28 de români lucrători la o fermă din Marea Britanie, confirmați cu COVID-19. Ce măsuri au luat angajatorii lor

28 de români lucrători la o fermă din Marea Britanie, confirmați cu COVID-19. Ce măsuri au luat angajatorii lor
Germania a inclus șapte județe din România în lista „zonelor de risc”, în contextul infectărilor cu Covid-19
Publicat: 14/07/2020, 17:48
Actualizat: 14/07/2020, 18:11

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, marți, că 28 de cetățeni români aflați la muncă în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au fost confirmați cu infecția cu noul coronavirus. Ei fac parte din cei aproximativ 100 de cetățeni români care erau angajați la o fermă din Herefordshire, unde a fost descoperit un focar de COVID-19.

„Ambasada României la Londra s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în presa locală cu privire la testarea pozitivă a 73 de lucrători care își desfășoară activitatea în cadrul unei ferme din Herefordshire și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, Departamentul pentru Sănătate Publică și pe lângă angajator pentru a obține mai multe informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor în cauză”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe, printr-un comunicat de presă.

În plus, Biroul Atașatului pe Probleme de Muncă si Sociale a sesizat Autoritatea pentru Sănătate si Siguranță la locul de muncă si Autoritatea pentru Inspecție și Combatere a Abuzurilor în Muncă, solicitând date suplimentare cu privire la situația persoanelor menționate și măsurile aplicabile în acest context.

Plasați în izolare, scutiți de plata chiriei

„Potrivit informațiilor preliminare obținute în cursul serii de ieri, 13 iulie, a.c., din partea reprezentanților agenției de plasare a forței de muncă, la ferma în cauză își desfășoară activitatea aproximativ 100 de cetățeni români, iar 28 dintre aceștia au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19. Cetățenii români sunt asimptomatici, starea de sănătate este bună, beneficiind de monitorizare zilnică de către Serviciul de Sănătate Publică”, a anunțat MAE.

„De asemenea, conform datelor comunicate ambasadei de către reprezentanții companiei britanice prin intermediul căreia unii dintre cetățenii români își desfășoară activitatea în cadrul fermei respective, lucrătorii au fost plasați în izolare, fiindu-le asigurate alimente și alte bunuri necesare. Lucrătorii plasați în izolare au fost scutiți de la plata chiriei în această perioadă. Totodată, la ferma în cauză sunt prezenți reprezentanți ai autorităților locale britanice, inclusiv traducători. De asemenea, MAE precizează că, la acest moment, niciun lucrător nu mai desfășoară activități în cadrul fermei”, a transmis MAE.

Conform informării de marți a Grupului de Comunicare Strategică, de la ora 13:00, în Marea Britanie erau înregistrate 97 de cazuri confirmate de români cu COVID-19, dintre care 43 și-au pierdut viața.

În total, potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CEPCB), în Regatul Unit au fost confirmate 289.603 de infecții cu noul roronavirus (dintre care 650 în ultimele 24 de ore) și 44.819 de decese (21 în ultimele 24 de ore).

Date de contact pentru asistență consulară

MAE transmite că Ambasada României la Londra continuă dialogul cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile britanice în contextul pandemiei de COVID-19. Românii care merg în Marea Britanie sunt obligați să stea în izolare 14 zile

Pentru a solicita asistență consulară cetățenii români au la dispoziție numerele de telefon ale Ambasadei României la Londra: +44 20 76027328, +44 20 7602 9833​, +44 20 7603 6694​, +44 20 76025193, +44 20 7603 0572, +44 20 7602 2065, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +44 7738716335.

Tags:
Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York