GÂNDUL LIVE. Traian Băsescu: Raed Arafat nu este acea minte limpede pentru situații de criză! / Nu mai au unde să pună cadavrele…

GÂNDUL LIVE. Traian Băsescu: Raed Arafat nu este acea minte limpede pentru situații de criză! / Nu mai au unde să pună cadavrele...
GÂNDUL LIVE. Traian Băsescu: Raed Arafat nu este acea minte limpede pentru situații de criză! / Nu mai au unde să pună cadavrele...
Publicat: 13/11/2020, 12:44
Actualizat: 13/11/2020, 13:43

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a declarat, la GÂNDUL LIVE, că Raed Arafat, șeful DSU, cel care gestionează criza COVID-19 alături de ministrul Sănătății, nu este acea minte limpede de care avem nevoie în pandemie. „Nu m-am supărat deloc pe Arafat”, a spus Băsescu, adăugând însă că acesta ar fi bun în altă parte, nu la conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Vă referiți la pandemie. E gestionată catastrofal și o spun cu multă părere de rău, pentru că susțin de luni de zile că măsurile trebuie luate preventiv și nu după ce s-a umflat tot. Chiar și acum sunt pe jumătate. Nimeni nu își asumă nimic.

Nimeni nu are evidența paturilor la ATI. Cea mai mare greșeală e tratamentul diferit pe teritoriul național. Se spune că aceste județe nu au ajuns la 3%, le lăsăm relaxat. Vor ajunge, dacă nu au ajuns. Dacă nu se iau măsuri ferme. Cred că avem un management catastrofal, a dus la limită sistemul de sănătate și mă uit așa… Ți se strânge pielea pe spate, am ajuns să punem morții în containere, nu mai sunt locuri la morgă.

Nici asta nu am asigurat… Nu au unde să pună cadavrele. Familia nu poate să-i facă înmormântare. Cineva ar trebui să se ocupe de eliberarea cadavrelor de la morgă.

Critici dure la adresa lui Arafat

Eu nu m-am supărat deloc pe Arafat. A fost foarte rece analiza mea. Arafat nu este acea minte limpede pentru situații de criză. Îl putem face șef la investiții, la ISU, la Ministerul Culturii, ne învață limba română, dar s-a demonstrat că nu e o minte limpede în situații de criză. Acum suntem în situații de criză. Răspunsul DSU la postarea mea a fost ridicol. Ce să mai aperi? Când brambureala de la Colectiv am văzut-o toți? Când a căzut avionul în Apuseni și aștepți triangulația STS? Iar acum comandantul acțiunii, dl. Arafat lasă spitalele să negocieze între ele, să caute un director de spital, în loc să aibă o raportare la el, oră de oră, cu locurile de la ATI, să poată dirija rapid bolnavii în situație critică.

România a ajuns aici pentru că nu s-au luat din timp măsuri de prevenire. S-a ajuns la limita sistemului medical. Acest lucru trebuia să fie țintă majoră. Guvernul României a trimis un plan la Bruxelles care a fost respins, UE a spus că e lipsit de ambiție.

„Cele 30 miliarde euro nu vin așa cu sacul…”

Acești bani 30 miliarde nu vin așa cu sacul, îi pune cineva într-un camion și îi duce la Palatul Victoria și Palatul Cotroceni. Acești bani vin pe proiecte. Faptul că nu avem nici acum planul pentru 2021 ne arată o gravă capacitate de a înțelege modul cum se finanțează anul 2021. Planurile noastre trebuiau aprobate de multă vreme.

Abia aștept să văd acest plan, sper să fie mai bun. Să vedem banii aduși în economia românească.”, a spus Traian Băsescu la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Protest în Ungaria. Mii de oameni s-au adunat la un miting organizat de rivalul lui...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Avertisment teribil: Rusia pregătește acte violente și sabotaje în Europa
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ