Noi detalii despre starea medicului-erou Cătălin Denciu, internat într-un spital din Bruxelles. „Important este că a rămas stabil în aceste cinci zile” (VIDEO)

Noi detalii despre starea medicului-erou Cătălin Denciu, internat într-un spital din Bruxelles. „Important este că a rămas stabil în aceste cinci zile” (VIDEO)
Cătălin Denciu, medicul-erou de la Piatra Neamț (FOTO: Facebook)
Publicat: 20/11/2020, 19:59
Actualizat: 20/11/2020, 20:27

Digi 24 oferă, vineri, noi informații despre starea medicului-erou Cătălin Denciu, rănit grav în incendiul de la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț în urma căruia au murit 12 oameni. Doctorul este tratat acum la un spital militar din Belgia, având arsuri pe o suprafață de 75% din corp.

Starea de sănătate a medicului este stabilă. Cătălin Denciu face în continuare dializă, iar medicii îi toaletează rănile zilnic. Este important că a rămas stabil în aceste cinci zile, la spitalul militar din Belgia”, precizează Digi 24.

Cătălin Denciu a fost transferat în străinătate după incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. Atunci, medicul a intrat în secția de terapie intensivă, încercând să stingă incendiul și să salveze pacienții internați acolo. Din păcate nu a reușit, iar echipamentul de protecție pe care îl purta a luat foc.

Primele îngrijiri medicale i le-au acordat colegii săi de la Piatra Neamț, după care a fost transferat cu un avion militar în București, la spitalul Floreasca, unde i-a fost făcută o evaluare în urma căreia s-a decis că poate fi transferat în Belgia.

Tot la Spitalul Floreasca i-a fost făcut și un test COVID care a ieșit pozitiv, însă acesta a fost repetat și în Belgia, iar rezultatul a fost infirmat, testul având rezultat negativ.

Totuși, medicul rănit a fost infectat cu noul coronavirus la începutul pandemiei, apoi a donat plasmă pentru alți pacienți infectați.

Solidaritate pentru medicul-erou din Piatra Neamț: Doi români din Belgia oferă cazare gratuită familiei lui Cătălin Denciu

Doi români care locuiesc în Belgia vin în sprijinul familiei lui Cătălin Denciu, medicul-erou care și-a riscat propria viață în încercarea de a-i salva pe pacienții imoblizați din secția ATI a SJU Piatra Neamț, unde a avut loc un incendiu catastrofal în cursul serii de sâmbătă, 14 noiembrie. Cei doi români, care sunt stabiliți în această țară, sar în ajutorul familiei lui Cătălin Denciu oferindu-le gratuit cazare.

„Rog pe cei din Piatra Neamț care îi cunoaște familia eroului de la Piatra Neamț și care a ales să înfrunte pericolul punând mai mult preț pe viețile semenilor decât pe a lui , să îi pună în contact cu mine în cazul în care au nevoie de cazare. Le pot pune un apartament la dispoziție cu 2 camere necondiționat pe toată durata șederii în Belgia. De asemenea îi pot lua de la aeroport, ajuta cu traducerea și pune la dispoziție o mașina pentru a se putea deplasa. Apartamentul se află la nici 2 km de spitalul unde este internat. Pot fi contactat la numărul meu de telefon 0032/486946467 sau la nr de telefon 0032/472065052 Jora Cecilia”, scrie pe Facebook Belmondo Maximilian Balasa.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
În ce stare se află Florin Piersic după ce ar fi contactat o bacterie nosocomială!...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Interdicție completă în România. E ILEGAL pentru orice român sau străin. 3 ani închisoare
Au început lucrările la o autostradă vitală pentru România. S-a forat primul kilometru de tunel
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice