Tâlharul care l-a legat și jefuit pe milionarul Dan Nicorescu a fost prins. Era deja în arest după ce a aruncat în aer mai multe bancomate (DETALII EXCLUSIVE)

Publicat: 16/11/2020, 13:08
Actualizat: 16/11/2020, 13:08

Tâlharul care l-a legat și jefuit pe milionarul Dan Nicorescu, după ce, în octombrie, a intrat în vila omului de afaceri situată în nordul Capitalei și a reușit să plece cu ceasuri și bijuterii în valoare de sute de mii de euro, a fost identificat de anchetatori. Acesta se afla deja în arest, pe motiv că ar fi aruncat în aer și două bancomate, unul în sectorul 3, iar al doilea la Brăila, dar și comiterea unei tâlhării similare cu cea comisă asupra lui Dan Nicorescu.   

Polițiștii bucureșteni demaraseră o amplă investigație, după ce, în a doua jumătate a lunii octombrie, milionarul Dan Nicorescu a fost jefuit de un bărbat care a intrat, în toiul nopții, în vila acestuia de pe Șoseaua Nordului. Omul de afaceri a fost atunci lovit, electrocutat și legat cu o pereche de cătușe de către individul mascat, care ar fi plecat cu ceasuri și bijuterii în valoare de peste 300.000 de euro, dar și 2.500 de euro cash.

Cazut a fost preluat de ofițerii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei, iar ancheta a fost coordonată direct de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Atunci când au făcut cercetarea la fața locului, criminaliștii nu ar fi găsit foarte multe urme lăsate de tâlhar, însă s-a reușit obținerea unei mostre de țesut din care s-a extras ADN-ul suspectului.

Ancheta în cazul jafului de la Nicorescu se împotmolise când, în paralel, aceiași polițiști au reușit, în data de 11 noiembrie, să pună mâna pe un individ suspectat că, împreună cu cel puțin un complice, ar fi aruncat în aer un bancomat de pe bulevardul Theodor Pallady din Capitală, în care se aflau aproximativ 800.000 de lei.

În plus, bărbatul în vârstă de 37 de ani era suspectat că a detonat un ATM și în orașul Brăila, dar și de comiterera unui jaf asemănător celui comis asupra lui Dan Nicorescu.

Este vorba despre o tâlhărie comisă într-un sat din județul Călărași, la data de 17 noiembrie 2018, pentru care care ar fi fost ajutat de alți doi complici.

Cei trei ar fi intrat peste victime cu fețele acoperite și, după ce le-au imobilizat cu ajutorul unor cătușe, au plecat cu bani si bijuterii în valoare totală de aproximativ 65.000 lei.

Același individ este bănuit că, la începutul anului trecut, mai precis în data de 21 februarie, ar fi furat, de pe o stradă din sectorul 3, un BMV X6, evaluat la 120.000 de euro.

Basarabeanul care l-a jefuit pe Nicorescu respectă legile mafiei ruse

Suspectul, care se numește Serghei Rădean și are dublă cetățenie, română și moldoveană. a fost prins în data de 11 noiembrie, după ce, in jurul orei 20.45, a fost blocat în trafic de către anchetatori, pe o stradă din Capitală.

În autoturism s-au găsit mai multe telefoane mobile, o stație de emisie recepție, cagule, măsti, un spray iritant-lacrimogen, mănuși de diferite tipuri haine de schimb.

În arest, anchetatorii i-au prelevat probe de sânge, iar ADN-ul acestuia a coincis cu cel extras din probele ridicate din locuința lui Dan Nicorescu.

Conform polițiștilor, se fac cercetări, în continuare pentru identificarea și prinderea complicilor săi, care l-ar fi sprijinit inclusiv în cazul jafului din vila lui Dan Nicorescu, în condițiile în care individul ar fi refuzat să coopereze, conform legilor nescrise ale mafiei ruse.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dorothy Dandridge, primul star de culoare de la Hollywood. „Nu pot juca în rolul unei...