VIDEO | Părintele Constantin Necula, despre întâlnirea dintre „cel mai bun profesor și cel mai bun tată pe care i-am văzut vreodată”: Aici e ortodoxia, frumusețea metaforică a Duhului Sfânt

Publicat: 21/04/2022, 10:08
Actualizat: 21/04/2022, 16:47

Părintele profesor Constantin Necula a vorbit, în cadrul ediției speciale de Paște a podcast-ului „ALTCEVA” cu Adrian Artene, despre întâlnirea dintre părintele său și Părintele Bria, pe care îi cataloghează drept „cel mai bun tată” și „cel mai bun profesor” pe care i-a văzut vreodată, și spune că „aici e ortodoxia, frumusețea metaforică a Duhului Sfânt”.

„Sunt oameni care seamănă cu Dumnezeul din timpul vieții. Părintele Vilia îmi povestea, la un moment dat, că Părintele Stăniloaie, în ultima perioadă din viață, se forța să rămână între noi. Sufletul lui se alungea, pleca deja spre orizont, trupul lui mai rămânea un pic. Trebuie să recunosc că așa am gândit și eu când a murit Părintele Bria. Recunosc că am plâns tare atunci. A fost ca o primă moarte a tatei. Tata l-a și plăcut foarte mult pe Părintele. Nu poți să îți închipui”, a povestit Părintele Necula, la podcastul „ALTCEVA” cu Adrian Artene.

„M-am odihnit văzându-i”

El și-a amintit cu emoție de întâlnirea dintre tatăl lui Părintele Bria, moment în care, s-a „odihnit văzându-i”. „Eu m-am dat deoparte, eram în plus și m-am bucurat că era așa”, a adăugat invitatul lui Adrian Artene.

„Eram la o conferință în Brașov și Părintele Bria știa că sunt brașovean, nu am cerut cazare, am stat la ai mei. Într-o după-amiază mi-a spus „Să-l rogi pe tatăl tău să vină să vadă, să stea și el cu noi”. Tata, un frizer care făcuse șapte clase, de la patru la șapte clase cu mine odată. Întâlnirea între cel mai mare profesor pe care l-am văzut vreodată și cel mai bun tată pe care l-am văzut vreodată. Pentru mine, asta e ortodoxia. Să vezi cum au stat de povești, tata fiind din Breaza și părintele din Teleajăn. Scurtcircuit zonal. Eu nu am știut câte știa tata despre preoțismul de pe Valea Prahovei, pentru că tata a trăit o viață întreagă pe Șchei, în Brașov. Eu m-am dat deoparte, eram în plus și m-am bucurat că era așa. M-am odihnit văzându-i.

Cât a mai trăit, Părintele Bria, când ne vedeam, mă întreba de soție, mă întreba de tata și mama și zicea: „Tatăl tău are cele mai frumoase mâini de om pe care le-am văzut vreodată”. Erau mâinile alea muncite de 9 ani, când l-au angajat frizer. Îți dai seama. Un copil de 9 ani învăța să tundă. Aici e ortodoxia, frumusețea metaforică a Duhului Sfânt”, a conchis părintele Constantin Necula.

Ediție specială de Paște a podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene și Părintele Constantin Necula

Părintele profesor Constantin Necula este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA de sâmbătă, 23 aprilie, într-o ediție specială dedicată sărbătorilor pascale.

Nu rata o nouă ediție podcastului ce va fi difuzat începând cu ora 19.00 pe canalul de YouTube ALTCEVA cu Adrian Artene!

Părintele Necula, unul dintre cei mai apreciați și populari preoți crestin ortodocși din România, vorbește despre războiul din Ucraina și unde se situează Dumnezeu în acest război sângeros.

Totodată, acesta vorbește despre Nicolae Ceaușescu și povestește despre cum dictatorul a asfaltat drumul către Mănăstirea Tismana.

Constantin Necula a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxa „Andrei Saguna” din Sibiu, în 1994, ca șef de promoție. Este preot ortodox si profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, cunoscut publicului pentru numeroasele sale apariții la conferințe și dezbateri televizate.

Adrian Artene publică în presa naţională din 1996. Este dublu licenţiat în Jurnalism şi Drept, a absolvit şi două mastere în Teologie şi Ştiinţe Penale. Este autorul cărţii” Mafia Statală”, dar şi a volumelor de poezii” Iubirile pentru care a plâns şi Dumnezeu” şi ”Punctuaţia iubirii”.

Este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti şi, totodată, al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Deţine numeroase premii pentru presă de investigaţie, dar şi premii literare.

Citește și: Părintele profesor Constantin Necula, despre vizita lui Ceaușescu la Tismana: „Mi-a șters cu buretele toate răutățile, tot frigul mâncat, toată foamea”

Urmărește interviul integral cu părintele profesor Constantin Necula, sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 19, doar pe canalul de Youtube Altceva cu Adrian Artene. Abonați-vă aici!

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
NOILE REGULI la care sunt obligaţi românii în Schengen. Se aplică din 31 martie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii