Reacția Sindicatului Europol, după cazul activistului bătut la Buzău, sub ochii polițiștilor: ”Genul acesta de abordări a dat curaj infractorilor, care își fac propria lege” / Poliția Română a dispus verificări (UPDATE)

Reacția Sindicatului Europol, după cazul activistului bătut la Buzău, sub ochii polițiștilor: ”Genul acesta de abordări a dat curaj infractorilor, care își fac propria lege” / Poliția Română a dispus verificări (UPDATE)
Reacția Sindicatului Europol, după incidentul în care un activist a fost bătut la Buzău, chiar sub ochii polițiștilor: Genul acesta de abordări au dat curaj infractorilor
Publicat: 13/06/2021, 19:00
Actualizat: 13/06/2021, 21:05

Sindicatul Europol a reacționat după incidentul de la Buzău, unde un activist civic a fost bătut în fața polițiștilor, în timp ce striga cu disperare după ajutor. Agresorii au fost potoliți doar de trupele speciale, chemate la fața locului.

Update. Poliția Română a dispus verificări!

Având în vedere evenimentul din județul Buzău, de ieri, 12 iunie, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, cu privire la modul de intervenție, prin specialiștii Direcției Control Intern-I.G.P.R., pentru a se stabili dacă polițiștii din Buzău au acționat conform prevederilor legale în vigoare.

Sindicatul Europol arată, într-o postare pe Facebook, că acesta este nivelul de siguranță pe care îl poate oferi Poliția Română și dă vina pe subfinanțarea sistemului, lipsa a peste 30% din polițiști, slaba pregătire, împuternicirile sau desemnările pe funcțiile de șefi ”a unor incompetenți și slugi politice, în condițiile unei legislații care ”a suferit modificări doar în favoarea infractorilor”.

„Imagini revoltătoare la Buzău. De față cu o patrulă de poliție, din cadrul Secției Rurale Beceni, jud. Buzău, 3 bărbați, lovesc un bărbat cu care au avut anterior un conflict. Aceștia nu se sfiesc să se manifeste violent, deși știau că sunt filmați și de față erau polițiștii.

Acesta este nivelul de siguranţă pe care îl mai poate oferi Poliţia Română, după subfinanțarea sistemului, lipsa a peste 30% din polițiști, lipsa de pregătire profesională/tactică/fizică, împuternicirile/desemnările pe funcțiile de șefi a unor incompetenți și slugi politice, dar și din cauza legislației care a suferit modificări doar în favoarea infractorilor.

Cireașa de pe tort însă în cazul acestui incident este că cei 3 agresori conduși la sediul poliției sunt acum cercetați în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere și loviri, dar s-a stabilit că aceștia „nu prezintă pericol social”.

Genul acesta de abordări a dat curaj infractorilor, care la adăpostul prevederilor favorabile lor, își fac propria lege, mai ales în comunitățile mici, unde polițistul ajunge din an în Paști.

În acest caz, exista 1 patrulă planificată în serviciu, formată dintr-un coleg și colegă, pe o rază de câteva zeci de kilometri, însă există în continuare sute de localități unde șefii continuă să îi planifice la permanență pe polițiști, care practic sunt chemați de acasă pentru a interveni”, au scris sindicaliștii pe Facebook.

De ce nu s-a folosit armamentul din dotare

”Dacă cei 2 colegi ajunși la fața locului ar fi folosit armamentul din dotare, așa cum se sugera în spațiul public, ar fi ajuns să fie cercetați disciplinar, administrativ și penal, pentru faptul că ar fi încălcat principiul „proporționalității”, adică ar fi venit un procuror cu o analiză la rece, în urma căreia aprecia că polițiștii nu s-au aflat într-o situație legitimă și au pus în pericol viața agresorilor.”, au precizat sindicaliștii.

„Dădeau cu pumnii, cu pietrele. Poliția nu mă proteja cu nimic”

Robert Gabriel Nițu, un activist  de mediu din județul Buzău, susține că a fost bătut de câțiva indivizi de față cu poliția. Tânărul activist ar fi ajuns să fie ținta atacurilor după ce a făcut fotografii unor persoane care vindeau ilegali păsări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Vine următoarea zi libera legală. Beneficiază de ea și bugetarii, și salariații din domeniul privat
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine este Kostas Passaris, sau „Fiara din Balcani”, deținutul atât de periculos, încât trebuie mutat...
Prognoză ciudată emisă de Accuweather pentru România. Se anunță vremuri tulburi
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Jumătate de ţară intră sub cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt. Zonele vizate
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Talia lui Kim Kardashian a șocat internetul în ținuta de la Met Gala 2024
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
BANII românilor sunt verificați. Statul CONFISCĂ tot. Legea pe care ești obligat să o respecți
Mașinile diesel devin istorie. Motorina nu mai este rentabilă în benzinării
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cum va fi vremea în luna mai: Temperaturi peste medie și precipitații variabile
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
(P) Importanța Pavelelor de Cauciuc: O Alegere Durabilă și Versatilă pentru Diverse Aplicații