VIDEO | Ciolacu: Barna, dă-ți nemernicule, demisia, lăsați oamenii să trăiască

Publicat: 02/09/2021, 23:14
Actualizat: 03/09/2021, 00:04
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a atacat virulent coaliția de guvernare că au blocat toate legile pe care social-democrații le-au făcut pentru bunăstarea românilor, prin înghețarea salariilor, alocațiilor și pensiilor care trebuiau să crească din acest an. Nici președintele Klaus Iohannis nu a scăpat de acuzațiile liderului PSD pe care îl consideră responsabil pentru criza majoră cu care se confruntă România la acest moment.
Ciolacu susține că premierul Florin Cîțu a amânat proiectul „Fără penali în funcții pubice”, deși PSD solicitase ca proiectul de lege să intre pe ordinea de zi.
„Să dea drumul la Fără penali, să iasă lumea la referendum. Am cerut-o pe ordinea de zi, la Biroul Permanent. Penalul strategic organizează referendumul Fără penali în România, în 30 de zile. Vă dați seama la ce nivel a adus Iohannis România normală?”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, la România TV.
Întrebat dacă există vreo posibilitate ca el să facă un blat pentru susținerea din umbră a lui Cîțu, iar apoi să poată fi șantajat în vreun fel, Ciolacu a răspuns: „Cu ce să mă șantajeze? Ghinion, trăiesc din salariu. Am o familie normală. Nu trec pe roșu. Evit să șofez. Sunt șeful ciumei roșii de doi ani, m-au căutat. Am un copil normal, e la facultate, o să fie medic. O caută și pe iubita lui, copil de excepție la medicină. Care e rostul să fac blat? Să țin pe Cîțu? A făcut Ciolacu blat. Sunt copil de pilot militar. Nu aveau voie să mă abordeze. Tata a fost comandant la Bobocu. Sunt bătrân. Ce să fac la SRI? Sunt nebun? Nu sunt domnule. E o marotă scoasă. Am avut percheziție în casă, pe timpul lui Ceaușescu, din cauza lui frati-miu. Nu am treabă cu ei, de ce să fac blat cu ei? Ce îmi dă Iohannis? Ne-au dat românii puterea. Era ferm convins că nu câștigăm. A zis Orban că cine câștigă dă premierul , apoi s-a răzgândit”.
Liderul PSD îi acuză pe guvernanți că sunt niște „smecheri, conectați la bugetul statului”, care nu au ăcut altceva decât să blocheze toate legile pe care social-democrații le-au luat pentru a crește nivelul de trai din România. Acesta a subliniat că singura modalitate de a scăpa de acest Guvern este moțiunea de cenzură, pe care a promis că o va vota, în cazul în care USR PLUS și AUR o vor depune.
„PSD a dat aceste legi. S-a schimbat guvernul, a venit Iohannis, cel cu care am eu blatul, a înghețat toate veniturile. La alocații a dat la legea PSD Orban o lege. A venit Cîțu și a făcut și la legea lui Orban. Sunt niște nemernici. Au nucleu dur, de șmecheri, conectați la banii bugetului statului. A și zis Cîțu. Cei 1%, care câștigă 3.000 de euro. O singură soluție există. Moțiune și să plece de la guvernare”, a mai spus Ciolacu.
Președintele PSD susține că Executivul a generat intenționat o criză financiară majoră în România pentru a crește artificial PIB-ul, lăudându-se apoi cu o creștere economică falsă. Acesta le solicită ferm celor de la USR PLUS să demisioneze și să termine odată această guvernare.
„Turcan… „Recalculăm”, ce să recalculezi, femeie? Asta e șmecheria, au lăsat să explodeze prețurile, să crească PIB-ul, să se raporteze datoriile la o sumă mai mare. Nu îi subestimați. O să țină Cîțu. Nu vrem consumatorul vulnerabil de la 1 ianuarie, 1 septembrie. Umflarea PIB… Dacă nu pățesc nimic… Fură măști, voturi, dau legi , 22 noaptea, nu îi întreabă nimeni. E haiducie în România. Barna, dă-ți nemernicule, demisia, lăsați oamenii să trăiască”, a spus Marcel Ciolacu, la România TV.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Profeția lui Elon Musk: „A mai rămas doar un an”
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”