Noi detalii despre starea medicului-erou Cătălin Denciu, internat într-un spital din Bruxelles. „Important este că a rămas stabil în aceste cinci zile” (VIDEO)

Noi detalii despre starea medicului-erou Cătălin Denciu, internat într-un spital din Bruxelles. „Important este că a rămas stabil în aceste cinci zile” (VIDEO)
Cătălin Denciu, medicul-erou de la Piatra Neamț (FOTO: Facebook)
Publicat: 20/11/2020, 19:59
Actualizat: 20/11/2020, 20:27

Digi 24 oferă, vineri, noi informații despre starea medicului-erou Cătălin Denciu, rănit grav în incendiul de la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț în urma căruia au murit 12 oameni. Doctorul este tratat acum la un spital militar din Belgia, având arsuri pe o suprafață de 75% din corp.

Starea de sănătate a medicului este stabilă. Cătălin Denciu face în continuare dializă, iar medicii îi toaletează rănile zilnic. Este important că a rămas stabil în aceste cinci zile, la spitalul militar din Belgia”, precizează Digi 24.

Cătălin Denciu a fost transferat în străinătate după incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. Atunci, medicul a intrat în secția de terapie intensivă, încercând să stingă incendiul și să salveze pacienții internați acolo. Din păcate nu a reușit, iar echipamentul de protecție pe care îl purta a luat foc.

Primele îngrijiri medicale i le-au acordat colegii săi de la Piatra Neamț, după care a fost transferat cu un avion militar în București, la spitalul Floreasca, unde i-a fost făcută o evaluare în urma căreia s-a decis că poate fi transferat în Belgia.

Tot la Spitalul Floreasca i-a fost făcut și un test COVID care a ieșit pozitiv, însă acesta a fost repetat și în Belgia, iar rezultatul a fost infirmat, testul având rezultat negativ.

Totuși, medicul rănit a fost infectat cu noul coronavirus la începutul pandemiei, apoi a donat plasmă pentru alți pacienți infectați.

Solidaritate pentru medicul-erou din Piatra Neamț: Doi români din Belgia oferă cazare gratuită familiei lui Cătălin Denciu

Doi români care locuiesc în Belgia vin în sprijinul familiei lui Cătălin Denciu, medicul-erou care și-a riscat propria viață în încercarea de a-i salva pe pacienții imoblizați din secția ATI a SJU Piatra Neamț, unde a avut loc un incendiu catastrofal în cursul serii de sâmbătă, 14 noiembrie. Cei doi români, care sunt stabiliți în această țară, sar în ajutorul familiei lui Cătălin Denciu oferindu-le gratuit cazare.

„Rog pe cei din Piatra Neamț care îi cunoaște familia eroului de la Piatra Neamț și care a ales să înfrunte pericolul punând mai mult preț pe viețile semenilor decât pe a lui , să îi pună în contact cu mine în cazul în care au nevoie de cazare. Le pot pune un apartament la dispoziție cu 2 camere necondiționat pe toată durata șederii în Belgia. De asemenea îi pot lua de la aeroport, ajuta cu traducerea și pune la dispoziție o mașina pentru a se putea deplasa. Apartamentul se află la nici 2 km de spitalul unde este internat. Pot fi contactat la numărul meu de telefon 0032/486946467 sau la nr de telefon 0032/472065052 Jora Cecilia”, scrie pe Facebook Belmondo Maximilian Balasa.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Singurul oraș mare din România fără probleme de trafic. Cum e posibil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri