Raport: Principalele companii poluatoare din lume sunt departe de a se alinia la obiectivele climatice

Raport: Principalele companii poluatoare din lume sunt departe de a se alinia la obiectivele climatice
Publicat: 23/03/2021, 08:57

Primul reper pentru evaluarea angajamentului celor mai mari companii față de o tranziție net zero a fost lansat luni de Climate Action 100+, o inițiativă globală de implicare a investitorilor în domeniul schimbărilor climatice.

Principalele companii poluatoare din lume sunt departe de a se alinia la obiectivele climatice

Net-Zero Company Benchmark compară performanțele companiilor cu trei obiective de angajament: reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, îmbunătățirea guvernanței și consolidarea divulgărilor financiare legate de climă, transmite Reuters.

O analiză a 159 de companii, inclusiv giganți la nivel mondial precum Berkshire Hathaway, Airbus, Exxon Mobil și Coca-Cola, a constatat că niciuna nu a performat la „nivel înalt” într-un set complet de indicatori referitori la acțiunea climatică.

Studiul, care a inclus și 32 de companii asiatice – printre care Toyota, Reliance Industries și United Tractors, care este parțial deținut de filiala Astra a Jardine Cycle & Carriage – a evaluat alinierea afacerilor cu un viitor net de emisii zero și obiectivele Acordului de la Paris.

Climate Action 100+ a spus că, deși există un impuls global în creștere în ceea ce privește companiile care își asumă angajamente climatice ambițioase, evaluările de referință arată că acestea au încă un drum lung de parcurs în îndeplinirea acestor promisiuni. Niciuna dintre companiile evaluate nu a funcționat la un nivel înalt în toți cei nouă indicatori și indicatori cheie și nici o companie nu a dezvăluit pe deplin cum își va atinge obiectivele de a deveni o întreprindere net-zero până în 2050 sau mai devreme, inclusiv stabilirea ținte pe termen mediu.

Indicatorii evaluați includ dacă o companie are ambiția de emisii nete de gaze cu efect de seră până în 2050 (sau mai devreme) și dacă are obiective de reducere pe termen scurt, mediu și lung pentru a atinge acest lucru. Alți indicatori implică strategia de decarbonizare a companiei, alinierea alocării de capital și guvernanța climatică.

Evaluările companiei s-au bazat pe dezvăluiri publice, oferind și informații suplimentare.

CA100 a declarat: „În timp ce unele companii dintr-o serie de sectoare sunt înaintea colegilor lor în ceea ce privește progresul către unii indicatori ai strategiei de divulgare și decarbonizare, toate companiile au mai mult de lucru înainte”.

Domeniile de îmbunătățire includ strategii mai clare și obiective „robuste” pe termen scurt și mediu pentru a susține ambițiile pe termen lung. Mai puțin de jumătate dintre companiile evaluate au stabilit obiective pe termen scurt (până în 2025) și doar opt au îndeplinit toate criteriile de evaluare ale CA100.

Investițiile viitoare ar trebui, de asemenea, să fie mai clar aliniate cu tranziția netă zero, a adăugat CA100.

Niciuna nu şi-a asumat până acum angajamentul de a-şi alinia investiţiile cu obiectivul Acordului de la Paris

Acesta a constatat că doar șase companii s-au angajat în mod explicit să își alinieze cheltuielile de capital viitoare cu obiectivele lor de reducere a emisiilor pe termen lung și niciuna nu s-a angajat să alinieze cheltuielile de capital viitoare cu obiectivul Acordului de la Paris de a limita creșterea temperaturii globale la 1,5 grade Celsius.

Punctul de referință a constatat, de asemenea, că respectivele consilii corporative și echipele de management executiv trebuie să îmbunătățească guvernanța schimbărilor climatice. Deși 87 la sută din companiile evaluate au supravegherea schimbărilor climatice la nivelul consiliului de administrație, doar o a treime se implică privind obiectivele de reducere a emisiilor ale companiei.

Mindy Lubber, director executiv Ceres non-profit pentru sustenabilitate, și membru al comitetului de conducere CA 100, a declarat: „În acest moment, cei mai mari emitenți corporativi din lume au ocazia de a acționa rapid pentru a se distinge de colegii lor și de a continua cu planurile de a deveni afaceri nete zero. ”

Rebecca Mikula-Wright, director executiv la Asia Investor Group pentru schimbările climatice și membru al comitetului de conducere CA100, a declarat: „În timp ce rezultatele Benchmark-ului Net Zero Company arată unele progrese bune pe piețele asiatice, ne așteptăm să se facă progrese mai mari în acest an companiile răspund semnalelor din ce în ce mai puternice ale politicii climatice din partea guvernelor naționale din regiune.

Următoarea iterație a valorii de referință va fi publicată în 2022.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
A devenit COMPLET ILEGAL în România. Anunț de la Guvern chiar astăzi, 30 APRILIE: A...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Nu există măreție fără familie". Visul lui Maluma a devenit în sfârșit realitate. Ipostaza emoționantă...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?