Episcopul Hușilor, după transformarea Catedralei Sfânta Sofia din Istanbul în moschee: ”Să boicotăm toate produsele turceşti şi niciun creştin să nu mai meargă acolo în vacanţă”

Episcopul Hușilor, după transformarea Catedralei Sfânta Sofia din Istanbul în moschee: ”Să boicotăm toate produsele turceşti şi niciun creştin să nu mai meargă acolo în vacanţă”
Episcopul Hușilor, după transformarea Catedralei Sfânta Sofia din Istanbul în moschee: ”Să boicotăm toate produsele turceşti şi niciun creştin să nu mai meargă acolo în vacanţă”

Duminică, PS Ignatie – Episcopul Hușilor – a fost prezent în localitatea Bobeşti, Parohia Stroieşti. Biserica Ortodoxă Română i-a omagiat pe Sfinții Martiri Brâncoveni, iar înaltul prelat a vorbit despre persecuțiile la care au fost supuși creștinii de-a lungul timpului.

În acest context, Episcopul Hușilor s-a referit și la decizia președintelui turc Recep Tayyip Erdogan de a transforma Catedrala Sfânta Sofia din Istanbul în moschee, considerând că acesta este ”un dictator”.

Mai mult, PS Ignatie i-a îndemnat pe români să ”boicoteze produsele turcești” și să nu mai meargă în vacanță în Turcia. Însă mesajul său a căpătat și accente dure, vorbind despre ”lașitate” și despre lipsa de reacție a liderilor europeni și mondiali, inclusiv cei din țara noastră.

„În data de 10 iulie 2020, Catedrala Sfânta Sofia din Constantinopol (Istanbul) a fost transformată în moschee. S-a declarat, cu viclenie, că nu s-a transformat o biserică în moschee, ci un muzeu în moschee. Această Catedrală, timp de 500 de ani de la zidirea ei, a fost biserică creştină. În 1934, Ataturk o transformă în muzeu. Timp de 84 de ani a fost muzeu, un bun al întregii lumi, patrimoniu UNESCO”, a spus PS Ignatie.

Dictatorul Erdogan, cel care îi persecută pe creştini, a transformat această biserică, simbol al creştinătăţii şi în special al Ortodoxiei, sub ochii liderilor Europei, într-o moschee”

Episcopul Hușilor

Episcopul Hușilor: ”Câţi au luat atitudine? Niciunul! Suntem laşi”

Episcopul Hușilor consideră că prima slujbă musulmană – care s-a ținut pe data de 24 iulie, în fosta catedrală Sfânta Sofia din Istanbul – reprezintă, practic, un act de ”umilire a creștinilor”.

Din nefericire, liderii europeni și mondiali nu au avut reacția pe care toți creștinii ar fi dorit-o, iar PS Ignatie mai spune și că niciun reprezentant oficial al României nu a recurs la o atitudine de protest.

”Pe 24 iulie s-a făcut acolo prima slujbă musulmană, tocmai pentru umilinţa creştinilor. Foarte puţini lideri europeni şi de la nivel mondial au luat atitudine. La nivelul ţării noastre, niciun reprezentant oficial nu a luat atitudine, de parcă nu am fi creştini. O atitudine de protest pe care ar trebui să o avem ar fi să boicotăm toate produsele turceşti şi niciun creştin să nu mai meargă acolo în vacanţă. Câţi au luat atitudine? Niciunul! Suntem laşi şi nici pe departe nu ne asemănăm cu mărturia Sfinţilor Martiri Brâncoveni”, a transmis Episcopul Hușilor, potrivit episcopiahusilor.ro.

În lume, potrivit datelor oficiale, creştinii sunt cei mai persecutaţi

Părintele Episcop Ignatie a arătat că, în lume, potrivit datelor oficiale, creştinii sunt cei mai persecutaţi, însă nu există, din nefericire, o solidaritate cu aceştia.

Statisticile oficiale transmit un adevăr dureros, numai în 2018-2919 fiind persecutați peste 260 de milioane de creștini în peste 50 de țări ale lumii.

„În urma statisticilor, s-a constatat că creştinii sunt cei mai persecutaţi în această lume. Statisticile oficiale spun că în anul 2018-2019 au fost persecutaţi peste 260 de milioane de creştini, în peste 50 de ţări din lumea întreagă. Fie le sunt îngrădite drepturile de manifestare a credinţei, fie sunt chiar ucişi. Ţara în care sunt cel mai persecutaţi creştinii este Coreea de Nord, unde, dacă ai o Biblie creştină sau îţi faci cruce, eşti pasibil de moarte. Foarte multe biserici sunt distruse, mai ales în lumea islamică. Alte ţări în care creştinii sunt amplu persecutaţi sunt Eritreea şi Etiopia. Aici creştinii sunt decapitaţi. La nivel european nu prea vedem circulând ştirile despre persecuţiile la adresa creştinilor”, a mai spus Episcopul Hușilor.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Noua lege obligatorie pentru ȘOFERI. E intrată deja în vigoare: Vă trimite la închisoare
Codul Rutier. Amintirea care vine cu amenzi. Mulți șoferi fac acest gest
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?