Cetățean român, spargere ca în filme la o bijuterie în Austria: „A fost prins când mai avea puțin și ajungea în Slovenia, pe jos”

Cetățean român, spargere ca în filme la o bijuterie în Austria: „A fost prins când mai avea puțin și ajungea în Slovenia, pe jos”
Sursă Foto - https://www.meinbezirk.at/
Publicat: 27/09/2022, 10:39
Actualizat: 27/09/2022, 10:40

Scene ieșite din filmele de acțiune în centrul orașului Villach, din Austria, sâmbătă seara. Două persoane au pătruns prin efracție în incinta bijutierilor Leeb și Leschanz din Nikolaigasse. Unul dintre administratorii unui restaurant din apropiere.

Sâmbătă seara, doi bărbați au pătruns prin efracție în magazinul de bijuterii Leeb-Leschanz din Nikolaigasse din Villach și au furat bijuterii, în principal ceasuri Breitling, în valoare de câteva mii de euro.

Doi infractori necunoscuți au spart ușa, în jurul orei 3 dimineața, au luat ce-au apucat și au fugit mâncând pământul.

Martorii la spargere au pornit imediat în urmărire. Dar în zadar, hoții au fost mai rapizi. Cel puțin au pierdut în fugă o pungă de plastic cu o parte din obiectele de valoare furate.

„O dată la șase sau șapte ani devenim victimele unui jaf. Presupun că era vorba de profesioniști, doar după felul în care era spartă ușa. Încuietoarea a fost distrusă”, a declarat bijutierul Christof Leschanz.

Leschanz a continuat: „Infractorii căutau în principal ceasuri Breitling, dar și ceasuri Omega și perle” Ceasurile Rolex nu au fost atinse. „Afișajul Rolex a rămas intact. Nu au fost furate obiecte depozitate de clienți, ci doar marfă.

Leschanz nu a primit încă punga de plastic aruncată care conținea bijuteriile furate.

„Poliția o va aduce mai târziu. 100.000 de euro se acumulează rapid. Dar mai întâi trebuie să văd ce bijuterii se află în punga de plastic”,a spus acesta.

Managerul Hungerhaus, cel care a auzit alarma: „Dar nu eram sigur unde era. La început am crezut că este la noi acasă, dar apoi am ieșit în stradă și zgomotul era și mai puternic”, a declarat tânărul de 26 de ani, potrivit Meinbezirk.at.

„Am coborât apoi pe partea laterală a hotelului spre Nikolaiplatz. La nivelul băncii, am privit în direcția magazinului de bijuterii. Nu am văzut mare lucru. Dar, deodată, doi oameni au fugit”.

Unul dintre autori, român, prins când urma să treacă granița cu Slovenia

„Amândoi aveau piese metalice în mâini, pe care probabil le-au folosit pentru a deschide ușa. Am strigat: „Stop”, unul dintre ei a vrut să mă lovească”, a povestit Mahir Alhamudi.

Managerul Mahir voia să recupereze bijuteriile, s-a dat înapoi, după care, hoții au fugit printr-un pasaj între banca Raika și cofetăria Bernold, apoi au coborât pe o rampă spre Drava, înainte de a trece pe o pasarelă spre cealaltă parte a Dravei, la Centrul de Congrese.

Mahir Alhamudi a alergat după ei. „Sincer, întotdeauna am păstrat o mică distanță. Trebuie să înțelegeți că am patru copii, mă gândeam tot timpul la copiii mei”, a declarat acesta.

Între timp, poliția fusese deja alertată. De cealaltă parte a Draulände, Mahir Alhamudi a fost ajutat în urmărire de un oaspete obișnuit.

Bărbatul își amintește în continuare: „Cel mai tânăr dintre cei doi a sărit în Drau, iar celălalt a continuat să fugă”. În Gerbergasse, traseul se pierde.

„A fugit într-o grădină, totul era întunecat acolo, nu am vrut să îl urmăresc, putea fi oriunde. Unul dintre infractori a scăpat o pungă de plastic. Cred că s-a gândit că astfel nu voi mai alerga după ele. Dar am luat sacul și am continuat să alerg”, a mai precizat bărbatul.

Punga de plastic, care conținea o parte din pradă, a fost predată poliției de către omul de afaceri.

Ieri, la data de 25 septembrie, unul dintre cei doi suspecți a fost prins, potrivit poliției.

El se deplasa pe jos și a putut fi arestat înainte de a intra în Slovenia. După cum a relatat Kronen Zeitung, bărbatul a fost arestat la granița cu Slovenia, la pasajul Wurzenpass. Acesta se deplasa pe jos. Nu există încă „nicio urmă” a celui de-al doilea autor.

Românul în vârstă de 36 de ani, care a fost arestat, a recunoscut fapta. A păstrat tăcerea în legătură cu trecutul și complicele. El a fost transferat duminică la închisoarea din Klagenfurt.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații