Risc de incendiu la Institutul Marius Nasta din Capitală! Mai multe echipaje au fost mobilizate după ce la unitatea mobilă ATI a fost semnalat fum

Risc de incendiu la Institutul Marius Nasta din Capitală! Mai multe echipaje au fost mobilizate după ce la unitatea mobilă ATI a fost semnalat fum
Risc de incendiu la Institutul Marius Nasta din Capitală! Mai multe echipaje au fost mobilizate după ce un ventilator extern al unității mobile ATI a început să scoată fum. Sursa foto: Captură video Digi24
Publicat: 21/02/2021, 23:21
Actualizat: 22/02/2021, 01:16

Mai multe mașini de pompieri și ambulanțe au fost mobilizate duminică seara la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, după ce la unitatea mobilă ATI au fost semnalate degajări de fum.

Diana Șoșoacă, scandal în fața Institutului „Marius Nasta”

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost implicată duminică seara într-un scandal la poarta Institutului Marius Nasta din Capitală, unde a fost semnalată o degajare de fum la secția mobilă ATI.

Șoșoacă a venit la fața locului și a încercat să intre în curtea unității sanitare, însă agenții de pază nu i-au permis accesul.

Aceasta s-a supărat pe agenții de pază, pe care i-a acuzat de abuz în serviciu.

Diana Șoșoacă a cerut public, încă o dată, demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Citește mai mult…

Orlando Șchiopu, ISUBIF: În unitatea mobilă nu a intrat fum sau abur

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF), colonelul Orlando Șchiopu, a declarat că primele echipaje de pompieri care au ajuns la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, unde au fost semnalate duminică seara degajări de fum, au constatat că nu a fost vorba despre un incendiu.

Totodată, oficialul a adăugat că în interiorul unității mobile ATI, unde erau internați șapte pacienți, nu a pătruns fum sau abur. Citește mai mult…

Manager: Unitatea mobilă ATI fusese închisă săptămâna aceasta pentru dezinfecție și curățenie

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie din Capitală, dr. Beatrice Mahler, a declarat duminică seara că unitatea mobilă ATI de la spitatul pe care îl conduce a fost închisă săptămâna aceasta pentru dezinfecție și curățenie și fusese redeschisă vineri.

Totodată, aceasta a adăugat că unitatea „a fost verificată”. Citește mai mult…

Vlad Voiculescu: Pacienții care erau înăuntru erau neintubați

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că în unitatea mobilă ATI aflată în curtea Institutului „Marius Nasta” se aflau pacienți neintubați, iar aceștia au fost transferați în alte secții ale unității sanitare.

Ministrul Sănătății a mai adăugat că echipamentele de la „Marius Nasta” au fost verificate acum două luni. Citește mai mult…

Ministerul Sănătății: Nu sunt victime în urma incidentului

Ministerul Sănătății a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că nu sunt victime ca urmare a incidentului de la Institutul „Marius Nasta” din Capitală.

„Ministerul Sănătăţii a fost informat despre un incident la Institutul de Pneumoftiziologie «Marius Nasta» din Bucureşti. Din primele informaţii este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobila ATI din exteriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum. În interior se aflau 7 pacienţi. Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranţă a pacienţilor. Toţi pacienţii rămân internaţi în institut”, precizează Ministerul, citat de Agerpres.

Știrea inițială:

Alerta a fost dată la ora 22:24, iar din primele informații se pare că degajările de fum provin de la un ventilator extern, informează Digi24.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat pentru Digi24 că fumul ar fi provenit de la un generator, posibil în urma unei pene de curent.

La rândul său, secretarul de Stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat că nu a fost vorba despre un incendiu, ci doar de o degajare de fum. Potrivit acestuia, în prezent nu mai există niciun pericol la Institutul Marius Nasta, iar specialiștii lucrează pentru a depista cauza exactă a incidentului.

Verificări la toate unitățile mobile din țară

Unitatea mobilă ATI de la Institutul „Marius Nasta” este utilizată de câteva luni, iar până acum nu s-au mai înregistrat incidente.

Raed Arafat a adăugat duminică seara că vor fi făcute verificări la toate unitățile mobile ATI din țară în cazul în care va fi identificată o problemă la cea de la „Marius Nasta”.

În cazul în care nu vor fi identificate probleme la Institutul „Marius Nasta”, atunci la nivel național se vor face verificările tehnice periodice.

Vlad Voiculescu a ajuns la Institutul „Marius Nasta”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a ajuns la Institutul „Marius Nasta”, unde va oferi mai multe informații despre situația de la spital, declarații care vor fi prezentate de GÂNDUL.RO.

Între timp, reprezentanții Institutului au transmis un comunicat de presă în legătură cu incidentul de duminică.

 „Institutul de Pneumoftiziologie «Marius Nasta» informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că, în această seară a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unității mobile ATI.

Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior.

În prezent suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun. Vom reveni cu amănunte”, transmite în comunicatul de presă dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă la spital! Detalii de ultimă oră
„Cât de eșuați suntem ca țară?” Oana Roman, reacție nervoasă în mediul online după ultima...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
UNGURII vor să schimbe regulile în toată Europa. Se PREGĂTEȘTE deja decizia: Trebuie să încetăm
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Transplanturile de organe pot schimba personalitatea și orientarea sexuală, arată un studiu uluitor