale a sesizat Autoritatea pentru Sănătate si Siguranță la locul de muncă si Autoritatea pentru Inspecție și Combatere a Abuzurilor în Muncă, solicitând date suplimentare cu privire la situația persoanelor menționate și măsurile aplicabile în acest context.

Plasați în izolare, scutiți de plata chiriei

„Potrivit informațiilor preliminare obținute în cursul serii de ieri, 13 iulie, a.c., din partea reprezentanților agenției de plasare a forței de muncă, la ferma în cauză își desfășoară activitatea aproximativ 100 de cetățeni români, iar 28 dintre aceștia au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19. Cetățenii români sunt asimptomatici, starea de sănătate este bună, beneficiind de monitorizare zilnică de către Serviciul de Sănătate Publică”, a anunțat MAE.

„De asemenea, conform datelor comunicate ambasadei de către reprezentanții companiei britanice prin intermediul căreia unii dintre cetățenii români își desfășoară activitatea în cadrul fermei respective, lucrătorii au fost plasați în izolare, fiindu-le asigurate alimente și alte bunuri necesare. Lucrătorii plasați în izolare au fost scutiți de la plata chiriei în această perioadă. Totodată, la ferma în cauză sunt prezenți reprezentanți ai autorităților locale britanice, inclusiv traducători. De asemenea, MAE precizează că, la acest moment, niciun lucrător nu mai desfășoară activități în cadrul fermei”, a transmis MAE.

Conform informării de marți a Grupului de Comunicare Strategică, de la ora 13:00, în Marea Britanie erau înregistrate 97 de cazuri confirmate de români cu COVID-19, dintre care 43 și-au pierdut viața.

În total, potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CEPCB), în Regatul Unit au fost confirmate 289.603 de infecții cu noul roronavirus (dintre care 650 în ultimele 24 de ore) și 44.819 de decese (21 în ultimele 24 de ore).

Date de contact pentru asistență consulară

MAE transmite că Ambasada României la Londra continuă dialogul cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile britanice în contextul pandemiei de COVID-19. Românii care merg în Marea Britanie sunt obligați să stea în izolare 14 zile

Pentru a solicita asistență consulară cetățenii români au la dispoziție numerele de telefon ale Ambasadei României la Londra: +44 20 76027328, +44 20 7602 9833​, +44 20 7603 6694​, +44 20 76025193, +44 20 7603 0572, +44 20 7602 2065, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +44 7738716335.

Tags:
Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Șoseaua din România pe care mulți turiști o consideră mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Se dă lege pentru românii din TRANSILVANIA. Noile măsuri vor deveni OBLIGATORII prin lege
Pe cine vânează Dana Budeanu. Clienții de la care vedeta nu-și ia ochii
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul