Cetățean român, spargere ca în filme la o bijuterie în Austria: „A fost prins când mai avea puțin și ajungea în Slovenia, pe jos”

Cetățean român, spargere ca în filme la o bijuterie în Austria: „A fost prins când mai avea puțin și ajungea în Slovenia, pe jos”
Sursă Foto - https://www.meinbezirk.at/
Publicat: 27/09/2022, 10:39
Actualizat: 27/09/2022, 10:40

Scene ieșite din filmele de acțiune în centrul orașului Villach, din Austria, sâmbătă seara. Două persoane au pătruns prin efracție în incinta bijutierilor Leeb și Leschanz din Nikolaigasse. Unul dintre administratorii unui restaurant din apropiere.

Sâmbătă seara, doi bărbați au pătruns prin efracție în magazinul de bijuterii Leeb-Leschanz din Nikolaigasse din Villach și au furat bijuterii, în principal ceasuri Breitling, în valoare de câteva mii de euro.

Doi infractori necunoscuți au spart ușa, în jurul orei 3 dimineața, au luat ce-au apucat și au fugit mâncând pământul.

Martorii la spargere au pornit imediat în urmărire. Dar în zadar, hoții au fost mai rapizi. Cel puțin au pierdut în fugă o pungă de plastic cu o parte din obiectele de valoare furate.

„O dată la șase sau șapte ani devenim victimele unui jaf. Presupun că era vorba de profesioniști, doar după felul în care era spartă ușa. Încuietoarea a fost distrusă”, a declarat bijutierul Christof Leschanz.

Leschanz a continuat: „Infractorii căutau în principal ceasuri Breitling, dar și ceasuri Omega și perle” Ceasurile Rolex nu au fost atinse. „Afișajul Rolex a rămas intact. Nu au fost furate obiecte depozitate de clienți, ci doar marfă.

Leschanz nu a primit încă punga de plastic aruncată care conținea bijuteriile furate.

„Poliția o va aduce mai târziu. 100.000 de euro se acumulează rapid. Dar mai întâi trebuie să văd ce bijuterii se află în punga de plastic”,a spus acesta.

Managerul Hungerhaus, cel care a auzit alarma: „Dar nu eram sigur unde era. La început am crezut că este la noi acasă, dar apoi am ieșit în stradă și zgomotul era și mai puternic”, a declarat tânărul de 26 de ani, potrivit Meinbezirk.at.

„Am coborât apoi pe partea laterală a hotelului spre Nikolaiplatz. La nivelul băncii, am privit în direcția magazinului de bijuterii. Nu am văzut mare lucru. Dar, deodată, doi oameni au fugit”.

Unul dintre autori, român, prins când urma să treacă granița cu Slovenia

„Amândoi aveau piese metalice în mâini, pe care probabil le-au folosit pentru a deschide ușa. Am strigat: „Stop”, unul dintre ei a vrut să mă lovească”, a povestit Mahir Alhamudi.

Managerul Mahir voia să recupereze bijuteriile, s-a dat înapoi, după care, hoții au fugit printr-un pasaj între banca Raika și cofetăria Bernold, apoi au coborât pe o rampă spre Drava, înainte de a trece pe o pasarelă spre cealaltă parte a Dravei, la Centrul de Congrese.

Mahir Alhamudi a alergat după ei. „Sincer, întotdeauna am păstrat o mică distanță. Trebuie să înțelegeți că am patru copii, mă gândeam tot timpul la copiii mei”, a declarat acesta.

Între timp, poliția fusese deja alertată. De cealaltă parte a Draulände, Mahir Alhamudi a fost ajutat în urmărire de un oaspete obișnuit.

Bărbatul își amintește în continuare: „Cel mai tânăr dintre cei doi a sărit în Drau, iar celălalt a continuat să fugă”. În Gerbergasse, traseul se pierde.

„A fugit într-o grădină, totul era întunecat acolo, nu am vrut să îl urmăresc, putea fi oriunde. Unul dintre infractori a scăpat o pungă de plastic. Cred că s-a gândit că astfel nu voi mai alerga după ele. Dar am luat sacul și am continuat să alerg”, a mai precizat bărbatul.

Punga de plastic, care conținea o parte din pradă, a fost predată poliției de către omul de afaceri.

Ieri, la data de 25 septembrie, unul dintre cei doi suspecți a fost prins, potrivit poliției.

El se deplasa pe jos și a putut fi arestat înainte de a intra în Slovenia. După cum a relatat Kronen Zeitung, bărbatul a fost arestat la granița cu Slovenia, la pasajul Wurzenpass. Acesta se deplasa pe jos. Nu există încă „nicio urmă” a celui de-al doilea autor.

Românul în vârstă de 36 de ani, care a fost arestat, a recunoscut fapta. A păstrat tăcerea în legătură cu trecutul și complicele. El a fost transferat duminică la închisoarea din Klagenfurt.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
AJUTOR OBLIGATORIU în România. Este vestea pe care o așteptau aproape un milion de români
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Meteorologii au anunțat când începe vara în toată regula