Alexandru Cumpănașu, trimis în judecată de procurorii DNA: ”Ar fi obținut pe nedrept suma de 308.630 lei, în calitate de expert IT, deși nu deținea o diploma de studii superioare”

Alexandru Cumpănașu, trimis în judecată de procurorii DNA: ”Ar fi obținut pe nedrept suma de 308.630 lei, în calitate de expert IT, deși nu deținea o diploma de studii superioare”
Alexandru Cumpănașu, trimis în judecată de procurorii DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul teritorial Constanța – au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Alexandru Cumpănașu, fost candidat independent la alegerile prezidențiale.

Alexandru Cumpănașu este acuzat de comiterea ”infracțiunii de participație improprie (în forma instigării) la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au precizat că Alexandru Cumpănașu – în anul 2016 – în contextul implementării de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative, a proiectului finanțat din fonduri europene ce avea ca obiect ”Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și pentru stabilirea dezvoltării la nivel local”, ”l-ar fi determinat pe responsabilul de proiect să-l angajeze pe un post de expert IT”.

Totuși, potrivit DNA, Alexandru Cumpănașu nu îndeplinea cerințele fișei postului, respectiv ”nu deținea o diplomă de studii universitare și nu avea experiență în specialitate de minim 1 an”.

Cumpănașu ar fi promis de mai multe ori că va aduce documentele respective

Ulterior, cu toate că Alexandru Cumpănașu ar fi promis de mai multe ori că va aduce documentele respective care să ateste îndeplinirea condițiilor de angajare, nici până la data finalizării proiectului nu a făcut acest lucru, au mai specificat procurorii DNA.

Ancheta Direcției Naționale Anticorupție a stabilit că Alexandru Cumpănașu ar fi obținut ”pe nedrept, suma de 308.630 lei cu titlu de retribuție pentru activitatea depusă în calitate de expert IT în proiectul respectiv. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii”, s-a mai precizat în comunicatul DNA.

”Până la data întocmirii rechizitoriului, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în procesul penal”

DNA

Colaborarea mea cu SNSPA a fost una legală, corectă și transparentă”

În anul 2019, Alexandru Cumpănașu scria în mediul online că ”avertizează” SNSPA ”să nu se joace cu imaginea unui candidat la Președinția României”.

Colaborarea mea cu SNSPA a fost una legală, corectă și transparentă. Nu am predat niciodată la SNSPA, ci am fost expert în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, colaborare pe care am încheiat-o în anul 2018, ca urmare a îndeplinirii obiectivelor.

Avertizez SNSPA să nu se joace cu imaginea unui candidat la Președinția României, cu atât mai mult cu cât am avut doar calitatea de angajat, iar în măsura în care continuă să facă jocuri politice voi depune plângere penală pe numele tuturor celor care îmi afectează dreptul la imagine și cariera profesională”, scria Alexandru Cumpănașu, pe Facebook, la sfârșitul lunii septembrie a anului 2019.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Macron pune în alertă toată Europa. România e direct vizată
Antena 1, lider de audiență cu Chefi la cuțite. S-au folosit două amulete
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern