Structura de beton a râului Dâmbovița este acum expertizată după săpăturile la șanțul care a ucis doi muncitori. Declarații exclusive

Structura de beton a râului Dâmbovița este acum expertizată după săpăturile la șanțul care a ucis doi muncitori. Declarații exclusive
Șanțul unde au murit doi muncitori este foarte aproape de Dâmbovița / Foto: ISU
Publicat: 05/08/2021, 12:56
Actualizat: 05/08/2021, 12:57

Șeful Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), Romulus Bulacu, a precizat pentru Gândul că a solicitat expertizarea mai multor construcții din zona unde luni au murit doi muncitori, lângă Biblioteca Națională, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei. Printre construcții se numără și structura de beton a râului Dâmbovița, care ar putea fi afectată de săpăturile care au condus la tragedia de luni.

„Din punctul nostru de vedere, noi am încheiat procesul verbal de control, în care am decis expertizarea zonei unde s-au făcut acele lucrări, respectiv expertizarea construcțiilor învecinate, pentru că ar putea să fie afectate de acel șanț. Este vorba și de lucrarea de la Dâmbovița. Trebuie să vedem exact dacă aceste structuri sunt afectate, mai ales că Dâmbovița este foarte aproape de locul șanțului respectiv”, a declarat, pentru Gândul, Romulus Bulacu, șeful ISC.

Șeful ISC a mai precizat că responsabilii firmei care a executat acele lucrări unde luni au murit doi muncitori au declarat că acolo se realiza un drum de acces.

„Ei asta au spus, eu nu pot specula dacă acolo se făceau, sau nu, terase. Urmează să stabilim și cuantumul amenzilor, care pot fi între 1.000 de lei și 100.000 de mii de lei, acum studiem legea exact”, a mai declarat pentru Gândul Romulus Bulacu.

Potrivit șefului ISC, firma care realiza lucrările nu avea niciun fel de autorizație. Este vorba de Algorithm Residential S3, care aparține Primăriei Sector 3.

Ana Ciceală, consilier municipal: „Vom face un denunț”

Ana Ciceală, consilier municipal în cadrul Consiliului General al Municipiului București a declarat că a sesizat Garda de Mediu încă de la începutul lucrărilor, după ce firma care a săpat șanțul unde au murit doi muncitori a depozitat pământul în vecinătate, pe terenul esplanadei de la Biblioteca Națională.

„Lucrările de acolo au fost oprite pe 7 iulie de către Garda de Mediu, care a venit în control, cu Poliția Locală. Noi acum facem o relatare a faptelor, pe care o trimitem Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 3, apoi, după ce voi stabili exact cu avocații, voi face și un denunț”, a declarat Ana Ciceală pentru Gândul.

Octavian Berceanu, Garda de Mediu: „Nu înțeleg rostul acelei lucrări”

La rândul său, comisarul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat pentru Gândul că nu înțelege rostul acelui șanț.

„În primul rând că acolo au fost probleme de poluare, așa ne-am sesizat noi acum trei săptămâni.  Este vorba de trei locații. Una este acolo unde au săpat și s-a surpat pământul, și alte două unde încercau să facă o stație de transfer, adică luau deșeuri municipale și încercau să le sorteze acolo, pe platforma betonată, ceea ce este total ilegal. Pământul de la șanțul unde a fost accidentul era dus în vecinătate, la o altă groapă. Era foarte mult praf, și așa ne-am sesizat. Eu nu înțeleg care era rostul acelei lucrări, care a fost executată de firma din cadrul primăriei sectorului 3”, a declarat pentru Gândul Octavian Berceanu.

Chiar dacă accidentul în care doi muncitori au murit a avut loc luni, pe 2 august, până joi, primăria sectorului 3 nu a avut nicio reacție despre acest caz în care nu se știe cu exact ce se amenaja acolo, în curtea Ministerului Culturii.

Robert Negoiță:  „Noi ne-am obișnuit să facem lucrări pe zone pe care nu le administrăm”

La ultima ședință a Consiliului Local, edilul sectorului 3, Robert Negoiță, recunoștea că instituția  pe care o conduce execută lucrări pe zone pe care nu le administrează, așa cum scrie Libertatea.

„Noi ne-am obișnuit să facem lucrări pe zone pe care nu le administrăm. Da, ne-am obișnuit să facem treaba asta de mai mulți ani. Avem nenorociri lăsate de Municipalitate, de la Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei, Muncii și alte ministere care au active, care au terenuri, clădiri în administrare în sectorul 3 și le lasă vai de neamul lor.

Și noi ne-am obișnuit să le facem treaba lor, să le întreținem. Mai mult sau mai puțin asumat, mai mult sau mai puțin în coordonare cu dumnealor, pentru că aia e”, a precizat Robert Negoiță la ședința Consiliului Local  din data de 28 iulie.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale