Raluca Turcan: Alegerile pot fi organizate în bune condiții/ Cerem PSD-ului ă iasă din duplicitatea discursului şi să spună: vor sau nu vor alegeri?

Redactor:
Raluca Popa
Raluca Turcan: Alegerile pot fi organizate în bune condiții/ Cerem PSD-ului ă iasă din duplicitatea discursului şi să spună: vor sau nu vor alegeri?
Sursă FOTO: Raluca Turcan - Facebook

Alegerile locale de pe 27 septembrie pot fi organizate în bune condiţii, în ciuda crizei sanitare , a declarat vicepremierul Raluca Turcan. Declarațiile vin pe fondul unor semne de întrebare ridicate de  Marcel Ciolacu, în contextul în care, liderul PSD i-a cerut lui Ludovic Orban să clarifice dacă deschiderea școlilor și desfășurarea alegerilor locale se amână în actuala situație epidemiologică.

Turcan a precizat că „Guvernul îşi doreşte organizarea alegerilor”, acuzând PSD de „discurs duplicitar” atunci când vorbeşte de scrutinul din septembrie.

„Alegerile pot fi organizate în bune condiţii. Cine spune că nu pot fi organizate în bune condiţii, nu s-a uitat cum a fost organizat examenul de Bacalaureat sau Evaluarea Naţională. Dumneavoastră ştiţi ce a fost acolo? A fost o muncă de sisif, dar s-a desfăşurat totul în condiţii foarte, foarte bune. Aşa cum strigau de nu mai puteau că nu o să poată fi ţinute evaluările naţionale, guvernul acesta a demonstrat că poate să organizeze aceste evaluări în bune condiţii. La fel putem să organizăm şi alegerile, doar că cerem PSD-ului să iasă din duplicitatea discursului şi să spună: vor sau nu vor alegeri?”, a afirmat Turcan, potrivit Agerpres.

Vicepremierul a menţionat că Guvernul, împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică, ar urma să adopte un set de măsuri de protecţie a alegătorilor în ziua votului.

Marcel Ciolacu: Ludovic Orban trebuie să informeze urgent Parlamentul dacă a scăpat de sub control pandemia și se impune amânarea alegerilor locale

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, l-a avertizat zilele trecute pe prim-ministrul Ludovic Orban să clarifice dacă deschiderea școlilor și desfășurarea alegerilor locale se amână, în contextul în care datele epidemiologice arată că România se află pe o pantă ascendentă a epidemiei cu coronavirus

„Ludovic Orban trebuie să informeze urgent Parlamentul dacă a scăpat de sub control pandemia și se impune amânarea alegerilor locale și deschiderea școlilor!

Septembrie vine cu aceste două mari provocări, iar Orban nu se mai poate ascunde la nesfârșit în spatele propriilor interese electorale. Trebuie să le spună românilor ce are de gând! Sunt răspunsuri care trebuie date acum, nu în ultima zi, așa cum a făcut în toată această perioadă, când a lăsat vid legislativ de două ori din cauza incompetenței și delăsării Guvernului său.”

Rareș Bogan este primul politician din PNL care a avansat, zilele trecute, ipoteza că alegerile locale ar putea fi amânate

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, este primul politician PNL care a afirmat că este posibil ca alegerile locale anunțate pentru septembrie să fie amânate, în contextul epidemiologic actual.

El a declarat vineri, la Digi 24, că se îndoiește că se va ajunge la alegeri, dată fiind situația actuală a epidemiei.

„Mă uit la cifre. Lucrurile nu sunt deloc de neglijat. Mă îndoiesc că vom mai avea alegeri în septembrie”, a spus Rareș Bogdan.

„Eu le-am spus colegilor mei, ce se întâmplă pe litoral este incredibil. În mai multe cazuri ar trebui retrase autorizațiile de funcționare. Nu e posibil să fie nevoie să mergi cu jandarmii peste ei ca să înțeleagă”, a subliniat Rareș Bogdan

 

Inchide