Dentistul de coșmar. Un stomatolog francez a smuls 3.900 de dinți sănătoși de la pacienți pe care i-a înlocuit cu proteze de Hollywood

Dentistul de coșmar. Un stomatolog francez a smuls 3.900 de dinți sănătoși de la pacienți pe care i-a înlocuit cu proteze de Hollywood
Publicat: 23/10/2023, 16:07

Un stomatolog din Marsillia, Franța, a extras nu mai puțin 3.900 de dinți sănătoși de la 374 de pacienți pe care i-a înlocuit cu proteze scumpe. Afacerea i-a adus o viață de vis, ajungând în scurt timp cel mai bine plătit dentist din Franța. Câștiga 80.000 de euro pe lună. Dentistul din Marsillia s-a îmbogățit, fără a ține cont de jurământul său vocațional: practic, și-a mutilat pacienții. Faptele lui Lionel Guedj, de 43 de ani, par un scenariu de film prost. Medicul a extras ân total de 3.900 dinți sănătoși de la oameni și apoi le-a vândut proteze incredibil de scumpe. Le-a promis victimelor sale zâmbete ca ale vedetelor de cinema, relatează publicația Bild. În realitate i-a lăsat cu buza umflată.

Parchetul a descris actele crude ale lui Guedj drept o „mașină de făcut bani”. Iar „afacerea cu extragerea dinților” a fost, de fapt, extrem de profitabilă pentru dentistul de coșmar. Companiile de asigurări de sănătate și asiguratorii privați au acoperit facturile, și astfel au finanțat viața de vis a dentistului.

Vilă, barcă și mașini scumpe

Guedj locuia într-o vilă, deținea mașini scumpe, o barcă, opere de artă și conturi bancare cu peste 2,2 milioane de euro. Guedj trebuie acum să-și ia rămas bun de la tot acest lux: vineri, o instanță a dispus, printre altele, confiscarea vilei pe care Guedj o predase soției sale înainte de începerea procedurii.

Declarațiile deprimante ale martorilor arată ce consecințe teribile au avut acțiunile dentistului pentru cele 374 de victime ale sale. Procurorii au spus că mulți dintre pacienți s-au simțit „trădați”, „folositi” și „plini de rușine”.

O tânără a povestit revistei „Closer” despre suferința prin care a trecut. I s-au extras 24 de dinți când avea 18 ani. Femeia umilită a povestit: „Aveam respirație urât mirositoare, nu mai voiam să zâmbesc, aveam vorbirea udă și dificultăți de mâncare.” S-a izolat din ce în ce mai mult după tratament pentru că îi era rușine.

Măcel pe bandă rulantă

În 2005, Guedj și-a deschis cabinetul în nordul orașului Marsilia, unde locuiesc mulți oameni cu venituri mici și rădăcini nord-africane. Era în relații cu mulți dintre pacienții săi, văzând până la 70 pe zi, mulți fără programare. Cinci ani mai târziu a ajuns cel mai bine plătit stomatolog din Franța, cu un venit lunar de până la 80.000 de euro.

Un raport de expertiză asupra cazului de groază spune: „A existat un plan de tratament sistematic pentru a extrage cât mai mulți dinți posibil. A efectuat operațiile rapid și neglijent. Mulți pacienți s-au plâns ulterior de inflamație și proteze dentare nepotrivite„.

Instanța a confirmat, de asemenea, o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru vătămare corporală intenționată și mutilare. Tatăl său, în vârstă de acum 71 de ani, Jean-Claude Guedj, care l-a susținut, a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Fiul său „poate a lucrat puțin prea repede”, a spus el în timpul procesului. Lionel Guedj a urmărit verdictul prin videoconferință din închisoare.

Producătorul său de proteze a mărturisit că Guedj a comandat punți de la el fără să le ajusteze mai întâi. Potrivit secretarei sale, stomatologul nu s-a sfiit să manipuleze radiografiile. Guedj contabilizează atât de multe proceduri încât ziua lui de lucru ar fi trebuit să dureze până la 52 de ore.

Citiți și: VIDEO: Fals medic stomatolog sirian, ce a desfigurat o fostă concurentă de la „Insula iubirii”, la un cabinet din București, pus sub control judiciar

Tragedie cumplită! O fetiță de numai 8 ani a murit după o vizită la stomatolog

EXCLUSIV | O treime dintre părinți nu și-au dus niciodată copiii la dentist. Medic stomatolog: „Este dezastru național! Ar trebui să se transforme în obligativitate. Să nu le îngustăm alegerile ca viitori adulți pentru că nu au dinți în gură”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Hailey Bieber este însărcinată cu primul copil! Anunțul emoționat făcut de Justin Bieber | Foto
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
INTERZIS total în toată România de azi, 10 mai. Noile reguli trebuie respectate la literă
Acte necesare pentru școala de șoferi. În ce condiții se dă examenul
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Țările care ar putea recunoaște statul palestinian în următoarele săptămâni