USR vine cu propriul candidat la șefia Camerei Deputaților, în contextul „înţelegerii toxice” dintre PSD şi PNL şi a „demersurilor grăbite de a acapara conducerile celor două Camere”

USR vine cu propriul candidat la șefia Camerei Deputaților, în contextul „înţelegerii toxice” dintre PSD şi PNL şi a „demersurilor grăbite de a acapara conducerile celor două Camere”
Cristina Prună se află la al doilea mandat în Camera Deputaților
Publicat: 23/11/2021, 10:49

Cristina Prună este nominalizarea Uniunii Salvați România (USR) pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, funcție pentru care și-a anunțat candidatura și liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu.

Vicepreședintele Camerei Deputaților Cristina Prună este propusă de USR la conducerea Camerei inferioare a Parlamentului, post vizat și de liderul social democrat. Alegerea președintelui Camerei Deputaților, prin vot secret cu buletine de vot, este organizată marți, începând cu ora 11:00. Conducerea interimară a Camerei este asigurată de Sorin Grindeanu (PSD), după demisia lui Ludovic Orban (PNL, dezafiliat).

„În contextul înţelegerii toxice dintre PSD şi PNL şi a demersurilor grăbite de a acapara conducerile celor două Camere, Uniunea Salvaţi România (USR) anunţă că o susţine pe deputatul Cristina Prună pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a anunțat USR, printr-un comunicat de presă.

În acelaşi timp, USR a anunțat că va lupta pentru a împiedica „abuzul deosebit de grav” pe care noua majoritate parlamentară PSD-PNL-UDMR îl orchestrează la Senat în scopul revocării neconstituţionale a preşedintelui Anca Dragu.

USR, despre „noul FSN”

„După ce au negociat cum să-şi împartă pârghiile de influenţă şi banii românilor, PSD, PNL şi UDMR trec astăzi, cu o grabă demnă de o cauză mai bună, la acapararea conducerilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. O fac la fel cum au făcut politică în ultimul timp: în total dezinteres şi dispreţ faţă de cetăţenii care i-au votat şi faţă de binele ţării”, a transmis USR.

„La Camera Deputaţilor, PSD, PNL şi UDMR îşi dau astăzi mâna pentru a-i da funcţia pe tavă lui Marcel Ciolacu, după ce l-au instalat interimar la conducere pe sinecuristul Sorin Grindeanu. USR nu acceptă jocurile de culise ale noului FSN şi o susţine, în schimb, pe deputata Cristina Prună, în prezent vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor”, au precizat reprezentanții USR.

Potrivit formaținii, la Senat, PSD, PNL şi UDMR vor forţa, tot astăzi, revocarea din funcţia de preşedinte a Ancăi Dragu, demers pe care vor să-l întemeieze pe un Regulament al Senatului cu multe semne de întrebare în ceea ce priveşte neconstituţionalitatea, fapt atestat de Curtea Constituţională încă din anul 2005.

„USR înţelege dorinţa noului FSN de a acapara toată puterea în statul român, dar nu va accepta încălcarea Constituţiei doar de dragul de a satisface orgoliile mărunte ale politicienilor aflaţi vremelnic la butoanele puterii. USR va face toate demersurile pentru a împiedica abuzurile coaliţiei hoţiei, pentru a apăra valorile democratice şi europene”, au conchis reprezentanții USR.

La Camera Deputaților, PSD are 110 de reprezetanți – fără să fie luate în calcul mandatele partenerilor de negocieri pentru formarea noului Guvern, respectiv PNL – 79, UDMR – 20 și minorități naționale – 18 – în timă ce USR are 55 de mandate de deputat.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Renault lansează SUV-ul care va pune probleme DACIEI DUSTER - VIDEO
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Veste tristă despre Florin Piersic. Acum s-a aflat
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Max Planck, creatorul Teoriei Cuantice. „Nu cunoașterea adevărului, ci succesul care însoțește căutarea lui este...