Cele mai mari salarii din România oferite la început de an depășesc 2.000 de euro în mână. Care sunt domeniile cu angajații cel mai bine plătiți

Cele mai mari salarii din România oferite la început de an depășesc 2.000 de euro în mână. Care sunt domeniile cu angajații cel mai bine plătiți
Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 09/02/2022, 15:39

Începutul anului 2022 înseamnă un nou record pentru salariile din domeniul Tehnologia informației (IT), în contextul în care s-a liberalizat tot mai mult accesul candidaților români la alte piețe din regiune sau chiar de pe alte continente, potrivit unei analize a reprezentanților platformei de recrutare BestJobs. Specialiștii spun că majorările salariale consistente din zona IT sunt determinate, în principal, atât de creșterea cifrei de afaceri a firmelor din domeniu, dar și de competiția puternică pentru angajați pe piața locală.

Cel mai bine plătite joburi, potrivit datelor de pe platforma de recrutare BestJobs, la început de 2022, se oferă în IT, telecomunicații, inginerie, industria petrolieră și sănătate, urmate de cele din financiar și resurse umane. În aceste domenii, salariile pornesc de la 2.000 de euro și pot ajunge peste 5.000 de euro. Este vorba de sumele nete, primite de angajați în mână, după plata tututor impozitelor și contribuțiilor.

Domeniul IT deține și în acest an fruntea clasamentului cu cele mai bune oferte de joburi de pe piață. La nivel național, câştigul salarial mediu nominal net a fost 3.645 lei în noiembrie 2021, în creștere faţă de luna precedentă, cu 101 lei (+2,8%), conform celei mai recente informări a INS, din ianuarie 2022. La cursul de miercuri al BNR, înseamnă 784,5 euro. Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice), respectiv 9.055 lei, ceea ce ar ajunge la 1.830 de euro, la cotația BNR de miercuri.

Datele INS arată că salariile pentru angajații din IT&C sunt mai mari în Cluj decât în București, fenomen explicat prin numărul redus de specialiști în Cluj, raportat la cererea mare din partea companiilor. Chiar dacă activitatea poate fi făcută de la distanță, costurile de trai ridicate influențează cerințele candidaților și astfel se justifică diferența de salariu dintre un specialist clujean și unul din Capitală, arată sursa citată.

Cea mai bună ofertă de job: 5.500 euro

În prezent, conform datelor de pe platforma BestJobs, în domeniul IT, cele mai bune oferte sunt pentru candidații cu poziții de Senior Devops Engineer, cu un salariu de până la 5.500 euro net și asigurare medicală, program de lucru flexibil, cursuri de dezvoltare personală, tichete de masă, dar și alte beneficii.

Cu salarii tot de aproximativ 5.000 de euro net, candidații înscriși pe platforma BestJobs pot aplica pentru poziții de Full Stack Developer sau Senior Java Developer, salarii la care se adaugă asigurare medicală, program de lucru flexibil, sprijin în reorientarea profesională internă și tichete de masă.

Potrivit sursei citate, cei care sunt selectați pentru poziția de .NET Technical Lead pot obține un salariu cuprins între 3.000 și 5.000 euro, cu beneficii precum bonus de performanță, training, zile libere suplimentare.

Printre pozițiile cu cele mai mari salarii la început de an se numără și pozițiile de management și coordonare. Pe acest segment, cei mai căutați sunt managerii de produse, vânzări sau cei din domeniul financiar, iar salariile oferite pentru aceste poziții variază între 2.000 de euro net în cazul unui manager în domeniul financiar și până la 4.500 de euro net în cazul unui manager de produs.

Acești angajați primesc la pachet și asigurarea medicală, tichete de masă, asigurare de viață și de accident sau deconturi pentru transport.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Credincioșii au primit INTERZIS. Anunț pentru români în noaptea de Înviere
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii