Raluca Turcan: Alegerile pot fi organizate în bune condiții/ Cerem PSD-ului ă iasă din duplicitatea discursului şi să spună: vor sau nu vor alegeri?

Raluca Turcan: Alegerile pot fi organizate în bune condiții/ Cerem PSD-ului ă iasă din duplicitatea discursului şi să spună: vor sau nu vor alegeri?
Turcan, atac dur la Rafila și Cercel: Oare cum or să stea în aceeași bancă cu cei doi parlamentari PSD care se băteau în șaormerie să nu poarte mască?
Publicat: 28/07/2020, 21:21

Alegerile locale de pe 27 septembrie pot fi organizate în bune condiţii, în ciuda crizei sanitare , a declarat vicepremierul Raluca Turcan. Declarațiile vin pe fondul unor semne de întrebare ridicate de  Marcel Ciolacu, în contextul în care, liderul PSD i-a cerut lui Ludovic Orban să clarifice dacă deschiderea școlilor și desfășurarea alegerilor locale se amână în actuala situație epidemiologică.

Turcan a precizat că „Guvernul îşi doreşte organizarea alegerilor”, acuzând PSD de „discurs duplicitar” atunci când vorbeşte de scrutinul din septembrie.

„Alegerile pot fi organizate în bune condiţii. Cine spune că nu pot fi organizate în bune condiţii, nu s-a uitat cum a fost organizat examenul de Bacalaureat sau Evaluarea Naţională. Dumneavoastră ştiţi ce a fost acolo? A fost o muncă de sisif, dar s-a desfăşurat totul în condiţii foarte, foarte bune. Aşa cum strigau de nu mai puteau că nu o să poată fi ţinute evaluările naţionale, guvernul acesta a demonstrat că poate să organizeze aceste evaluări în bune condiţii. La fel putem să organizăm şi alegerile, doar că cerem PSD-ului să iasă din duplicitatea discursului şi să spună: vor sau nu vor alegeri?”, a afirmat Turcan, potrivit Agerpres.

Vicepremierul a menţionat că Guvernul, împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică, ar urma să adopte un set de măsuri de protecţie a alegătorilor în ziua votului.

Marcel Ciolacu: Ludovic Orban trebuie să informeze urgent Parlamentul dacă a scăpat de sub control pandemia și se impune amânarea alegerilor locale

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, l-a avertizat zilele trecute pe prim-ministrul Ludovic Orban să clarifice dacă deschiderea școlilor și desfășurarea alegerilor locale se amână, în contextul în care datele epidemiologice arată că România se află pe o pantă ascendentă a epidemiei cu coronavirus

„Ludovic Orban trebuie să informeze urgent Parlamentul dacă a scăpat de sub control pandemia și se impune amânarea alegerilor locale și deschiderea școlilor!

Septembrie vine cu aceste două mari provocări, iar Orban nu se mai poate ascunde la nesfârșit în spatele propriilor interese electorale. Trebuie să le spună românilor ce are de gând! Sunt răspunsuri care trebuie date acum, nu în ultima zi, așa cum a făcut în toată această perioadă, când a lăsat vid legislativ de două ori din cauza incompetenței și delăsării Guvernului său.”

Rareș Bogan este primul politician din PNL care a avansat, zilele trecute, ipoteza că alegerile locale ar putea fi amânate

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, este primul politician PNL care a afirmat că este posibil ca alegerile locale anunțate pentru septembrie să fie amânate, în contextul epidemiologic actual.

El a declarat vineri, la Digi 24, că se îndoiește că se va ajunge la alegeri, dată fiind situația actuală a epidemiei.

„Mă uit la cifre. Lucrurile nu sunt deloc de neglijat. Mă îndoiesc că vom mai avea alegeri în septembrie”, a spus Rareș Bogdan.

„Eu le-am spus colegilor mei, ce se întâmplă pe litoral este incredibil. În mai multe cazuri ar trebui retrase autorizațiile de funcționare. Nu e posibil să fie nevoie să mergi cu jandarmii peste ei ca să înțeleagă”, a subliniat Rareș Bogdan

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Reacția lui Teo Trandafir când a auzit mărturiile surorii Mirelei Biftoi, femeia al cărei cadavru...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Traian Băsescu a așteptat ani de zile acest moment. DECIZIE DEFINITIVĂ: Nu e nimic la...
Gina Pistol, schimbare în carieră. Vedeta TV a pregătit totul în mare secret
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult