Numărul vaccinaților în rândul persoanelor private de libertate este mai mare decât cel al polițiștilor de penitenciare

Numărul vaccinaților în rândul persoanelor private de libertate este mai mare decât cel al polițiștilor de penitenciare
Publicat: 05/11/2021, 17:25
Actualizat: 05/11/2021, 17:26

Pandemia de coronavirus, provocatoare la toate nivelurile societății, pe întreg globul, a impus nu numai măsuri de restricție și de distanțare socială, dar și un răspuns la nivel medical, vaccinurile anti-COVID.

În România, ultimele luni au fost marcate, din păcate, de o creștere substanțială a numărului de infectări cu noul coronavirus, iar campania de vaccinare se desfășoară într-un ritm crescând. Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) transmite că a fost intensificată această conștientizare permanentă a importanței vaccinării, chiar dacă decizia aparține, în ultimă instanță, fiecărei persoane.

Potrivit ultimelor statistici întocmite la nivelul ANP, numărul vaccinaților din rândul deținuților este mai mare decât cel al polițiștilor de penitenciare.

”În contextul epidemiologic actual, dată fiind creșterea, la nivel național, a numărului de cazuri COVID-19 raportate în valul 4 al pandemiei, Administrația Națională a Penitenciarelor a intensificat – în considerarea atributului managerial al coordonării/îndrumării unităților subordonate – seria activităților preventive, axate pe reiterarea necesității protejării stării de sănătate a personalului și a persoanelor custodiate, cu accent pe importanța vaccinării împotriva COVID-19.

Deși decizia cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 aparține, în ultimă instanță, fiecărei persoane în parte, nu trebuie ignorat faptul că o astfel de rezoluție personală prezintă impact colectiv. Diminuarea numărului de infectări, protejarea vieții în colectivitatea în care ne desfășurăm activitatea, depind, fără echivoc, de acceptarea argumentelor medicale validate științific cu privire la vaccinare și de manifestarea responsabilității individuale. Vaccinarea contribuie atât la reducerea riscului de îmbolnăvire, cât și la diminuarea riscului de a dezvolta o formă severă de boală”, transmit reprezentanții ANP.

”O creștere a numărului celor vaccinați”

La nivelul tuturor unităților din sistemul poliției penitenciare au fost accelerate, în acest context, demersurile de informare cu privire la beneficiile vaccinării împotriva COVID-19, complementar campaniilor de informare întreprinse anterior, respectiv distribuire de materiale informaționale sau emisiuni Radio-TV prin studiourile interne ale locurilor de deținere

”Seriile de informări/discuții/dezbateriVACC derulate au inclus nu doar diseminarea informațiilor corecte referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19, ci, mai ales, testimoniale ale persoanelor vaccinate din mediul de detenție, care au relatat experiența proprie post-inoculare și au subliniat beneficiile vaccinării.

Aceste demersuri preventive au condus la rezultate favorabile, întrucât, la data de 05.11.2021, datele statistice relevă o creștere a numărului celor vaccinați. Astfel, 78% dintre persoane private de libertate sunt vaccinate, iar procentul polițiștilor de penitenciare imunizați este de 62 %”, au mai transmis reprezentanții ANP.

Citește și:

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Cu cine petrece Violeta Bănică de Paște: „Abia aștept”
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice