Raluca Turcan: Alegerile pot fi organizate în bune condiții/ Cerem PSD-ului ă iasă din duplicitatea discursului şi să spună: vor sau nu vor alegeri?

Raluca Turcan: Alegerile pot fi organizate în bune condiții/ Cerem PSD-ului ă iasă din duplicitatea discursului şi să spună: vor sau nu vor alegeri?
Turcan, atac dur la Rafila și Cercel: Oare cum or să stea în aceeași bancă cu cei doi parlamentari PSD care se băteau în șaormerie să nu poarte mască?
Publicat: 28/07/2020, 21:21

Alegerile locale de pe 27 septembrie pot fi organizate în bune condiţii, în ciuda crizei sanitare , a declarat vicepremierul Raluca Turcan. Declarațiile vin pe fondul unor semne de întrebare ridicate de  Marcel Ciolacu, în contextul în care, liderul PSD i-a cerut lui Ludovic Orban să clarifice dacă deschiderea școlilor și desfășurarea alegerilor locale se amână în actuala situație epidemiologică.

Turcan a precizat că „Guvernul îşi doreşte organizarea alegerilor”, acuzând PSD de „discurs duplicitar” atunci când vorbeşte de scrutinul din septembrie.

„Alegerile pot fi organizate în bune condiţii. Cine spune că nu pot fi organizate în bune condiţii, nu s-a uitat cum a fost organizat examenul de Bacalaureat sau Evaluarea Naţională. Dumneavoastră ştiţi ce a fost acolo? A fost o muncă de sisif, dar s-a desfăşurat totul în condiţii foarte, foarte bune. Aşa cum strigau de nu mai puteau că nu o să poată fi ţinute evaluările naţionale, guvernul acesta a demonstrat că poate să organizeze aceste evaluări în bune condiţii. La fel putem să organizăm şi alegerile, doar că cerem PSD-ului să iasă din duplicitatea discursului şi să spună: vor sau nu vor alegeri?”, a afirmat Turcan, potrivit Agerpres.

Vicepremierul a menţionat că Guvernul, împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică, ar urma să adopte un set de măsuri de protecţie a alegătorilor în ziua votului.

Marcel Ciolacu: Ludovic Orban trebuie să informeze urgent Parlamentul dacă a scăpat de sub control pandemia și se impune amânarea alegerilor locale

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, l-a avertizat zilele trecute pe prim-ministrul Ludovic Orban să clarifice dacă deschiderea școlilor și desfășurarea alegerilor locale se amână, în contextul în care datele epidemiologice arată că România se află pe o pantă ascendentă a epidemiei cu coronavirus

„Ludovic Orban trebuie să informeze urgent Parlamentul dacă a scăpat de sub control pandemia și se impune amânarea alegerilor locale și deschiderea școlilor!

Septembrie vine cu aceste două mari provocări, iar Orban nu se mai poate ascunde la nesfârșit în spatele propriilor interese electorale. Trebuie să le spună românilor ce are de gând! Sunt răspunsuri care trebuie date acum, nu în ultima zi, așa cum a făcut în toată această perioadă, când a lăsat vid legislativ de două ori din cauza incompetenței și delăsării Guvernului său.”

Rareș Bogan este primul politician din PNL care a avansat, zilele trecute, ipoteza că alegerile locale ar putea fi amânate

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, este primul politician PNL care a afirmat că este posibil ca alegerile locale anunțate pentru septembrie să fie amânate, în contextul epidemiologic actual.

El a declarat vineri, la Digi 24, că se îndoiește că se va ajunge la alegeri, dată fiind situația actuală a epidemiei.

„Mă uit la cifre. Lucrurile nu sunt deloc de neglijat. Mă îndoiesc că vom mai avea alegeri în septembrie”, a spus Rareș Bogdan.

„Eu le-am spus colegilor mei, ce se întâmplă pe litoral este incredibil. În mai multe cazuri ar trebui retrase autorizațiile de funcționare. Nu e posibil să fie nevoie să mergi cu jandarmii peste ei ca să înțeleagă”, a subliniat Rareș Bogdan

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto