Noi detalii în scandalul „porcului de Crăciun” de la Poliția Rutieră Giurgiu. Gluma care l-a înfuriat pe ministrul de Interne a mers mult mai departe

Noi detalii în scandalul „porcului de Crăciun” de la Poliția Rutieră Giurgiu. Gluma care l-a înfuriat pe ministrul de Interne a mers mult mai departe
Sursa/Pixabay - ilustrativ
Publicat: 03/12/2021, 17:50

Farsa care a condus la schimbarea șefului Poliției Rutiere Giurgiu, care a aprobat o cerere prin care unul dintre agenți îi solicita „repartizarea unui porc de aproximativ 160 de kilograme” pe motiv că avea o vechime mai mare de patru ani, a făcut, în realitate, mult mai multe victime. De fapt, comisarul șef Mihail Miron Tache ar fi aprobat opt astfel de cereri, iar unul dintre polițiști, convins că a primit un porc, s-ar fi prezentat la poarta unei gospodării agro-zootehnice dezafectate, pentru a ridica animalul.

Scandalul de la IPJ Giurgiu l-a determinat pe ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, să dispună întreruperea împuternicirii șefului Poliției Rutiere, Mihail Miron Tache. În același timp ministrul de Interne a mai cerut ca pentru gluma de la Serviciul Rutier Giurgiu să fie cercetați prealabil un ofițer și cinci agenți de poliție, pentru a se stabili dacă a fost vorba despre abateri disciplinare.

În spațiul public a apărut fotografia unui raport aprobat de comisarul șef Tache prin care un subaltern îi cerea repartizarea unui porc pentru Crăciun. Colegii care i-au făcut farsa i-au spus să solicite animalul în virtutea OUG 114/2018, fără să-i spună că este vorba despre Ordonanța de urgență care face referire la taxa pe lăcomie.

Am onoarea să vă expun următoarele: Vă rog să aprobați repartizarea unui porc de Crăciun conform ordonanței nr. 114/2018 din data de 17.11.2021. Având în vedere că am o vechime de 4 ani la Serviciul Rutier Giurgiu, aș dori să aibă greutatea în jur de 160 kg. Față de cele expuse, rog dispuneți”, a scris agentul de poliție în raportul întocmit pe 19 noiembrie 2021.

Polițistul ar fi mers la fermă să-și ridice porcul

Potrivit unor surse din Poliție, ar fi fost vorba despre opt astfel de rapoarte aprobate de șeful Serviciului Rutier, nu despre unul singur. Mai mult, în cazul unuia dintre ei, gluma nu s-a oprit aici. Colegii care i-au făcut farsa l-ar fi convins de faptul că porcii repartizați de șeful lor se ridică de la o gospodărie agro-zootehnică (GAZ) stiuată în comuna Slobozia, localitate din apropierea orașului Giurgiu.

Ce nu i-au spus colegii a fost că această gospodărie este dezafectată de mulți ani. Ferma a fost administrată de Poliție după care a fost închisă, iar terenul, lăsat în paragină, a fost dat în administrarea Poliției de Frontieră.

Fără să știe despre ce este vorba, polițistul chiar ar fi mers, însoțit de tatăl său, până la poarta fostului GAZ. Abia la fața locului, polițistul rutier și-ar fi dat seama că a fost victima unei farse.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Lapte cu sodă caustică și peroxid de hidrogen. Producătorii mascau produsele stricate
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto