VIDEO | Ciolacu: Barna, dă-ți nemernicule, demisia, lăsați oamenii să trăiască

Publicat: 02/09/2021, 23:14
Actualizat: 03/09/2021, 00:04
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a atacat virulent coaliția de guvernare că au blocat toate legile pe care social-democrații le-au făcut pentru bunăstarea românilor, prin înghețarea salariilor, alocațiilor și pensiilor care trebuiau să crească din acest an. Nici președintele Klaus Iohannis nu a scăpat de acuzațiile liderului PSD pe care îl consideră responsabil pentru criza majoră cu care se confruntă România la acest moment.
Ciolacu susține că premierul Florin Cîțu a amânat proiectul „Fără penali în funcții pubice”, deși PSD solicitase ca proiectul de lege să intre pe ordinea de zi.
„Să dea drumul la Fără penali, să iasă lumea la referendum. Am cerut-o pe ordinea de zi, la Biroul Permanent. Penalul strategic organizează referendumul Fără penali în România, în 30 de zile. Vă dați seama la ce nivel a adus Iohannis România normală?”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, la România TV.
Întrebat dacă există vreo posibilitate ca el să facă un blat pentru susținerea din umbră a lui Cîțu, iar apoi să poată fi șantajat în vreun fel, Ciolacu a răspuns: „Cu ce să mă șantajeze? Ghinion, trăiesc din salariu. Am o familie normală. Nu trec pe roșu. Evit să șofez. Sunt șeful ciumei roșii de doi ani, m-au căutat. Am un copil normal, e la facultate, o să fie medic. O caută și pe iubita lui, copil de excepție la medicină. Care e rostul să fac blat? Să țin pe Cîțu? A făcut Ciolacu blat. Sunt copil de pilot militar. Nu aveau voie să mă abordeze. Tata a fost comandant la Bobocu. Sunt bătrân. Ce să fac la SRI? Sunt nebun? Nu sunt domnule. E o marotă scoasă. Am avut percheziție în casă, pe timpul lui Ceaușescu, din cauza lui frati-miu. Nu am treabă cu ei, de ce să fac blat cu ei? Ce îmi dă Iohannis? Ne-au dat românii puterea. Era ferm convins că nu câștigăm. A zis Orban că cine câștigă dă premierul , apoi s-a răzgândit”.
Liderul PSD îi acuză pe guvernanți că sunt niște „smecheri, conectați la bugetul statului”, care nu au ăcut altceva decât să blocheze toate legile pe care social-democrații le-au luat pentru a crește nivelul de trai din România. Acesta a subliniat că singura modalitate de a scăpa de acest Guvern este moțiunea de cenzură, pe care a promis că o va vota, în cazul în care USR PLUS și AUR o vor depune.
„PSD a dat aceste legi. S-a schimbat guvernul, a venit Iohannis, cel cu care am eu blatul, a înghețat toate veniturile. La alocații a dat la legea PSD Orban o lege. A venit Cîțu și a făcut și la legea lui Orban. Sunt niște nemernici. Au nucleu dur, de șmecheri, conectați la banii bugetului statului. A și zis Cîțu. Cei 1%, care câștigă 3.000 de euro. O singură soluție există. Moțiune și să plece de la guvernare”, a mai spus Ciolacu.
Președintele PSD susține că Executivul a generat intenționat o criză financiară majoră în România pentru a crește artificial PIB-ul, lăudându-se apoi cu o creștere economică falsă. Acesta le solicită ferm celor de la USR PLUS să demisioneze și să termine odată această guvernare.
„Turcan… „Recalculăm”, ce să recalculezi, femeie? Asta e șmecheria, au lăsat să explodeze prețurile, să crească PIB-ul, să se raporteze datoriile la o sumă mai mare. Nu îi subestimați. O să țină Cîțu. Nu vrem consumatorul vulnerabil de la 1 ianuarie, 1 septembrie. Umflarea PIB… Dacă nu pățesc nimic… Fură măști, voturi, dau legi , 22 noaptea, nu îi întreabă nimeni. E haiducie în România. Barna, dă-ți nemernicule, demisia, lăsați oamenii să trăiască”, a spus Marcel Ciolacu, la România TV.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce salariu are o farmacistă de la Dr. Max sau Catena, acum, în 2024. De...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Închisoare pe viață, 10 ani fără permis. Legea care i-a speriat pe șoferii români
Marele secret al checului. Ingredientul care schimbă tot
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cum se simte acum Florin Piersic. Marele actor rămâne internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Madonna a avut cei mai mulți participanți la un concert din istorie