8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Florin Cîțu anunță că o problemă a sistemului actual de pensii este sustenabilitatea: „Peste 15 ani este riscul cel mai mare, când cei care îl vor susține vor fi din ce în ce mai puțini”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Florin Cîțu anunță că o problemă a sistemului actual de pensii este sustenabilitatea: „Peste 15 ani este riscul cel mai mare, când cei care îl vor susține vor fi din ce în ce mai puțini”
Florin Cîțu a transmis că viitoarea „lege a pensiilor o să fie discutată de experți”, care vor găsi soluții la această problemă . Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 01/06/2021, 08:00
Actualizat: 01/06/2021, 08:19

Premierul Florin Cîțu a declarat, la Digi24, întrebat ce se va întampla cu pensiile în România dacă rămâne actual sistem, că „peste 15 ani este riscul cel mai mare” să se producă un dezastru, pentru că se schimbă raportul dintre pensionari și persoane active.

„Peste 15 ani este riscul cel mai mare, pentru că atunci vom avea un număr  mare de oameni care vor ieși în același timp la pensie, iar cei care vor susține, vor fi din ce în ce mai puțini”, a explicat Florin Cîțu. (Citește continuarea…)

Raluca Turcan, ministrul Muncii: „O să avem o explozie a numărului de pensionari. Dacă nu facem nimic, sistemul de pensii se va prăbuși”

Boom-ul de natalitate care a avut loc în perioada 1966 – 1969 ar putea însemna prăbușirea sistemului de pensii din România, avertizează ministrul Muncii. Până în anul 2030 va fi o explozie a numărului de pensionari, cu aproximativ 1,8 milioane mai mulţi, susține Raluca Turcan.

„În urma boom-ului de natalitate care a avut loc între 1966 şi 1969”, când a crescut numărul de nou-născuţi cu aproximativ 1,8 milioane de copii, urmează o explozie a numărului de pensionari, a declarat Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, la Antena 3. (Citește continuarea…)

Florin Cîțu: Liberalismul este singura soluție pentru a reduce sărăcia. PNL trebuie să facă un pas spre o conducere nouă

Premierul Florin Cîțu, candidat susținut la conducerea PNL de peste 30 de filiale locale, afirmă că  liberalismul este singura soluție pentru a reduce sărăcia și că atât Partidul Național Liberal, cât și România au nevoie de un suflu nou.

„România se schimbă, toată clasa politică trece prin transformări în ultima perioada și trebuie și PNL să facă acest pas, spre o conducere nouă și o viziune nouă europeană”, a spus Florin Cîțu, la Digi 24, întrebat despre candidatura sa la conducerea partidului, anunțată duminică. (Citește continuarea…)

Guvernul lansează un program pentru sprijinul copiilor afectați de pandemie de COVID. Cîțu: Este cea mai potrivită măsură

Guvernul lansează un program care să ofere sprijin pentru copiii afectați de pandemia de COVID-19, a anunțat premierul Florin Cîţu. Programul Naţional de Suport „Din grijă pentru copii” este lansat de Guvern cu scopul de a veni în sprijinul celor mici, după pandemia de coronavirus. (Citește continuarea…)

Mă bucur că avem curajul să realizăm un program guvernamental care să se ocupe de problemele emoţionale ale copiilor, să ofere ajutor şi soluţii”, a spus premierul Florin Cîţu.

Oficial. România a trimis PNRR la Bruxelles. Cristian Ghinea: „Vom avea câteva luni în care vom primi scrisori de evaluare”

Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunțat, luni, că România a trimis Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) la Bruxelles.

Am trimis PNRR la Bruxelles, adică în sistemul informatic al Comisiei Europene. La ora 15.30 am terminat de uploadat cele 240 de fişiere care înseamnă acum PNRR, împărţit pe aproape 30 de capitole”, a spus ministrul Cristian Ghinea, într-un mesaj video postat pe Facebook.

Un sumar executiv al PNRR cuprinde următoarele capitole transversale: Legătura cu semestrul european, Egalitatea de şansă şi gen, Coerenţă, Consistenţă, Complementarităţi, Consultarea, Implementare şi audit, Comunicare. (Citește continuarea…)

Bilete gratuite la teatru, muzee sau circ pentru persoanele care se vaccinează la centrul drive-thru din Piața Constituției, în data de 1 iunie

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat luni, pe pagina sa de Facebook, că toți cei care se vor vaccina anti-COVID-19 la centrul drive-thru din Piața Constituției, în data de 1 iunie,  vor primi bilete gratuite la teatrele și muzeele din București, dar și la spectacolele Circului Metropolitan.

„Dacă vă vaccinați pe 1 iunie, puteți merge apoi gratuit, împreună cu familia, la piese de teatru, puteți să vizitați muzee din București sau să vedeți spectacole de circ. Biletele gratuite se emit pentru instituțiile de cultură aflate în subordinea Primăriei Capitalei și sunt valabile până la finalul anului”, este mesajul lui Nicușor Dan. (Citește continuarea…)

Primele concluzii privind cauzele morții lui Ioan Crișan după asasinatul cu bombă. Ce au descoperit la autopsie medicii legiști (SURSE)

Medicii legiști au stabilit primele concluzii în cazul morții omului de afaceri Ioan Crișan în mașina sa, care a explodat, apoi a luat foc și a ars în totalitate, sâmbătă, într-o parcare din municipiul Arad. Omul de afaceri ar fi suferit o puternică intoxicație de la fumul produs în momentul exploziei, înainte de a muri din cauza arsurilor și a fracturilor de stern și coaste, au declarat pentru GÂNDUL.RO surse judiciare. (Citește continuarea…)

Criminologul Dan Antonescu, despre cercetarea asasinatului cu bombă de la Arad: „Se verifică mai întâi suspecții cu mod de operare asemănător”

Dan Antonescu, expert crimonolog, a vorbit despre modul în care vor proceda autoritățile în cazul asasinării cu bombă a omului de afaceri Ioan Crișan din Arad și despre ipotezele analizate în cazul exploziei.

„Vorbim despre o zonă în apropierea graniței. Cooperarea polițienească este extrem de fructuoasă între polițiile din statele europene. În astfel de situații, în primul rând se verifică în statisticile Poliției Române, dacă există persoane care sunt suspectate sau au fost identificate în trecut cu un mod de operare asemănător, se solicită astfel de date polițiilor din comunitatea europeană și ulterior, prin Interpol, se va solicita și mai departe”, a spus Dan Antonescu, potrivit Antena 3. (Citește continuarea…)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Se schimbă regulile în FOTBAL. Decizia finală a venit azi, 3 mai. România e obligată...
Vești foarte proaste de la ANM. Vremea se schimbă în rău
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice