Florin Iordache a fost ales președinte al Consiliului Legislativ. Augustin Zegrean, pe locul doi, la mare diferență de voturi

Florin Iordache a fost ales președinte al Consiliului Legislativ. Augustin Zegrean, pe locul doi, la mare diferență de voturi
Mediafax Foto / Andreea Alexandru
Publicat: 20/10/2020, 18:20
Actualizat: 20/10/2020, 18:26

Deputatul social-democrat Florin Iordache a fost votat, marți,în Parlament în funcția de președinte al Consiliului Legislativ. Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, susținut de PNL, a fost pe locul doi, cu doar aproximativ 20% din voturile candidatului PSD.

Deputatul PSD Florin Iordache a fost ales în funcția de președinte al Consiliul Legislativ, la diferență mare față de contracandidatul susținut de PNL, Augustin Zegrean.

Potrivit anunțului oficial de la tribuna Parlamentului, Iordache a a fost votat de 185 de senatori și deputați, iar fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a primit doar 41 de voturi. Duli Ionuț Mazâlu, secretarul general al Consiliului Legislativ, a obținut două voturi.

George Edward Dircă a primit majoritatea voturilor pentru funcția de președinte al Secției de evidență oficială a legislației și documentare a Consiliului Legislativ – 174, 17

Votul pentru funcția de președinte al Secției de evidență oficială a legislației și documentare a Consiliului Legislativ:

Andrei Chiochiu – pentru -13, contra – 178

George Edward Dircă – pentru – 174, contra – 17

Rodica Penescu – pentru – 4, contra – 187

Deputatul PSD Florin Iordache și fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, și-au depus candidaturile pentru funcția de președinte al Consiliu Legislativ. Un alt candidat este Duli Ionuț Mazâlu. Augustin Zegrean este susținut pentru această funcție de PNL.

Pentru funcția de președinte al Secției de evidență oficială a legislației și documentare a Consiliului Legislativ sunt trei candidați: Andrei Chiochiu, George Edward Dircă și Rodica Penescu.

Votul secret cu buletine de vot, desfășurat pe grupuri parlamentare, a început la 16:30, până la 18:15, când este programat ultimul grup parlamentar.

Din totalul de 459 de deputați și senatori, și-au înregistrat prezența, până la începului ședinței comune, 189 de aleși.

Conform avizului comun al Comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului, afișat pe pe site-ul Senatului, toți candidații îndeplinesc condițiile legale pentru ocuparea celor două funcții.

Aviz CL Juridica by Gandul.info on Scribd

O petiție lansată de comunitatea Declic împotriva numirii lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ a fost semnată de peste 10.500 de persoane și este în continuare masiv susținută în mediul virtual.

Fostul președinte era în funcție din 2003!

Iordache nu a mai prins un loc pentru parlamentare, fiind blocat de Paul Stănescu. Mandatul lui Florin Iordache este pe viață, potrivit surselor politice citate de Adevărul.

Consiliul Legislativ avizează toate proiectele de lege depuse în Parlament înainte să intre în dezbaterea celor două Camere. Şefii Consiliului Legislativ sunt numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, dar legea nu prevede o limită de mandat şi nici o procedură prin care să poată fi revocaţi. Ca urmare, Florin Iordache va fi numit pe viaţă.

Dragoș Iliescu, fostul președinte al instituției, în vârstă de 77 de ani, s-a aflat în conducerea Consiliului Legislativ un sfert de veac, transmite Digi24.

În 1995, Dragoș Iliescu a fost numit de Parlament șeful unei secții a Consiliului.

Opt ani mai târziu, în 2003, acesta a devenit președinte al instituției, funcție din care a plecat în vara acestui an.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au prelungit, din nou, până marți ora 12.00, termenul pentru depunerea candidaturilor pentru funcția de președinte al Consiliului și cea de președinte al secției de evidență oficială a legislației și documentare din cadrul Consiliului Legislativ.

Motivul este că luni nu a fost depusă nicio candidatură. Marți, plenul se va reuni la ora 16.00.

SURSE: Greii din „epoca lui Dragnea”, eliminați de pe listele pentru parlamentare / Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Florin Iordache și Liviu Pleșoianu, scoși din „schemă”

Viorica Dăncilă, Iulian Iancu, Carmen Dan, Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Marian Oprișan și Liviu Pleșoianu nu vor fi incluși pe lista PSD pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe 6 decembrie.

Ar părea că actuala conducere a Partidului Social Democrat ar vrea să scape de unii politicieni care ar stricat imaginea partidului în „epoca lui Dragnea”, potrivit unor surse citate de g4media.ro.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
A devenit COMPLET ILEGAL în România. Anunț de la Guvern chiar astăzi, 30 APRILIE: A...
Regele Charles revine la îndatoririle publice. Vizită la un spital specializat în cancer
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Scene terifiante în plină stradă! Un barbat înarmat cu o sabie de samurai a atacat...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?