VIDEO | Părintele Constantin Necula, despre întâlnirea dintre „cel mai bun profesor și cel mai bun tată pe care i-am văzut vreodată”: Aici e ortodoxia, frumusețea metaforică a Duhului Sfânt

Publicat: 21/04/2022, 10:08
Actualizat: 21/04/2022, 16:47

Părintele profesor Constantin Necula a vorbit, în cadrul ediției speciale de Paște a podcast-ului „ALTCEVA” cu Adrian Artene, despre întâlnirea dintre părintele său și Părintele Bria, pe care îi cataloghează drept „cel mai bun tată” și „cel mai bun profesor” pe care i-a văzut vreodată, și spune că „aici e ortodoxia, frumusețea metaforică a Duhului Sfânt”.

„Sunt oameni care seamănă cu Dumnezeul din timpul vieții. Părintele Vilia îmi povestea, la un moment dat, că Părintele Stăniloaie, în ultima perioadă din viață, se forța să rămână între noi. Sufletul lui se alungea, pleca deja spre orizont, trupul lui mai rămânea un pic. Trebuie să recunosc că așa am gândit și eu când a murit Părintele Bria. Recunosc că am plâns tare atunci. A fost ca o primă moarte a tatei. Tata l-a și plăcut foarte mult pe Părintele. Nu poți să îți închipui”, a povestit Părintele Necula, la podcastul „ALTCEVA” cu Adrian Artene.

„M-am odihnit văzându-i”

El și-a amintit cu emoție de întâlnirea dintre tatăl lui Părintele Bria, moment în care, s-a „odihnit văzându-i”. „Eu m-am dat deoparte, eram în plus și m-am bucurat că era așa”, a adăugat invitatul lui Adrian Artene.

„Eram la o conferință în Brașov și Părintele Bria știa că sunt brașovean, nu am cerut cazare, am stat la ai mei. Într-o după-amiază mi-a spus „Să-l rogi pe tatăl tău să vină să vadă, să stea și el cu noi”. Tata, un frizer care făcuse șapte clase, de la patru la șapte clase cu mine odată. Întâlnirea între cel mai mare profesor pe care l-am văzut vreodată și cel mai bun tată pe care l-am văzut vreodată. Pentru mine, asta e ortodoxia. Să vezi cum au stat de povești, tata fiind din Breaza și părintele din Teleajăn. Scurtcircuit zonal. Eu nu am știut câte știa tata despre preoțismul de pe Valea Prahovei, pentru că tata a trăit o viață întreagă pe Șchei, în Brașov. Eu m-am dat deoparte, eram în plus și m-am bucurat că era așa. M-am odihnit văzându-i.

Cât a mai trăit, Părintele Bria, când ne vedeam, mă întreba de soție, mă întreba de tata și mama și zicea: „Tatăl tău are cele mai frumoase mâini de om pe care le-am văzut vreodată”. Erau mâinile alea muncite de 9 ani, când l-au angajat frizer. Îți dai seama. Un copil de 9 ani învăța să tundă. Aici e ortodoxia, frumusețea metaforică a Duhului Sfânt”, a conchis părintele Constantin Necula.

Ediție specială de Paște a podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene și Părintele Constantin Necula

Părintele profesor Constantin Necula este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA de sâmbătă, 23 aprilie, într-o ediție specială dedicată sărbătorilor pascale.

Nu rata o nouă ediție podcastului ce va fi difuzat începând cu ora 19.00 pe canalul de YouTube ALTCEVA cu Adrian Artene!

Părintele Necula, unul dintre cei mai apreciați și populari preoți crestin ortodocși din România, vorbește despre războiul din Ucraina și unde se situează Dumnezeu în acest război sângeros.

Totodată, acesta vorbește despre Nicolae Ceaușescu și povestește despre cum dictatorul a asfaltat drumul către Mănăstirea Tismana.

Constantin Necula a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxa „Andrei Saguna” din Sibiu, în 1994, ca șef de promoție. Este preot ortodox si profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, cunoscut publicului pentru numeroasele sale apariții la conferințe și dezbateri televizate.

Adrian Artene publică în presa naţională din 1996. Este dublu licenţiat în Jurnalism şi Drept, a absolvit şi două mastere în Teologie şi Ştiinţe Penale. Este autorul cărţii” Mafia Statală”, dar şi a volumelor de poezii” Iubirile pentru care a plâns şi Dumnezeu” şi ”Punctuaţia iubirii”.

Este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti şi, totodată, al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Deţine numeroase premii pentru presă de investigaţie, dar şi premii literare.

Citește și: Părintele profesor Constantin Necula, despre vizita lui Ceaușescu la Tismana: „Mi-a șters cu buretele toate răutățile, tot frigul mâncat, toată foamea”

Urmărește interviul integral cu părintele profesor Constantin Necula, sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 19, doar pe canalul de Youtube Altceva cu Adrian Artene. Abonați-vă aici!

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii