EXCLUSIV VIDEO | Cristian Pistol, CNAIR: ”Lotul 2 Jilava – Bragadiru, gata anul acesta. Căutăm soluții să prelungim până la DN4!”

Publicat: 12/10/2023, 12:15
Actualizat: 12/10/2023, 12:15

Până la finalul acestui an se va circula, cu siguranță, pe lotul 2 al Autostrăzii de Centură a Capitalei (A0) între Jilava (DN5, București – Giurgiu) și Bragadiru (DN6), a confirmat – la Gândul Exclusiv – Cristian Pistol, director general CNAIR. Lotul de mijloc al A0 Sud are o lungime de 16,3 km.

Deși, inițial, s-a sperat că s-ar putea devansa inaugurarea și pe lotul 1 (A1-Jilava, aproape 17 km), este posibil ca doar bucata cuprinsă între DN 4 (București – Oltenița) și Jilava să fie deschisă circulației în acest an.

Până la finalul anului 2023 se va putea circula pe aproximativ 24 km din semi-inelul de sud al Autostrăzii de centură a Capitalei, a anunțat Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Adminstrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

“Avansată este zona de sud, semi-inelul sudic al Autostrăzii de Centură, și vorbim aici de lotul 2, care este foarte avansat, fiind undeva la peste 93% progresul fizic înregistrat, lucrare pe care vom putea circula începând cu sfârșitul anului acesta. Aceasta va fi dată, cu siguranță, în circulație”, a anunțat șeful CNAIR.

Într-o primă etapă s-a vorbit de o devansare a finalizării lucrărilor și pe lotul 1, A2 – Jilava. Acestea se vor finaliza cel mai probabil, conform contractului, în prima parte a anului viitor. Totuși, dat fiind avansul, se căută soluții pentru a se putea circula cât mai mult pe autostradă.

“Dacă vorbim de lotul 1 acesta este un pic mai întârziat, avem un progres fizic undeva la 77%, nu cred că vor reuși s[ finalizeze lucrările anul acesta dar încercăm să găsim o formulă prin care să facem legătura cu DN 4, astfel încât să vină în completarea lotului 2 pentru a putea da în circulație cât mai mult din semi-inelul sudic”, a completat Cristian Pistol.

”Nu vor mai fi acceptate întârzieri, indiferent care sunt problemele”

Dintre cele 3 loturi ale A0 Sud, cel care face legătura între DN 6 (Bragadiru) și A1 (Ciorogârla) este cel mai întârziat, fiind acum doar la 55%.

“Dacă vorbim de lotul 3, acesta este întârziat față de ce ne-am așteptat și față de ce ne dorim, dar premizele sunt bune ca anul viitor, în prima jumătate a anului, să fie finalizat și acesta, astfel încât vom avea legătura între autostrada A1 și autostrada A2 pe semi-inelul sudic al Autostrăzii de Centură a municipiului București”, a precizat șeful CNAIR.

Conform acestuia, nu vor mai fi acceptate întârzieri, indiferent care sunt problemele cu care se confruntă constructorul.

“Mobilizarea lor a fost una mult mai bună anul acesta față de anul trecut, au înțeles mesajul nostru, din păcate capacitatea financiară a acestei firme de a susține lucrările până la certificarea și plata efectivă a acestora este redusă. Am luat legătura cu managementul acestei companii, am încercat să le explic situația prezentă prin care România nu-și mai permite întârzieri în aceste proiecte de investiții absolut necesare, sper să fi înțeles mesajul, să se mobilizeze mai bine, și anul viitor, așa cum și-au asumat, să finalizeze lucrările”, a conchis Cristian Pistol.

Semi-inelul de sud al Autostrăzii de Centură a Municipiului București (A0) are aproximativ 51 de km și este împărțit în 3 loturi: A2 – DN5 (17 km), DN 5 – DN 6 (16,5 km) și DN 6 – A1 (18 km), fiind construite de turcii de Alsim Alarko (loturil 1 și 2) respectiv grecii de la Aktor.

Interviul integral AICI:

Bogdan Pavel
Senior editor Are o experiență de aproape trei decenii în mass media românească, în care a ocupat, pe rând, aproape toate funcțiile într-o mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Schimbare pentru TOȚI cei cu BULETINE de identitate. Decizia momentului în România
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Melinda Gates a părăsit fundația înființată alături de fostul soț Bill Gates
×