Florin Cîțu: Liberalismul este singura soluție pentru a reduce sărăcia. PNL trebuie să facă un pas spre o conducere nouă

Florin Cîțu: Liberalismul este singura soluție pentru a reduce sărăcia. PNL trebuie să facă un pas spre o conducere nouă
Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 31/05/2021, 23:02
Actualizat: 01/06/2021, 01:26

Premierul Florin Cîțu, candidat susținut la conducerea PNL de peste 30 de filiale locale, afirmă că  liberalismul este singura soluție pentru a reduce sărăcia și că atât Partidul Național Liberal, cât și România au nevoie de un suflu nou.

”România se schimbă, toată clasa politică trece prin transformări în ultima perioada și trebuie și PNL să facă acest pas, spre o conducere nouă și o viziune nouă europeană”, a spus Florin Cîțu, la Digi 24, întrebat despre candidatura sa la conducerea partidului, anunțată duminică.

Premierul a mai spus că „liberalismul a fost ce a salvat România din criză” și că țara a ieșit cu fruntea sus din pandemia de COVID-19 pentru că a aplicat principiile liberale.

”Eu cred că este nevoie să forțăm puțin lucrurile, să forjăm, să avem această reformă. Liberalismul, așa cum îl văd și eu, trebuie aplicat ca să ne asigurăm de această perioadă de opt ani de zile de guvernare”, a adăugat Cîțu.

Întrebat cu ce s-ar îmbunătăți guvernarea dacă ar fi și președintele PNL, premierul a spus că ar exista o comunicare mai bună și lucrurile ar fi ”tranșate mai simplu” în coaliția de guvernare cu USR PLUS și UDMR.

„Cu siguranță vom vedea o îmbunătățire a comunicării. Au fost și sunt momente în care poate am avut opinii diferite, le-am corectat după aceea, dar lucrurile vor evolua mai simplu în coaliție dacă aș fi președintele Partidului Liberal, când voi fi președintele PNL”, a spus Florin Cîțu, care și-a depus candidatura pentru șefia partidului, iar contracandidatul său este actualul lider liberal, Ludovic Orban, fostul premier.

Primul-ministru a mai spus că Partidul Național Liberal conduce acum actuala coaliție de guvernare, dar el consideră că PNL poate mai mult, pentru că are resurse.

”Are resurse umane, în primul rând, oameni care doresc reformă, oameni care nu vor să mai facă compromisuri și, așa cum am spus și spun mereu, oameni care să fie mândri în fiecare moment că sunt ai Partidului Național Liberal, să nu existe niciun moment în care să nu fie mândri de faptul că sunt membri ai partidului”, a precizat Florin Cîțu.

Premierul a afirmat că, deși au fost momente dificile, el nu a făcut și nu va face compromisuri niciodată.

”În patru ani de zile, ca senator, ministru al Finanțelor, am fost cel mai atacat om de PSD, cele mai multe moțiuni simple împotriva mea, niciodată nu am cedat un centimetru în fața PSD. Aceasta este direcția în care vom merge, liberalism. Am trăit toată viața după principii liberale, am aplicat principiile liberale și așa voi face și în viitor”, a mai spus Florin Cîțu, la Digi24.

Întrebat dacă va candida împreună cu Emil Boc, Florin Cîțu a răspuns: ”Nu am discutat, în acest moment este vorba doar despre sustinere”.

El a preciza însă că Emil Boc ar putea fi unul dintre vicepreședinții PNL.

„Valoarea domnului Boc este cunoscută deja, ca om politic, ca primar. Oamenii pe care i-am adus lângă mine au demonstrat, în localitățile pe care le administrează, ce pot face după principii liberale”, a mai spus Florin Cîțu.