Audierea Elenei Udrea a fost amânată, după ce grefierii de la ÎCCJ s-au infectat cu COVID-19. Instanța a constatat că la Curtea de Apel București nu se află dosarul de fond al cazului

Audierea Elenei Udrea a fost amânată, după ce grefierii de la ÎCCJ s-au infectat cu COVID-19. Instanța a constatat că la Curtea de Apel București nu se află dosarul de fond al cazului
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 21/07/2022, 19:46

Audierea Elenei Udrea a fost amânată pentru 6 septembrie, după ce toți grefierii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) s-au infectat cu COVID-19. Fostul ministru al Turismului trebuia să fie audiat, joi, la Curtea de Apel București (CAB), însă instanța a constatat că la Curte nu se află dosarul de fond al cazului.

Elena Udrea a fost prezentă la proces în regim de video-conferință, însă instanța a constatat că la Curte nu se află dosarul de fond al cazului, acesta fiind la instanța supremă pentru soluționarea unei contestații. Încă de acum câteva zile, grefierul de ședință a anunțat că a efectuat procedurile de solicitare a cazului pentru termenul de joi la ÎCCJ.

După ce Curtea de Apel București a transmis e-mail-uri Instanței Supreme și a dat telefoane, a fost informată că toți grefierii Secției Penale a ÎCCJ s-au infectat cu COVID-19, iar dosarul nu a putut fi găsit în timp util pentru transmiterea sa la CAB.

Ca urmare, judecătoarea Corina Ciobanu a fost nevoită să amâne audierea Elenei Udrea pentru  6 septembrie, la cererea părților din dosar, inclusiv a procurorului DNA prezent la ședința de judecată de joi. Dosarul a stagnat de la momentul plecării fostului demnitar din România, în ziua în care a fost repusă în vigoare condamnarea definitivă din primul dosar de mare corupție al Elenei Udrea, „Gala Bute”.

La termenul de joi al procesului, instanța ar putea să o audieze pe Elena Udrea, care, înainte de plecarea din țară, a anunțat în sala de judecată că dorește să se folosească de dreptul de a face declarații privind cazul. De la acel moment, instanța a așteptat momentul oportun pentru a-i lua inculpatei o declarație, inițiind inclusiv un Ordin European de Anchetă în Bulgaria, pentru a-i asigura Elenei Udrea acest drept.

În acest moment, fostul ministru al Turismului așteaptă să afle dacă va fi condamnată într-un nou dosar, fiica fostului președinte al României, Ioana Băsescu, fiind și ea vizată de o decizie care i-ar putea fi favorabilă. Elena Udrea, Ioana Băsescu și Sorin Blejnar ar putea scăpa de condamnări dacă Instanţa Supremă va pune în aplicare decizia Curții Constituționale a României (CCR) cu privire la prescripţie.

În baza acestei decizii, un prim om de afaceri din Iaşi, Ioan Zapodeanu, a fost deja eliberat, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în premieră, să pună în aplicare decizia CCR cu privire la prescripţie, și-anume la termenul maxim la care poate fi trasă la răspundere o persoană pentru încălcarea legii, potrivit capital.ro.

Contestația în anulare a fost depusă de avocații omului de afaceri, care, în cursul lunii decembrie 2021, a fost condamnat, definitiv, la patru ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu și spălare de bani.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte