Raport: Principalele companii poluatoare din lume sunt departe de a se alinia la obiectivele climatice

Raport: Principalele companii poluatoare din lume sunt departe de a se alinia la obiectivele climatice
Publicat: 23/03/2021, 08:57

Primul reper pentru evaluarea angajamentului celor mai mari companii față de o tranziție net zero a fost lansat luni de Climate Action 100+, o inițiativă globală de implicare a investitorilor în domeniul schimbărilor climatice.

Principalele companii poluatoare din lume sunt departe de a se alinia la obiectivele climatice

Net-Zero Company Benchmark compară performanțele companiilor cu trei obiective de angajament: reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, îmbunătățirea guvernanței și consolidarea divulgărilor financiare legate de climă, transmite Reuters.

O analiză a 159 de companii, inclusiv giganți la nivel mondial precum Berkshire Hathaway, Airbus, Exxon Mobil și Coca-Cola, a constatat că niciuna nu a performat la „nivel înalt” într-un set complet de indicatori referitori la acțiunea climatică.

Studiul, care a inclus și 32 de companii asiatice – printre care Toyota, Reliance Industries și United Tractors, care este parțial deținut de filiala Astra a Jardine Cycle & Carriage – a evaluat alinierea afacerilor cu un viitor net de emisii zero și obiectivele Acordului de la Paris.

Climate Action 100+ a spus că, deși există un impuls global în creștere în ceea ce privește companiile care își asumă angajamente climatice ambițioase, evaluările de referință arată că acestea au încă un drum lung de parcurs în îndeplinirea acestor promisiuni. Niciuna dintre companiile evaluate nu a funcționat la un nivel înalt în toți cei nouă indicatori și indicatori cheie și nici o companie nu a dezvăluit pe deplin cum își va atinge obiectivele de a deveni o întreprindere net-zero până în 2050 sau mai devreme, inclusiv stabilirea ținte pe termen mediu.

Indicatorii evaluați includ dacă o companie are ambiția de emisii nete de gaze cu efect de seră până în 2050 (sau mai devreme) și dacă are obiective de reducere pe termen scurt, mediu și lung pentru a atinge acest lucru. Alți indicatori implică strategia de decarbonizare a companiei, alinierea alocării de capital și guvernanța climatică.

Evaluările companiei s-au bazat pe dezvăluiri publice, oferind și informații suplimentare.

CA100 a declarat: „În timp ce unele companii dintr-o serie de sectoare sunt înaintea colegilor lor în ceea ce privește progresul către unii indicatori ai strategiei de divulgare și decarbonizare, toate companiile au mai mult de lucru înainte”.

Domeniile de îmbunătățire includ strategii mai clare și obiective „robuste” pe termen scurt și mediu pentru a susține ambițiile pe termen lung. Mai puțin de jumătate dintre companiile evaluate au stabilit obiective pe termen scurt (până în 2025) și doar opt au îndeplinit toate criteriile de evaluare ale CA100.

Investițiile viitoare ar trebui, de asemenea, să fie mai clar aliniate cu tranziția netă zero, a adăugat CA100.

Niciuna nu şi-a asumat până acum angajamentul de a-şi alinia investiţiile cu obiectivul Acordului de la Paris

Acesta a constatat că doar șase companii s-au angajat în mod explicit să își alinieze cheltuielile de capital viitoare cu obiectivele lor de reducere a emisiilor pe termen lung și niciuna nu s-a angajat să alinieze cheltuielile de capital viitoare cu obiectivul Acordului de la Paris de a limita creșterea temperaturii globale la 1,5 grade Celsius.

Punctul de referință a constatat, de asemenea, că respectivele consilii corporative și echipele de management executiv trebuie să îmbunătățească guvernanța schimbărilor climatice. Deși 87 la sută din companiile evaluate au supravegherea schimbărilor climatice la nivelul consiliului de administrație, doar o a treime se implică privind obiectivele de reducere a emisiilor ale companiei.

Mindy Lubber, director executiv Ceres non-profit pentru sustenabilitate, și membru al comitetului de conducere CA 100, a declarat: „În acest moment, cei mai mari emitenți corporativi din lume au ocazia de a acționa rapid pentru a se distinge de colegii lor și de a continua cu planurile de a deveni afaceri nete zero. ”

Rebecca Mikula-Wright, director executiv la Asia Investor Group pentru schimbările climatice și membru al comitetului de conducere CA100, a declarat: „În timp ce rezultatele Benchmark-ului Net Zero Company arată unele progrese bune pe piețele asiatice, ne așteptăm să se facă progrese mai mari în acest an companiile răspund semnalelor din ce în ce mai puternice ale politicii climatice din partea guvernelor naționale din regiune.

Următoarea iterație a valorii de referință va fi publicată în 2022.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Surpriză COLOSALĂ! Cine a câştigat Chefi la cuţite 2021
FOTO. Corina Bud, apariție explozivă! Aproape goală într-un costum de baie `invizibil`
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Toni Iuruc pregătește o surpriză scumpă pentru Simona Halep! Unde a fost surprins viitorul soț...
Casa în care trebuie să locuiești, în funcție de venituri. Toți românii ar trebui să-și...
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Femeile satisfăcute și afaceristul ingenios
Șobolani în raftul de patiserie din Mega Image. Reacția companiei. FOTO
Surpriză COLOSALĂ! Cine a câştigat Chefi la cuţite 2021
În timp ce SĂPAU pe un șantier, muncitorii au dat peste ceva ULUITOR. Surpriza a...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ce să iei cu tine în Grecia. Greșeala pe care toți românii o fac
Motivul bizar pentru care nu se încheie nasturele de jos la sacou. Mulţi cred că...
A primit 17 ANI DE ÎNCHISOARE! Vestea care șochează întreaga țară
SE SCHIMBĂ harta României! Zona care ar putea să se RUPĂ de țara noastră
Agent secret: „Eu am ucis-o pe prințesa Diana”. Casa Regală e în stare de șoc
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este „Regele asfaltului”, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri români, şi ce...