Marius Pavel (CGMB), despre proiectul privind închirierea a 10 centrale în București: „Experimente de acest gen, fundamentate pe baza unor interese personale, am mai văzut și în alte sectoare”

Marius Pavel (CGMB), despre proiectul privind închirierea a 10 centrale în București: „Experimente de acest gen, fundamentate pe baza unor interese personale, am mai văzut și în alte sectoare”
Publicat: 08/08/2022, 16:51

Compania Termoenergetica a aprobat recent declanșarea procedurii de închiriere a 10 centrale provizorii, care să fie montate, la iarnă, în mai multe puncte ale Capitalei. Potrivit lui Marius Pavel, consilier în cadrul CGMB, proiectul prespune consturi foarte mari pentru Termoenergetica.

„Din păcate, Nicușor Dan și echipa de specialiști, cu care fie s-a înconjurat, fie i-au fost livrați, face, permanent, dovada incompetenței și a imposoturii.

Acum este vorba de proiecte pe zona termiei. O zonă sensibilă, gestionată, fără lipsă de viziune, de Nicușor Dan și amicul său Claudiu-Crețu Sârbu.

În cazul de față, costurile pe care le va suporta Termoenergetica sunt considerabile. De ce? Pentru că presupune suplimentarea rețelei de țevi de gaze, cu toate costurile necesare. Experimente de acest gen, fundamentate pe baza unor interese personale și puțin transparente, am mai văzut și în alte sectoare, cu același Claudiu-Crețu Sârbu și Nicușor Dan”, a declarat, pentru Gândul, Marius Pavel.

Costul proiectului: 16,2 milioane lei fără TVA

Potrivit primarului general, valoarea estimată pentru închirierea celor 10 capacităţi modulare de producere de energie termică este de aproximativ 16,2 milioane lei fără TVA.

Pe lângă aceste costuri, potrivit lui Marius Pavel, Municipalitatea ar urma să mai plătească aproape un milion de euro.
Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor societății Termoenergetica a aprobat recent, la solicitarea lui Nicușor Dan, declanșarea procedurii de închiriere a unor centrale mobile de energie termică.

Potrivit hotărârii aprobate de Termoenergetica, „capacitățile modulare de producere a energiei termice, care să asigure producerea energiei termice până la data de 30.04.2023, pentru a fi amplasate în 10 locații identificate de Primăria Capitalei, cu un preț care să nu depășească prețul total de producere, transport, distribuție și furnizare pentru consumatorul final raportat la prețul practicat de producătorul majoritar de energie termică din Municipiul București”.

Proiectul a fost anunțat recent de Nicușor Dan.

„Intrăm în linie dreaptă în ceea ce priveşte achiziţia publică de servicii pentru 10 centrale provizorii mobile, care vor fi poziţionate lângă 10 puncte termice din Municipiul Bucureşti şi care vor funcţiona în caz de avarie pe reţea sau în funcţie de parametrii reduşi pe reţeaua de transport. Cele 10 puncte termice deservesc un număr total de 170 blocuri şi 27 societăţi comerciale. Dintre acestea, 3 puncte termice sunt în sectorul 3 (1 Labirint, PT 3 Labirint şi PT 4 Labirint), un punct termic este în sectorul 4 (Livada Nouă), 3 puncte termice sunt în sectorul 5 (10 Mărgeanului, PT 11 Mărgeanului, PT 9 Mărgeanului) şi 3 puncte termice sunt în sectorul 6 (PT 4/10, PT 7 Virtuţii, PT 8 Virtuţii). După finalizarea documentaţiei, vom lansa în SICAP procedura de achiziţie pentru închirierea acestor capacităţi modulare de producere a energie termice”, a anunțat în iunie Nicușor Dan.

„Estimăm că punerea lor în funcţiune se va realiza până la începerea sezonului rece, durata de închiriere fiind de 12 luni. Capacităţile modulare vor avea o putere termică instalată cuprinsă între 1-2 Gcal/h”, a adăugat primarul general.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău au trecut la următoarea etapă a relației. Vedeta, în culmea...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii