Cu cât vindea un italian gramul de cocaină în București și la Caracal. A fost arestat preventiv

Publicat: 04/09/2022, 11:46

Un italian și un român au fost arestați sâmbătă la Craiova după ce au fost prinși când vindeau cocaină. Și la Iași a fost arestat un bărbat prins după ce a introdus în țară 150 de grame de cocaină.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, un cetățean român și un cetățean italian, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

„În cauză s-a reținut că, începând cu luna ianuarie 2022, cei doi inculpați au comercializat cocaină contra sumei de 100 euro pentru un gram consumatorilor de pe raza municipiului București și a județului Olt.

La data de 02.09.2022, inculpatul cetățean italian a fost prins în flagrant după ce a vândut cantitatea de 15 grame cocaină, activitate urmată de punerea în aplicare a două mandate de percheziție domiciliară în București și Caracal, județul Olt, în urma cărora a fost descoperită și ridicată cantitatea de aproximativ 200 grame de cocaină”, se arată într-un comunicat transmis, duminică, de DIICOT.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de 03.09.2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

Prins cu 150 de grame de cocaină

Și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciului Teritorial Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic international de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

„În cauză s-a reținut faptul că, la data de 02.09.2022, inculpatul a introdus în România cantitatea de aproximativ 150 grame de cocaină. Acesta a procurat drogurile din Italia în vederea comercializării pe raza județului Iași și a fost oprit de către organele de poliție pe raza localității Lețcani din județul Iași, unde, în urma controlului efectuat asupra bagajului, a fost descoperită cantitatea de cocaină menționată anterior”, transmite DIICOT.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de 03.09.2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase