EXCLUSIV | Traficant de droguri, bănuit că ar fi plănuit asasinarea unui șef din Poliția Capitalei. E unul dintre cei mai vechi infractori bucureșteni

EXCLUSIV | Traficant de droguri, bănuit că ar fi plănuit asasinarea unui șef din Poliția Capitalei. E unul dintre cei mai vechi infractori bucureșteni
Un infractor cu ștate vechi, prins de anchetatorii antidrog, ar fi plănuit asasinarea unui șef din Poliție
Publicat: 25/03/2023, 08:00

Unul dintre cei mai cunoscuți răufăcători bucureșteni a fost arestat preventiv, după ce procurorii DIICOT au probat că ar fi coordonat o rețea de traficanți de droguri, care ar fi reușit să aducă în România mai multe kilograme de cocaină. Șeful rețelei este un fost spărgător de top, al cărui nume ar fi apărut inclusiv într-un raport al Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI), după ce ar fi pus la cale asasinarea unui ofițer cu funcție importantă în organigrama Poliției Capitalei.

Polițiștii antidrog și procurorii DIICOT au reușit să anihileze, la sfârșitul lunii februarie, o grupare de traficanți de cocaină extrem de bine organizată, care aducea droguri în România încă de anul trecut.

Conform anchetatorilor, drogurile erau aduse din Germania și Olanda, iar după ce ajungeau în România, erau vândute în cantități mari, de ordinul kilogramelor, unor persoane de încredere ale traficanților.

Gruparea era formată din trei bărbați, care aveau roluri bine definite, în sensul că unul finanța operațiunile, un al doilea negocia prețul, iar cel de-al treilea se ocupa de vânzarea drogurilor.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că liderul grupării era T.B. unul dintre cei mai vechi și mai cunoscuți spărgători bucureșteni, dar care nu se dădea în lături nici de la tâlhării.

Apropiat al grupării Sportivilor, T.B. era cunoscut drept o persoană violentă. În acest sens, în timpul unui conflict pe care l-a avut cu liderul interlop Mircea Băluș, alias Mircea Nebunu, și oamenii acestuia, T.B. ar fi scos pistolul și i-ar fi pus pe fugă.

Ulterior, după ani buni, timp în care a făcut turul penitenciarelor din țară, acesta ar fi renunțat la furturi și s-a apucat să facă trafic de droguri, infracțiune de pe urma căreia se pot obține sume mari de bani.

Interlopul avea motive de răzbunare

Conform polițiștilor, după aproape un an, timp în care afacerea a mers bine, rețeaua condusă de T.B. a fost destructurată, iar anchetatorii au reușit să ridice aproape 4,5 kilograme de cocaină cu grad mare de puritate, din care dealerii ar fi putut obține peste 12 kilograme, după amestecul cu alte substanțe.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că numele bărbatului s-ar regăsi într-un raport întocmit de Direcția Generală de Protecție Internă, după ce ar fi existat informații potrivit cărora acesta ar fi plănuit asasinarea unui ofițer cu funcție de conducere în cadrul Poliției Capitalei.

Sursele citate au precizat că T.B. dorea să se răzbune după ce polițistul respectiv ar fi participat la o percheziție în locuința lui și i-ar fi lovit soția, care, la acel moment, era însărcinată.

Ulterior, atât T.B., cât și apropiații acestuia au fost monitorizați de polițiști, însă interlopul nu a mai făcut demersuri pentru a-și pune în aplicare presupusul plan criminal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
De ce a renunțat actorul Martin Freeman la vegetarianism după 38 de ani?