Dr. Beatrice Mahler: Unitatea mobilă ATI fusese închisă săptămâna aceasta pentru dezinfecție și curățenie. A fost redeschisă vineri

Dr. Beatrice Mahler: Unitatea mobilă ATI fusese închisă săptămâna aceasta pentru dezinfecție și curățenie. A fost redeschisă vineri
Dr. Beatrice Mahler: Unitatea mobilă ATI fusese închisă săptămâna aceasta pentru dezinfecție și curățenie. A fost redeschisă vineri
Publicat: 22/02/2021, 00:50

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie din Capitală, dr. Beatrice Mahler, a declarat duminică seara că unitatea mobilă ATI de la spitatul pe care îl conduce a fost închisă săptămâna aceasta pentru dezinfecție și curățenie și fusese redeschisă vineri.

Totodată, aceasta a adăugat că unitatea „a fost verificată”, după cum informează site-ul agenției Agerpres.

„Din octombrie este secţia mobilă. A fost închisă în această săptămână, a fost verificată, s-a făcut dezinfecţie şi curăţenie conform procedurilor pentru scăderea riscului de infecţii asociate asistenţei medicale şi a fost redeschisă vineri”, a declarat dr. Beatrice Mahler la Digi 24.

Mahler a mai spus că toți pacienții din unitatea mobilă sunt diagnosticați cu forme severe de COVID-19, însă nu sunt intubați, ci ventilați non-invaziv.

„Vorbim despre pacienţi COVID în unitate mobilă. Institutul «Marius Nasta» are trei departamente de terapie intensivă dacă luăm în calcul şi unitate mobilă: o secţie de terapie intensivă non-COVID, o secţie de Terapie Intensivă COVID în cadrul spitalului şi această unitate mobilă care a fost extrem de utilă în perioada în care numărul de cazuri era mare, acum însă este la capacitatea mult scăzută ca şi grad de ocupare. Este necesară pentru pacienţii cu risc iminent de a fi intubaţi. Doar doi pacienţi vor merge în secţie de Terapie intensivă COVID, ceilalţi vor fi manageriaţi pe secţie, însă cu echipamente de tip ventilaţie non-invazivă în cadrul secţiei. Niciun pacient nu este intubat. Pacienţii sunt neintubaţi, sunt pacienţi ventilaţi non-invaziv, însă cu forme severe”, a explicat aceasta.

Risc de incendiu la Institutul „Marius Nasta” din Capitală

Mai multe mașini de pompieri și ambulanțe au fost mobilizate duminică seara la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, după ce la unitatea mobilă ATI au fost semnalate degajări de fum.

Alerta a fost dată la ora 22:24, iar din primele informații se pare că degajările de fum provin de la un ventilator extern.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat pentru Digi24 că fumul ar fi provenit de la un generator, posibil în urma unei pene de curent.

La rândul său, secretarul de Stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat că nu a fost vorba despre un incendiu, ci doar de o degajare de fum. Potrivit acestuia, în prezent nu mai există niciun pericol la Institutul Marius Nasta, iar specialiștii lucrează pentru a depista cauza exactă a incidentului.

Verificări la toate unitățile mobile din țară

Unitatea mobilă ATI de la Institutul „Marius Nasta” este utilizată de câteva luni, iar până acum nu s-au mai înregistrat incidente.

Raed Arafat a adăugat duminică seara că vor fi făcute verificări la toate unitățile mobile ATI din țară în cazul în care va fi identificată o problemă la cea de la „Marius Nasta”.

În cazul în care nu vor fi identificate probleme la Institutul „Marius Nasta”, atunci la nivel național se vor face verificările tehnice periodice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase