Audierea Elenei Udrea a fost amânată, după ce grefierii de la ÎCCJ s-au infectat cu COVID-19. Instanța a constatat că la Curtea de Apel București nu se află dosarul de fond al cazului

Audierea Elenei Udrea a fost amânată, după ce grefierii de la ÎCCJ s-au infectat cu COVID-19. Instanța a constatat că la Curtea de Apel București nu se află dosarul de fond al cazului
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 21/07/2022, 19:46

Audierea Elenei Udrea a fost amânată pentru 6 septembrie, după ce toți grefierii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) s-au infectat cu COVID-19. Fostul ministru al Turismului trebuia să fie audiat, joi, la Curtea de Apel București (CAB), însă instanța a constatat că la Curte nu se află dosarul de fond al cazului.

Elena Udrea a fost prezentă la proces în regim de video-conferință, însă instanța a constatat că la Curte nu se află dosarul de fond al cazului, acesta fiind la instanța supremă pentru soluționarea unei contestații. Încă de acum câteva zile, grefierul de ședință a anunțat că a efectuat procedurile de solicitare a cazului pentru termenul de joi la ÎCCJ.

După ce Curtea de Apel București a transmis e-mail-uri Instanței Supreme și a dat telefoane, a fost informată că toți grefierii Secției Penale a ÎCCJ s-au infectat cu COVID-19, iar dosarul nu a putut fi găsit în timp util pentru transmiterea sa la CAB.

Ca urmare, judecătoarea Corina Ciobanu a fost nevoită să amâne audierea Elenei Udrea pentru  6 septembrie, la cererea părților din dosar, inclusiv a procurorului DNA prezent la ședința de judecată de joi. Dosarul a stagnat de la momentul plecării fostului demnitar din România, în ziua în care a fost repusă în vigoare condamnarea definitivă din primul dosar de mare corupție al Elenei Udrea, „Gala Bute”.

La termenul de joi al procesului, instanța ar putea să o audieze pe Elena Udrea, care, înainte de plecarea din țară, a anunțat în sala de judecată că dorește să se folosească de dreptul de a face declarații privind cazul. De la acel moment, instanța a așteptat momentul oportun pentru a-i lua inculpatei o declarație, inițiind inclusiv un Ordin European de Anchetă în Bulgaria, pentru a-i asigura Elenei Udrea acest drept.

În acest moment, fostul ministru al Turismului așteaptă să afle dacă va fi condamnată într-un nou dosar, fiica fostului președinte al României, Ioana Băsescu, fiind și ea vizată de o decizie care i-ar putea fi favorabilă. Elena Udrea, Ioana Băsescu și Sorin Blejnar ar putea scăpa de condamnări dacă Instanţa Supremă va pune în aplicare decizia Curții Constituționale a României (CCR) cu privire la prescripţie.

În baza acestei decizii, un prim om de afaceri din Iaşi, Ioan Zapodeanu, a fost deja eliberat, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în premieră, să pună în aplicare decizia CCR cu privire la prescripţie, și-anume la termenul maxim la care poate fi trasă la răspundere o persoană pentru încălcarea legii, potrivit capital.ro.

Contestația în anulare a fost depusă de avocații omului de afaceri, care, în cursul lunii decembrie 2021, a fost condamnat, definitiv, la patru ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu și spălare de bani.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Șoseaua din România pe care mulți turiști o consideră mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Se schimbă legea în ROMÂNIA. S-au anunțat NOILE REGULI pentru vechimea în muncă
Vremea pune probleme în România. Urmează două săptămâni ciudate
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul